aynı satıcı.Gümrük memurları sallamasyon iş yaptığı için bununla karşılaşmış olabilirsiniz ama şöyle bi durum var bu vergiler ürünün orijinal fiyatı üzerinden belirleniyor kes onu sekmesinde bahsettiğiniz akıllı saatten 2-3 tane vardı diye hatırlıyorum aynı satıcıdan alsaydınız büyük ihtimalle verginiz aynı gelirdi
Saatlerde aynıydı hocam.Gümrük memurları sallamasyon iş yaptığı için bununla karşılaşmış olabilirsiniz ama şöyle bi durum var bu vergiler ürünün orijinal fiyatı üzerinden belirleniyor kes onu sekmesinde bahsettiğiniz akıllı saatten 2-3 tane vardı diye hatırlıyorum aynı satıcıdan alsaydınız büyük ihtimalle verginiz aynı gelirdi senin aldığın satıcı ürünü normalde daha pahalıya satıyordur
Aliexpress den D20 saat aldım. 3tl idi ürün arkadaşıma 27 TL vergi kesilmiş bana 87 . Nasıl İtiraz edebilirim bunu ?
Düzelttim.Aliexpress vergi kesmiyor, gümrükteki abilerimiz kesiyor. Açıkçası onun pek bir standartı yok.
evet yanlış yazmışım gümrük vergisi fazla gelmiş onu nasıl itiraz edicez ?Ülke içerisindeki vergilendirmelere aliexpress karışmıyor. Neticede bizim gümrükte vergilendirmesi yapıldığı için.
ve saatin türkiye fiyatı 130 lira 87 TL vergi nasıl bi vergi onu anlamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Düzelttim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
evet yanlış yazmışım gümrük vergisi fazla gelmiş onu nasıl itiraz edicez ?
aynı şey bendede var :q satıcıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum kes onudan hem kamera hem saat aldım kamera 30tl vergi ödedim ancak saat 87tl vergi çıktı biraz saçma kafalarına göre vergi yazıyorlar gümrükte muhtemelen..Aliexpress den D20 saat aldım. 3tl idi ürün arkadaşıma 27 TL vergi kesilmiş bana 87 . Nasıl İtiraz edebilirim bunu ?
evet ve sanırım gümrük ücreti düşürülmüyor sonradan fazlası iade ediliyor.aynı şey bendede var :q satıcıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum kes onudan hem kamera hem saat aldım kamera 30tl vergi ödedim ancak saat 87tl vergi çıktı biraz saçma kafalarına göre vergi yazıyorlar gümrükte muhtemelen..
Alıntıyı görüntüle
sanmıyorum gümrük ücretinin düşürdüldüğünü veya iade olduğunu neyse onu ödüyoruz malesefevet ve sanırım gümrük ücreti düşürülmüyor sonradan fazlası iade ediliyor.