Freesync Display port olan bir monitör daha ucuza gelir.Dp port ile kartına bağlandığında kullanabilirsin gsync özelliğini.şuan ekran kartım 1660 gaming x msı ın gsynic mi yoksa freesync mi tercih etmeliyim
free synic le gsynic farkı neBütçen varsa gsync.
Gsync Nvidianın geliştirdiği ekran yırtılmaları gibi hataları önleyen bir teknoloji.Fakat gsync monitörler pahalı oluyor.FreeSync monitörlerde yine aynı işlevi görür.Bazı FreeSync monitörleri nvidia ekran kartlarında da kullanılabiliyor.free synic le gsynic farkı ne
NVIDIA ekran kartlarında G-SYNC, AMD ekran kartlarında ise FreeSync teknolojisini kullanabiliyorsunuz. Şuan G-SYNC monitörler FreeSync monitörlere nazaran çok daha pahalı. Adaptive-Sync özellikli Monitör almak daha mantıklı olabilir, ek olarak Bütçe belirtirseniz iyi olur. Ayrıyeten Monitörünüz de G-SYNC özelliği olmasa bile NVIDIA ekran kartında da G-SYNC monitör olmadan kullanabiliyorsunuz G-SYNC sadece ek bir özellik çok fazla zararı olacağını sanmıyorum. Ortalama bütçe ile G-SYNC (Compatible) ve FreeSync destekleyen bir monitör bırakıyorum buraya.şuan ekran kartım 1660 gaming x msı ın gsynic mi yoksa freesync mi tercih etmeliyim
peki freesync alıp dp ile bağlasam bu sıkıntı geçmiş olurmu herhangi bir yırtılma 60 fps sabitleme felan yaşarmıyımGsync Nvidianın geliştirdiği ekran yırtılmaları gibi hataları önleyen bir teknoloji.Fakat gsync monitörler pahalı oluyor.FreeSync monitörlerde yine aynı işlevi görür.Bazı FreeSync monitörleri nvidia ekran kartlarında da kullanılabiliyor.
yani dp bağlantılı bir monitör adıgımda nvdia ekran kartında herhangi bir sıkıntı yaşamam değilmiFarkları kısaca sana isim diyeyim, detaya girmene gerek yok.
FreeSync AMD teknolojisi, G-Sync NVIDIA teknolojisi.
İkisi de temelde aynı şey, farkları yok.
Bunu mu kullanayım diğerini mi kullanayım yok.
AMD kartında kullanmak istiyorsan FreeSync destekli monitör almalısın.
NVIDIA kartında kullanmak istiyorsan G-Sync destekli monitör almalısın.
Fakat artık bu desteğe bakılmadan çoğu FreeSync monitörde de G-Sync açılabiliyor. (%70)
Bunun için DP kablosu ile bağlamanız yeterli, böylece G-Sync açabilirsiniz. (Adaptive Sync)
Kaynak
Çoğu oyunda G-SYNC veya FreeSync kullanmasanız bile yırtılma yapacağını sanmıyorum. 60 FPS Sabitleme ayrı bir konu bizim konumuzla alakası yok. Hayır, FreeSync monitörde sorunsuz bir şekilde kullanabilirsinizpeki freesync alıp dp ile bağlasam bu sıkıntı geçmiş olurmu herhangi bir yırtılma 60 fps sabitleme felan yaşarmıyım
Genellikle yaşamazsın ama almadan araştırman iyi olur.yani dp bağlantılı bir monitör adıgımda nvdia ekran kartında herhangi bir sıkıntı yaşamam değilmi