Neler Yeni

GTX 1660 Super Miningde Az Değer Veriyor

Shimaida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
galip
Manuel ayar yaptıysan düşmez. Normal koşullarda düşmesi gerekiyor. Konu sahibinde de düşmüş zaten o yüzden kalanı beni ilgilendirmiyor.

Stok olarak 1700 küsür MHz hızı olan 1660S’in Core hızını 502 azaltınca nasıl 720 MHz olmuş acaba çok merak ettim?
1660 Super kullandım da 700 küsür MHz ben gördüğümü hatırlamıyorum. Rigdekiler 930'larda. PL arttırsa sorun çözülecek aslında.
Hangi kartları kullandığını sordummu?
Okuma özürlü kardeşim HANGİ KARTI SORANLAR OLABİLİR diye yazmışım oraya. Zaten senin gibi birine de bir şeyi inandırmak biraz saçma olurdu zaten, hadi paşam dersin vardır senin.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Genelleme yaptım, bazıları kibariye gibi %30'da kullanıyor kart 70 dereceye ulaşıyor.
Genelleme yapmayalım, her kartın kendine göre soğutma performansı ve kalitesi var. Fan hızı ihtiyaca göre ayarlanır demiştim, demek ki sen köklemekten yanasın genelleyip.
Her neyse bu uzman arkadaş herşeyi biliyorsa, benim 3 kartlık rigi yakında ben elime alırım :D

Bu arada ben sıcaklıkları gözlemlerken çoğununun yaptığı yanlış gibi GPU sıcaklığını değil VRAM sıcaklığını kontrol ederim, ona göre bir fan hızı belirlerim. Hatta yaz sıcaklarında Memory Clock birazcık kısınca VRAM'ler aşırı ısınmamış oluyor. Böyle takip etmek isteyen olursa nacizane tavsiyemdir.

babapro21

80+ Bronze
27 mh alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

UV nedir bilmiyorum

memory clock 1050 bile yapsam anında yeşil ekran pc kitleniyor
Core Clock berbat onu "Curve" yapman lazım.
ilk basta core Clock unu cekebildigin ladar düşüğe çek yani galiba max -502 oluyor ama sen cekebildigin kadar düşüğe çek.
Sonra bi zahmet YouTube ac ve
Gtx 1660 Süper UV settings Eth Mining yaz izle.
Orada "Core Voltage" yazan yeri ayarla sonra göreceksin ki kartin 5-6 derece soğuyacak ve daha çok Mhs alıcaksın...
O kadar emek verdim bi begeni atarsin artık.
hadi kolay gelsin...

Core Clock ayarını da düşürürseniz daha da düşer Core Clock. 170 puanla üniversite okumuşundur ve sonuç. Benim de elimden tonla kart geçti PL düşürünce CC düşmüyor.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Dostum miningi sen bana mı öğretiyorsun?
kardes oradaki cengel var ya iste ona bas ondan sonra bu ikisi birbirine bağlı olmaz...
Birede bu mining den anlıyorum diyirsun ya🤣
O kdr iyi biliyorsun ki masallah Core Clock'u
Curve yapmayi bile bilmiyorsunuz.🤣🤣

Son düzenleme:

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,103
İsim
Cicikuş
Core Clock berbat onu "Curve" yapman lazım.
ilk basta core Clock unu cekebildigin ladar düşüğe çek yani galiba max -502 oluyor ama sen cekebildigin kadar düşüğe çek.
Orada "Core Voltage" yazan yeri ayarla sonra göreceksin ki kartin 5-6 derece soğuyacak ve daha çok Mhs alıcaksın...
hadi kolay gelsin...

kardes oradaki cengel var ya iste ona bas ondan sonra bu ikisi birbirine bağlı olmaz...
Adam boş laf yapıyor işte neymiş 46 tane ekran kartı varmış.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed cebeci
şöyle bişey yaptım 30 ve 31 mh arası değer alıyorum.
Teşekkür ederim yardımlarınız için

Ekler

• mini.PNG
    mini.PNG
    205.9 KB · Hit: 33

ddy34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
488
İsim
Mert
27 mh alıyorum

UV nedir bilmiyorum

memory clock 1050 bile yapsam anında yeşil ekran pc kitleniyor
Core clock -200
Power limit 65 yap işlem tamamdır. Başka bir şeye dokunmana gerek yok.

Shimaida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
galip
ore Clock berbat onu "Curve" yapman lazım.
hadi kolay gelsin...

