Gümrükten geçince kargo bilgisinie yansır. Tabi vergi cikarsa . Kargocuya ödersiniz gümrük vergisi niYurtdışından verdiğim siparişi DHL uzerinden kontrol ettim. Orada yazana göre muhtemelen gümrükte şuanda. Vergiyi nasıl sorgulayabilirim?
Gümrükten vergi ödemeden geçmeyeceğini söylemişlerdi bana. PTT üzerinden ödenmiyor mu vergi? Bende sadece DHL kargo bilgisi var.Gümrükten geçince kargo bilgisinie yansır. Tabi vergi cikarsa . Kargocuya ödersiniz gümrük vergisi ni
Yurt içinde genelde pttye teslim ediliyor . Eğer vergi varsa ve kargoyu adresine getirecekse . Kapıda alıyor vergiyi .Gümrükten vergi ödemeden geçmeyeceğini söylemişlerdi bana. PTT üzerinden ödenmiyor mu vergi? Bende sadece DHL kargo bilgisi var.
Siz gümrüğe vergi ödemezsiniz. Kargo firması öder. Sonra sizden alır.Gümrükten vergi ödemeden geçmeyeceğini söylemişlerdi bana. PTT üzerinden ödenmiyor mu vergi? Bende sadece DHL kargo bilgisi var.
Hayır gümrükten henüz geçmedi. Ben takip etmezsem orada kalacağını düşünüyordum. Vergi elime ulaştıktan sonra ödeniyorsa problem yok. Amazon olsa vergiyi direkt alıyordu ama farklı bir site.Yurt içinde genelde pttye teslim ediliyor . Eğer vergi varsa ve kargoyu adresine getirecekse . Kapıda alıyor vergiyi .
Öncelikle Gümrükten geçti mi Sizinki. Geçerse yerel bir kargo firmasına teslim ediyor . Vergi varsa dediğim gibi kapıda ödeme alıyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Siz gümrüğe vergi ödemezsiniz. Kargo firması öder. Sonra sizden alır.
Hangi siteden ve ne kadarlık urun aldiniz .Hayır gümrükten henüz geçmedi. Ben takip etmezsem orada kalacağını düşünüyordum. Vergi elime ulaştıktan sonra ödeniyorsa problem yok. Amazon olsa vergiyi direkt alıyordu ama farklı bir site.
DHLde gözüken son güncelleme de bu;
The shipment will be transported to the destination country/destination area and, from there, handed over to the delivery organization.
Bir de PTT adına sahte site yapmışlar . DHLdeki takip kodunu yapıştırdım 14 TL damga borcu çıktı. Kafamı o karıştırdı açıkçası. Dikkatli olmak lazım.
Arctic den aldım 90€ ürün 30€ kargo ücreti. Arctic sitesinde hala kargoya verilmiş gözükmüyor 3 Haziran yazıyor kargoya verilme tarihi. Mailden DHL linki geldi ama oradan takip ediyorum.Hangi siteden ve ne kadarlık urun aldiniz .
Tüketici iseniz anlattığım şekilde işler.
Değilseniz orası ayrı tabi .
Sıkıntı yok hocam. Vergi çıksa bile kapıda ödersiniz. Ayrıca gümrükte takılırsa size bildirim gelir.Arctic den aldım 90€ ürün 30€ kargo ücreti. Arctic sitesinde hala kargoya verilmiş gözükmüyor 3 Haziran yazıyor kargoya verilme tarihi. Mailden DHL linki geldi ama oradan takip ediyorum.