Neler Yeni

Gümrük vergisine nerden bakılır

draqla

80+
Yurtdışından verdiğim siparişi DHL uzerinden kontrol ettim. Orada yazana göre muhtemelen gümrükte şuanda. Vergiyi nasıl sorgulayabilirim?

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Yurtdışından verdiğim siparişi DHL uzerinden kontrol ettim. Orada yazana göre muhtemelen gümrükte şuanda. Vergiyi nasıl sorgulayabilirim?
Gümrükten geçince kargo bilgisinie yansır. Tabi vergi cikarsa . Kargocuya ödersiniz gümrük vergisi ni

draqla

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gümrükten geçince kargo bilgisinie yansır. Tabi vergi cikarsa . Kargocuya ödersiniz gümrük vergisi ni
Gümrükten vergi ödemeden geçmeyeceğini söylemişlerdi bana. PTT üzerinden ödenmiyor mu vergi? Bende sadece DHL kargo bilgisi var.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Gümrükten vergi ödemeden geçmeyeceğini söylemişlerdi bana. PTT üzerinden ödenmiyor mu vergi? Bende sadece DHL kargo bilgisi var.
Yurt içinde genelde pttye teslim ediliyor . Eğer vergi varsa ve kargoyu adresine getirecekse . Kapıda alıyor vergiyi .
Öncelikle Gümrükten geçti mi Sizinki. Geçerse yerel bir kargo firmasına teslim ediyor . Vergi varsa dediğim gibi kapıda ödeme alıyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siz gümrüğe vergi ödemezsiniz. Kargo firması öder. Sonra sizden alır.

draqla

80+
Yurt içinde genelde pttye teslim ediliyor . Eğer vergi varsa ve kargoyu adresine getirecekse . Kapıda alıyor vergiyi .
Öncelikle Gümrükten geçti mi Sizinki. Geçerse yerel bir kargo firmasına teslim ediyor . Vergi varsa dediğim gibi kapıda ödeme alıyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siz gümrüğe vergi ödemezsiniz. Kargo firması öder. Sonra sizden alır.
Hayır gümrükten henüz geçmedi. Ben takip etmezsem orada kalacağını düşünüyordum. Vergi elime ulaştıktan sonra ödeniyorsa problem yok. Amazon olsa vergiyi direkt alıyordu ama farklı bir site.

DHLde gözüken son güncelleme de bu;

The shipment will be transported to the destination country/destination area and, from there, handed over to the delivery organization.

Bir de PTT adına sahte site yapmışlar 😄. DHLdeki takip kodunu yapıştırdım 14 TL damga borcu çıktı. Kafamı o karıştırdı açıkçası. Dikkatli olmak lazım.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Hayır gümrükten henüz geçmedi. Ben takip etmezsem orada kalacağını düşünüyordum. Vergi elime ulaştıktan sonra ödeniyorsa problem yok. Amazon olsa vergiyi direkt alıyordu ama farklı bir site.

DHLde gözüken son güncelleme de bu;

The shipment will be transported to the destination country/destination area and, from there, handed over to the delivery organization.

Bir de PTT adına sahte site yapmışlar 😄. DHLdeki takip kodunu yapıştırdım 14 TL damga borcu çıktı. Kafamı o karıştırdı açıkçası. Dikkatli olmak lazım.
Hangi siteden ve ne kadarlık urun aldiniz .
Tüketici iseniz anlattığım şekilde işler.
Değilseniz orası ayrı tabi .

draqla

80+
Hangi siteden ve ne kadarlık urun aldiniz .
Tüketici iseniz anlattığım şekilde işler.
Değilseniz orası ayrı tabi .
Arctic den aldım 90€ ürün 30€ kargo ücreti. Arctic sitesinde hala kargoya verilmiş gözükmüyor 3 Haziran yazıyor kargoya verilme tarihi. Mailden DHL linki geldi ama oradan takip ediyorum.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Arctic den aldım 90€ ürün 30€ kargo ücreti. Arctic sitesinde hala kargoya verilmiş gözükmüyor 3 Haziran yazıyor kargoya verilme tarihi. Mailden DHL linki geldi ama oradan takip ediyorum.
Sıkıntı yok hocam. Vergi çıksa bile kapıda ödersiniz. Ayrıca gümrükte takılırsa size bildirim gelir.

draqla

80+
PTT kısmını buldum. Gönderi hareketlerinde ayın 24ünü bile işlemişler😄.

Ekler

• IMG_20240521_182658.jpg
    IMG_20240521_182658.jpg
    32.8 KB · Hit: 26

KingDeViL

80+ Bronze
Aliexpresten aldıklarıma ben pttden şu kısmına bakıyorum.
1716741381155.png

Top Bottom