Tamam kardeşim en iyisini sen biliyorsun. HiveOS'ta Curve editor yok kardeşim benim o yüzden curve yapamıyoruz orada. Windows'ta ise 2060'ı bu şekilde kullanıyorum. Maşallah Türkçe'nin de içinden geçmişsizin, gerçi adamına göre eğitim.;) Oradaki çengel temp limit ile power limit çengeli, ne alaka core clockla? Her şeyi sen mi iyi biliyorsun? Şurada daha yeni süt emmeye başlamış veletler mesaj yazıyor. Önce okuma yazmayı öğren. Bende zaten curve yapılı sen neren le okuyorsun? Benim sorunum yok miningle ilgili. Şimdi annen kızar.
Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı.PNG

Hadi paşam annen kızar senin, burayı terket.

Adam boş laf yapıyor işte neymiş 46 tane ekran kartı varmış.
Hala daha orada mısın sen? Dersin yok mu senin? Gidip çalışsana dostum?

şöyle bişey yaptım 30 ve 31 mh arası değer alıyorum.
Teşekkür ederim yardımlarınız için
Tamam bu şekilde iyi başka bir şey ellemene gerek yok. Nereye kazıyorsun bir de?

Son düzenleme:

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
@Hwoowoo Senin bu atarın giderin niye? Herşeyi en iyi ben bilirim diyorsun, öyle olsun. Çocuk ile konuşuyorsan ve büyüksen de ona göre yaşın kemale erdiyse bunu göstererek ve saygı duyulmasını sağlayarak da konuşabilirsin. Genel tutum ve davranış şeklin hiç hoş değil.
Bunları mining veya teknik bilgisi yarıştırma vs için yazmıyorum. Çocuklarla konuşuyorsan biraz daha büyüklük bende kalsın edasında olabilirsin, hatta alttan alabilirsin. Atar gider yapacağın kişi çocuk olmasın, tabii yaşın büyükse. Bence ergenlikte kalmışsın ve atar giderli konuşmaya devam et...

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,103
İsim
Cicikuş
@Hwoowoo Senin bu atarın giderin niye? Herşeyi en iyi ben bilirim diyorsun, öyle olsun. Çocuk ile konuşuyorsan ve büyüksen de ona göre yaşın kemale erdiyse bunu göstererek ve saygı duyulmasını sağlayarak da konuşabilirsin. Genel tutum ve davranış şeklin hiç hoş değil.
Bunları mining veya teknik bilgisi yarıştırma vs için yazmıyorum. Çocuklarla konuşuyorsan biraz daha büyüklük bende kalsın edasında olabilirsin, hatta alttan alabilirsin. Atar gider yapacağın kişi çocuk olmasın, tabii yaşın büyükse. Bence ergenlikte kalmışsın ve atar giderli konuşmaya devam et...
Bunlar komple acayip ya. Koskoca adam olsa bile aklı halen çocuklukta kalmış. Boş boş atar yapıyor milleti küçük çocukmuş gibi azarlıyor. Ondan küçük olsam bile bir edebim ahlakım olduğu için konuşmuyorum. Belliki büyük birisi, miningden parayı bulmuş gelene geçene atar yapan bir tip. Parayı bulmuş ama yaşadığı onca yıl boyunca düzgün bir ahlak, edep bulamamış. Saygılar, iyi geceler.

Shimaida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
galip
Teknik bilgi sidik yarışında değilim ben. En iyisini ben biliyorum bile demedim.
1.PNG

Curve yapmayı bile bilmiyorsunuz diyor ve açtığı konuda daha mining ile ilgili gram bilgisi olmadığı anlaşılıyor. Madem bilmiyorsun niye curve yapmasını bile bilmiyorsunuz diye hitapta bulunuyor acaba? Zaten o arkadaşa da ben yardımcı olmuştum. Curve yapmasını bilmeyecek kadar geri kafalı değilim ben. Yazdığım mesajları bile okumamış bile.
Ekran Alıntısı.PNG

