Neler Yeni

Yardım GTX 1070'İM 80/85 dereceler de çalışıyor

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet
Arkadaşlar Asus Dual GTX 1070 Ekran kartım var ve ağır oyunlar da kartım aşırı ısınıyor 85 derecelere yaklaşıyor ve fanlar artık %80 85 lere geliyor hali ile uçak kalkıyor sanki oda da :D , ama ben bu kartın macununu 5 ay önce değiştirdim artık ömrünü mü tamamlıyor (4 sene oldu) yoksa kullandığım macun mu kötü, cp77 oynarken kalorifer yakmama gerek kalmıyor yada owerwatch2 epic ayarlarda aynı şekil nedir sizce sorun macun mu kötü kart mı bitik,

Not:Kasam da 4 adet fan var 1 ekzoz 3 önde fan, ön taraf full mesh.
Not2: Boşta 40-45 derece lol vb oyunlarda 55-60 arası

Timurlenk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Hamza Baba
Arkadaşlar Asus Dual GTX 1070 Ekran kartım var ve ağır oyunlar da kartım aşırı ısınıyor 85 derecelere yaklaşıyor ve fanlar artık %80 85 lere geliyor hali ile uçak kalkıyor sanki oda da :D , ama ben bu kartın macununu 5 ay önce değiştirdim artık ömrünü mü tamamlıyor (4 sene oldu) yoksa kullandığım macun mu kötü, cp77 oynarken kalorifer yakmama gerek kalmıyor yada owerwatch2 epic ayarlarda aynı şekil nedir sizce sorun macun mu kötü kart mı bitik,

lol vs oyunlarda ideal ama boşta 45 derece normal bir sıcaklık değil . ağır oyunlarda max 80 olması lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ahmet Bulut
Sorun sürdüğün macundan gibi. Yeniden sürmeyi dene istersen bazen tam tutmuyor macun. Eğer yine aynı ise macun değiştirmeyide deneyebilirsin.

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun sürdüğün macundan gibi. Yeniden sürmeyi dene istersen bazen tam tutmuyor macun. Eğer yine aynı ise macun değiştirmeyide deneyebilirsin.
Hocam ekran kartının içinde kerta bir soğutma bloğu var bellekler için yapılan orası macun ile değil termal pad ile bloğa bağlı o bellerkler de sorun çıkarabilir mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

lol vs oyunlarda ideal ama boşta 45 derece normal bir sıcaklık değil . ağır oyunlarda max 80 olması lazım
Sizce sorun ne olabilir hocam

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler
İç Donanımlar, Çevre Birimleri, Cep Telefonları, Konsollar, Ağ Sistemleri

Hocam bu sıcaklıklar normal. Nedeni ise, ekran kartı soğutma bloğunun ince olup, 2 fanlı olması.

He isterseniz MSİ Afterburner ya da varsa ekran kartı üreticinizin yazılımıyla, fan ayarı yapıp sıcaklıkları aşağıya çekebilirsiniz. Daha sesli ve fan ömründen kısacaktır ancak sıcaklık düşecektir. 80'i geçmemesi iyidir ancak 90 olmadığı sürece sıkıntı yok.

Timurlenk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Hamza Baba
Hocam ekran kartının içinde kerta bir soğutma bloğu var bellekler için yapılan orası macun ile değil termal pad ile bloğa bağlı o bellerkler de sorun çıkarabilir mi ?

Sizce sorun ne olabilir hocam
kasanın hava akışı düzgün olmayabilirmi ?

Hocam bu sıcaklıklar normal. Nedeni ise, ekran kartı soğutma bloğunun ince olup, 2 fanlı olması.

He isterseniz MSİ Afterburner ya da varsa ekran kartı üreticinizin yazılımıyla yardığımıyla fan ayarı yapıp sıcaklıkları aşağıya çekebilirsiniz. Daha sesli ve fan ömründen kısacaktır ancak sıcaklık düşecektir. 80'i geçmemesi iyidir ancak 90 olmadığı sürece sıkıntı yok.
öyle diyorsunuz ama 85 derece gibi sıcaklıklar kartı hayliyle yıpratacaktır

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet

He isterseniz MSİ Afterburner ya da varsa ekran kartı üreticinizin yazılımıyla yardığımıyla fan ayarı yapıp sıcaklıkları aşağıya çekebilirsiniz. Daha sesli ve fan ömründen kısacaktır ancak sıcaklık düşecektir. 80'i geçmemesi iyidir ancak 90 olmadığı sürece sıkıntı yok.
Evet hocam şuan afterburner ile zaten sıcaklıkları 70 lerde tutuyorum ama fan devri %80lerde :D

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler

Evet kasanın hava akışı yetersiz ise yan kapağın açmanızı tavsiye ederim ya da fan hızlarının yükseltilmesini.

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet

Benim de korkum o kartımı bozmak istemiyorum hava akşını nasıl kontrol edebilirim tam olarak

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler
Evet hocam şuan afterburner ile zaten sıcaklıkları 70 lerde tutuyorum ama fan devri %80lerde :D
Hocam bu durum dediğim gibi soğutucusu ince ve 2 fanlı tüm ekran kartlarında mevcut bir durum. Soğutucu blok ince olunca, görev fanlara düşüyor. Fan sesinde yapabileceğiniz bişi yok. Tek çare 3 fanlı ekran kartları.

Benim de korkum o kartımı bozmak istemiyorum hava akşını nasıl kontrol edebilirim tam olarak
kasanızın modelini atar mısınız?

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet
Hocam bu durum dediğim gibi soğutucusu ince ve 2 fanlı tüm ekran kartlarında mevcut bir durum. Soğutucu blok ince olunca, görev fanlara düşüyor. Fan sesinde yapabileceğiniz bişi yok. Tek çare 3 fanlı ekran kartları.

kasanızın modelini atar mısınız?

EfoWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Süleyman Efe Erdoğmak
İlgilendiği Kategoriler
Sıcaklığı 80 yapıp çıkan sese razı olmaktan başka areniz yok gibi. Yani bende öyleyim. He bir de ekran kartı kullanımını azalta bilirsiniz. Mesela oyunlarda fps kısıtlayarak. Ben ses duymak istemediğim zaman 80 fps yapıyorum, tabi ekran kartına göre değişir bu durumlar.

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet
Top Bottom