Neler Yeni

GTX 1650 sistemde CS:GO düşük performans veriyor

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
oyun esnasında nadir olarak fpsim 150-170 den 50-60 a inip bir süre o fps civarında kalıyor ve ardından düzeliyor ram ile mi alakalı bu durum? yetersiz mi kalıyor cs go için :unsure:
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcinin max desteklediği hız 2666 olabilir demiştin onun için attım, ram markası XPG 8gb 3200mhz Ddr4 Gammix D30
Kardeşim atsana bellek kısmının ekran görüntüsünü kaçta çalışıyor bakalım :D eğer 2666da çalışıyorsa işlemcidendir. Yani ram 4000 mhzde olsa limitinden yukarı çıkmaz.

GreenTone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Arda Özçelik
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji (Yazılım,donanım, oyun geliştiriciliği)
Steam
RufReck
oyun esnasında nadir olarak fpsim 150-170 den 50-60 a inip bir süre o fps civarında kalıyor ve ardından düzeliyor ram ile mi alakalı bu durum? yetersiz mi kalıyor cs go için :unsure:

İşlemcinin max desteklediği hız 2666 olabilir demiştin onun için attım, ram markası XPG 8gb 3200mhz Ddr4 Gammix D30
kankam en son ihtimal bellek arızası gibi duruyor elinde fazla bellek varsa yada bi arkadaşından denemelik alabilirsen kendi ramini çıkar diğerini tak öyle dene. Yani darboğaza mı giriyor desem gtx 1650 rahat besler diye düşünüyorum. Hani işlemci de kolay kolay arıza yapacak bir donanım değil.

stilex2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Gökdeniz Yiğit
Kardeşim atsana bellek kısmının ekran görüntüsünü kaçta çalışıyor bakalım :D eğer 2666da çalışıyorsa işlemcidendir. Yani ram 4000 mhzde olsa limitinden yukarı çıkmaz.
1640714232420.png

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Tabi 2666 mhzde çalışması 100 fps farkettirecek bir şey değil.

arisaka

80+ Bronze
Ram kıyaslamasında evet değerleri cl değerleri fark yaratır ama genel olarak düşündüğümüzde apu sistem değil yani 150fps fark yaratacağını sanmıyorum sonuç olarak gddr6 belleklerinden besleme alıcak.
Besleme alacak? ne bu kardeş devre mi :d

Hiç bir yerden bir şey aldığı yok nereden öğreniyorsunuz bu bilgileri? tek kanal 8GB ram kapasite olarak yetersiz, bellek bant genişliği açısından da inanılmaz yetersiz. İşlemci ağırlıklı oyunlarda bu kadar uçuk farklar gayet normal.

Ramleri 2x8GB yap, timingleri de forumdan yardım alarak CL14-15 e indir farkı gör. Bazen bu forumda yardım arayanlara acıyorum inanılmaz komik tavsiyeler geliyor.

stilex2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Gökdeniz Yiğit

Hiç bir yerden bir şey aldığı yok nereden öğreniyorsunuz bu bilgileri? tek kanal 8GB ram kapasite olarak yetersiz, bellek bant genişliği açısından da inanılmaz yetersiz. İşlemci ağırlıklı oyunlarda bu kadar uçuk farklar gayet normal.

Ramleri 2x8GB yap, timingleri de forumdan yardım alarak CL14-15 e indir farkı gör. Bazen bu forumda yardım arayanlara acıyorum inanılmaz komik tavsiyeler geliyor.
tesekkurler tavsiyenizi deneyecegim.

GreenTone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Arda Özçelik
İlgilendiği Kategoriler
Steam
RufReck

Kankam oyunlar hani ekran kartı belleklerini kullanıyorlar havadan yada dua yoluyla gelmiyor bu bellekler yani bi benchmark aç hatta en basitinden R6 da graphics ayarına gel en sağ altta ekran kartı belleğini ne kadar kullandığını gösterecek işte o bellekler de gddr6 olarak geçiyor ve ayrıca onlarında sunmuş olduğu performansları var :)

Ayrıca bant genişliği 150fps fark ettirmez bana kalırsa. En ihtiyaç duyan APU sistemler max 40-60 arası fark ettiriyor 150 fps çok uç bir sayı, dediğiniz gibi overclock ile aşılabilir ama amaç overclock olmadan kendi fabrika çıkış frekansında bu tür sorunları yaşamadan çalıştırmak.

Son düzenleme:

arisaka

80+ Bronze
Kankam oyunlar hani ekran kartı belleklerini kullanıyorlar havadan yada dua yoluyla gelmiyor bu bellekler yani bi benchmark aç hatta en basitinden R6 da graphics ayarına gel en sağ altta ekran kartı belleğini ne kadar kullandığını gösterecek işte o bellekler de gddr6 olarak geçiyor ve ayrıca onlarında sunmuş olduğu performansları var :)
Güzel kardeşim şimdi sana ram ve vram farkını mı anlatayım? senin bahsettiğin vram, adam ram den bahsediyor. Ram ve vram bambaşka şeyler ve şu ram yetmezse vramden, vram yetmezse ramden kullanır hurafelerinden kurtulun arıtk. 2022 ye giricez araştırmak zor olmasa gerek.

GreenTone

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Arda Özçelik
İlgilendiği Kategoriler
Steam
RufReck
Güzel kardeşim şimdi sana ram ve vram farkını mı anlatayım? senin bahsettiğin vram, adam ram den bahsediyor. Ram ve vram bambaşka şeyler ve şu ram yetmezse vramden, vram yetmezse ramden kullanır hurafelerinden kurtulun arıtk. 2022 ye giricez araştırmak zor olmasa gerek.

Dostum yazılanı ya okumuyorsun yada yanlış anlıyorsun ramden bahsettiğini bende biliyorum ama bu denli fps düşüşün altında başka şeylerde yatabilir ilk sayfaları okursan anlarsın işlemciden bile şüphelendim test yapmasını istedim sence fps olayının önceliği ramler midir? Arkadaşımız harici bir ekran kartı kullanıyor bak yine diyorum APU sistem değil!!! Sen takmışsın "besleme" kelimesine, harici bir ekran kartı kullanılan sistemde sadece single channel olması 150fps oynatır mı ?

stilex2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Gökdeniz Yiğit

8 gb daha aldım hocam bugün.

8 gb daha aldım hocam bugün.
timingleri vs. nerden öğrenebilirim

Top Bottom