Mining ile uğraşan birine üst perdeden konuştuğu için böyle davrandım. Kaç ekran kartı ile mining yaptığını merak ediyorum cümlesi de sanki mining yapıyormuşsun da böylesin cümlesi ile eşdeğer veya 1 cent 1 TL ile aynı terazide. Sanane kaç tane ekran kartı ile mining yaptığımı? İster 1 ister 100 ne alaka yani?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Teknik bilgi sidik yarışında değilim ben. En iyisini ben biliyorum bile demedim. Alıntıyı görüntüle
Curve yapmayı bile bilmiyorsunuz diyor ve açtığı konuda daha mining ile ilgili gram bilgisi olmadığı anlaşılıyor. Madem bilmiyorsun niye curve yapmasını bile bilmiyorsunuz diye hitapta bulunuyor acaba? Zaten o arkadaşa da ben yardımcı olmuştum. Curve yapmasını bilmeyecek kadar geri kafalı değilim ben. Yazdığım mesajları bile okumamış bile. Alıntıyı görüntüle
Mining ile uğraşan birine üst perdeden konuştuğu için böyle davrandım. Kaç ekran kartı ile mining yaptığını merak ediyorum cümlesi de sanki mining yapıyormuşsun da böylesin cümlesi ile eşdeğer veya 1 cent 1 TL ile aynı terazide. Sanane kaç tane ekran kartı ile mining yaptığımı? İster 1 ister 100 ne alaka yani?
Yaşım büyük, sen veletsin şeklinde konuşuyorsun. Benim vurguladığım konuşma tarzı ile alakalı yanlışınız budur (özellikle belirttim teknik vs konular değil diye). Tabii siz yanlış bulmuyorsanız o şekilde konuşmaya devam edebilirsin.
Yaşınız madem büyük, lütfen buna uygun davranın. Çocuktur saçmalayabilir deyip geçiniz. Ağız kavgasıyla kötü örnek olmayınız.
Yanlış bilinen şey varsa da doğrusunu anlatınız. Karşınızdaki ise doğru kabul eder veya etmez, bunu umursamanıza gerek yok bence. Hele ki çocuk olduğunu düşündüğünüz ve bilgisiz birine denk geliyorsanız hiç boşuna ağız kavgası yapmayınız. Bu şekilde doğru bilgiyi aktaramazsınız o kişiye.

Benim sorunum yok miningle ilgili. Şimdi annen kızar.

Şu konuşma tarzını kendinize yakıştırıyorsanız benim diyecek daha fazla sözüm yoktur. Hayırlı geceler.

Shimaida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
galip
Yaşım büyük, sen veletsin şeklinde konuşuyorsun. Benim vurguladığım konuşma tarzı ile alakalı yanlışınız budur (özellikle belirttim teknik vs konular değil diye). Tabii siz yanlış bulmuyorsanız o şekilde konuşmaya devam edebilirsin.
Yaşınız madem büyük, lütfen buna uygun davranın. Çocuktur saçmalayabilir deyip geçiniz. Ağız kavgasıyla kötü örnek olmayınız.
Yanlış bilinen şey varsa da doğrusunu anlatınız. Karşınızdaki ise doğru kabul eder veya etmez, bunu umursamanıza gerek yok bence. Hele ki çocuk olduğunu düşündüğünüz ve bilgisiz birine denk geliyorsanız hiç boşuna ağız kavgası yapmayınız. Bu şekilde doğru bilgiyi aktaramazsınız o kişiye.

Şu konuşma tarzını kendinize yakıştırıyorsanız benim diyecek daha fazla sözüm yoktur. Hayırlı geceler.
Suç bende, keşke çocuktur yapar uzatmaya gerek yok deseydim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed cebeci
Tamam kardeşim en iyisini sen biliyorsun. HiveOS'ta Curve editor yok kardeşim benim o yüzden curve yapamıyoruz orada. Windows'ta ise 2060'ı bu şekilde kullanıyorum. Maşallah Türkçe'nin de içinden geçmişsizin, gerçi adamına göre eğitim.;) Oradaki çengel temp limit ile power limit çengeli, ne alaka core clockla? Her şeyi sen mi iyi biliyorsun? Şurada daha yeni süt emmeye başlamış veletler mesaj yazıyor. Önce okuma yazmayı öğren. Bende zaten curve yapılı sen neren le okuyorsun? Benim sorunum yok miningle ilgili. Şimdi annen kızar.Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Tamam bu şekilde iyi başka bir şey ellemene gerek yok. Nereye kazıyorsun bir de?
binance nano pool a

Tamam kardeşim en iyisini sen biliyorsun. HiveOS'ta Curve editor yok kardeşim benim o yüzden curve yapamıyoruz orada. Windows'ta ise 2060'ı bu şekilde kullanıyorum. Maşallah Türkçe'nin de içinden geçmişsizin, gerçi adamına göre eğitim.;) Oradaki çengel temp limit ile power limit çengeli, ne alaka core clockla? Her şeyi sen mi iyi biliyorsun? Şurada daha yeni süt emmeye başlamış veletler mesaj yazıyor. Önce okuma yazmayı öğren. Bende zaten curve yapılı sen neren le okuyorsun? Benim sorunum yok miningle ilgili. Şimdi annen kızar.Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

sizinle görüşebilmem mümkün mü ? Mining hakkında daha bilmediğim çok şey var
dc;C4N_d0gan#9920

Top Bottom