GTX 1660 ekran kartı için G-SYNC mi yoksa FreeSync monitör mü almalıyım?

selyouone

80+
Reaksiyon skoru
17
şuan ekran kartım 1660 gaming x msı ın gsynic mi yoksa freesync mi tercih etmeliyim

Bütçen varsa gsync.

şuan ekran kartım 1660 gaming x msı ın gsynic mi yoksa freesync mi tercih etmeliyim
Freesync Display port olan bir monitör daha ucuza gelir.Dp port ile kartına bağlandığında kullanabilirsin gsync özelliğini.

free synic le gsynic farkı ne
Gsync Nvidianın geliştirdiği ekran yırtılmaları gibi hataları önleyen bir teknoloji.Fakat gsync monitörler pahalı oluyor.FreeSync monitörlerde yine aynı işlevi görür.Bazı FreeSync monitörleri nvidia ekran kartlarında da kullanılabiliyor.

NVIDIA ekran kartlarında G-SYNC, AMD ekran kartlarında ise FreeSync teknolojisini kullanabiliyorsunuz. Şuan G-SYNC monitörler FreeSync monitörlere nazaran çok daha pahalı. Adaptive-Sync özellikli Monitör almak daha mantıklı olabilir, ek olarak Bütçe belirtirseniz iyi olur. Ayrıyeten Monitörünüz de G-SYNC özelliği olmasa bile NVIDIA ekran kartında da G-SYNC monitör olmadan kullanabiliyorsunuz G-SYNC sadece ek bir özellik çok fazla zararı olacağını sanmıyorum. Ortalama bütçe ile G-SYNC (Compatible) ve FreeSync destekleyen bir monitör bırakıyorum buraya.

Gsync Nvidianın geliştirdiği ekran yırtılmaları gibi hataları önleyen bir teknoloji.Fakat gsync monitörler pahalı oluyor.FreeSync monitörlerde yine aynı işlevi görür.Bazı FreeSync monitörleri nvidia ekran kartlarında da kullanılabiliyor.
peki freesync alıp dp ile bağlasam bu sıkıntı geçmiş olurmu herhangi bir yırtılma 60 fps sabitleme felan yaşarmıyım

Farkları kısaca sana isim diyeyim, detaya girmene gerek yok.
FreeSync AMD teknolojisi, G-Sync NVIDIA teknolojisi.
İkisi de temelde aynı şey, farkları yok.
Bunu mu kullanayım diğerini mi kullanayım yok.
AMD kartında kullanmak istiyorsan FreeSync destekli monitör almalısın.
NVIDIA kartında kullanmak istiyorsan G-Sync destekli monitör almalısın.
Fakat artık bu desteğe bakılmadan çoğu FreeSync monitörde de G-Sync açılabiliyor. (%70)
Bunun için DP kablosu ile bağlamanız yeterli, böylece G-Sync açabilirsiniz. (Adaptive Sync)
Kaynak

Farkları kısaca sana isim diyeyim, detaya girmene gerek yok.
FreeSync AMD teknolojisi, G-Sync NVIDIA teknolojisi.
İkisi de temelde aynı şey, farkları yok.
Bunu mu kullanayım diğerini mi kullanayım yok.
AMD kartında kullanmak istiyorsan FreeSync destekli monitör almalısın.
NVIDIA kartında kullanmak istiyorsan G-Sync destekli monitör almalısın.
Fakat artık bu desteğe bakılmadan çoğu FreeSync monitörde de G-Sync açılabiliyor. (%70)
Bunun için DP kablosu ile bağlamanız yeterli, böylece G-Sync açabilirsiniz. (Adaptive Sync)
Kaynak
yani dp bağlantılı bir monitör adıgımda nvdia ekran kartında herhangi bir sıkıntı yaşamam değilmi

peki freesync alıp dp ile bağlasam bu sıkıntı geçmiş olurmu herhangi bir yırtılma 60 fps sabitleme felan yaşarmıyım
Çoğu oyunda G-SYNC veya FreeSync kullanmasanız bile yırtılma yapacağını sanmıyorum. 60 FPS Sabitleme ayrı bir konu bizim konumuzla alakası yok. Hayır, FreeSync monitörde sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz :)

freesycn monıtorum var gtx 1660a acmayı denedım tam acıldımı bılmıyorum ama

Ekler

• Ekran Görüntüsü (18).png
    Ekran Görüntüsü (18).png
    903.9 KB · Hit: 183
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,723
Üyeler
186,235