Neler Yeni

GTX1060 6 GB takınca bilgisayar reset atıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Bacak
Bilgisayarım elektrik kesintisi sonucunda Power Supply ve anakartı arızalanmıştı. Yeni bir Power Supply takıp anakartımı da tamir ettirdikten sonra bilgisayarım sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Bugün tekrar denediğimde "Ekran Kartı" takılı iken FurMark programı ile test ederken bilgisayarım reset atıyordu. Onboard ile denediğimde ise sorunsuz bir şekilde işlemlerimi gerçekleştirebiliyordum. Bilgisayarımı tamir eden kişi bana ekran kartımın arızalı olduğunu söyledi ve tamir etmeye çalışacağını söyledi. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum, iyi forumlar diliyorum. Dipnot: Bilgisayarımı tamir eden kişi 2. el temiz bir PSU alıp taktığını söyledi. Sizce PSU'dan dolayı olabilir mi?
Anakart: Gigabyte B360M D2V
Ekran Kartı: Zotac GTX1060 6 GB Mini
İşlemci: Intel i5 8400
Ram: 2x8 2666 Mhz
PSU: 600W (Marka ve modelini bilmiyorum.)

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,074
İsim
göksel yurtcan
Bilgisayarım elektrik kesintisi sonucunda Power Supply ve anakartı arızalanmıştı. Yeni bir Power Supply takıp anakartımı da tamir ettirdikten sonra bilgisayarım sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Bugün tekrar denediğimde "Ekran Kartı" takılı iken FurMark programı ile test ederken bilgisayarım reset atıyordu. Onboard ile denediğimde ise sorunsuz bir şekilde işlemlerimi gerçekleştirebiliyordum. Bilgisayarımı tamir eden kişi bana ekran kartımın arızalı olduğunu söyledi ve tamir etmeye çalışacağını söyledi. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum, iyi forumlar diliyorum. Dipnot: Bilgisayarımı tamir eden kişi 2. el temiz bir PSU alıp taktığını söyledi. Sizce PSU'dan dolayı olabilir mi?
Anakart: Gigabyte B360M D2V
Ekran Kartı: Zotac GTX1060 6 GB Mini
İşlemci: Intel i5 8400
Ram: 2x8 2666 Mhz
PSU: 600W (Marka ve modelini bilmiyorum.)
psudan olabilir hocam markasına bakın psunun

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,757
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Tamir neye göre yapıldı? Ekran kartı, güç kaynağı tamiri basit işler değil. Güvenilir ve tecrübeli birinin yapması lazım.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,119
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
Bilgisayar tamircilerine güven olmaz. Hep demişizdir bunu. Elindeki sistemi heba etmezsin umarım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Bacak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamir neye göre yapıldı? Ekran kartı, güç kaynağı tamiri basit işler değil. Güvenilir ve tecrübeli birinin yapması lazım.
Elektrik kesintisinden dolayı PSU yanmıştı. Anakartımda da sıkıntı olduğunu söyledi. Yeni bir 600Wlık psu taktı durum bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayar tamircilerine güven olmaz. Hep demişizdir bunu. Elindeki sistemi heba etmezsin umarım.
Teşekkür ederim

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,074
İsim
göksel yurtcan
Elektrik kesintisinden dolayı PSU yanmıştı. Anakartımda da sıkıntı olduğunu söyledi. Yeni bir 600Wlık psu taktı durum bu

Teşekkür ederim
markası nedir hocam üzerinde 600w yazıyor olabilir ama içi 100wta olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Bacak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dandik bir PSU taktığı için olabilir mi? Onboard ile furmark testi yaptığımızda sorun yoktu ama ekran kartı takıp furmark uygulamasını çalıştırdığımızda reset atıyordu. Normal kullanımda da aynı sorun ile karşılaştım.

markası nedir hocam üzerinde 600w yazıyor olabilir ama içi 100wta olabilir
Markası yazmıyor üzerinde, sadece Servis diye bir logo var. Güvenilir bir yerden altığını söyleyip taktı.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,119
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
Dandik bir PSU taktığı için olabilir mi? Onboard ile furmark testi yaptığımızda sorun yoktu ama ekran kartı takıp furmark uygulamasını çalıştırdığımızda reset atıyordu. Normal kullanımda da aynı sorun ile karşılaştım.

Markası yazmıyor üzerinde, sadece Servis diye bir logo var. Güvenilir bir yerden altığını söyleyip taktı.
Muhtelemen dandik bir PSU var içerisinde ve ekran kartına yeterli miktarda güç sağlayamıyor.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,417
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK

Olabilir hocam peki markası nedir psunun

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,074
İsim
göksel yurtcan

ben olsam değiştiridim hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Furkan Bacak
Olabilir hocam peki markası nedir psunun
Markası yazmıyor malesef üstünde dandik gözüken bir PSU. Şuan bilgisayarım tamircide, sabah gidip tekrar bakacağım. Ekran kartımı tamir edeceğini söylemişti biraz araştırma yaptıktan sonra onu da yapmaması gerektiğini söyledim. Arkadaşlarımdan 600w psu bulup öyle deneyeceğim. Eğer sorun yaşamazsam PSU parasını geri isteyeceğim artık başka yapabileceğim bir şey yok

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,417
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Markası yazmıyor malesef üstünde dandik gözüken bir PSU. Şuan bilgisayarım tamircide, sabah gidip tekrar bakacağım. Ekran kartımı tamir edeceğini söylemişti biraz araştırma yaptıktan sonra onu da yapmaması gerektiğini söyledim. Arkadaşlarımdan 600w psu bulup öyle deneyeceğim. Eğer sorun yaşamazsam PSU parasını geri isteyeceğim artık başka yapabileceğim bir şey yok
Ya bence kendiniz gidip düzgün ne olduğu belli olan bir psu alın

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,119
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
600 W gerekmiyor hocam. O sisteme 450 W bile yeterli olacaktır. Asıl önemli olan kalite.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,075,037
Üyeler
170,799
Son üye
Emre1905gs
Top Bottom