AnieAreYouOkey
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 20
- İsim
- fatih
" Başvuru konusu gönderi ile ilgili olarak yapılan inceleme neticesinde; Söz konusu belgelerde kayıtlı kıymet düşük olduğundan 2022/9 sayılı Genelgenin II. maddesinde yer alan '' ...ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde, eşyanın kıymeti gümrük müdürlüğünce belirlenir." hükmü gereğince eşyanın tespit edilen kıymeti üzerinden yapılan işlemde mevzuata aykırı bir husus bulunmadığından söz konusu talep reddedilmiştir. Tebliğ olunur. "
3.15tl ye ürün aldık ta çinden buraya geldi 71.92tl vergi kesildi 3.15tl ürüne. memurun yazdığı cevaba bakın. eşyanın kıymeti az müdürlükçe belirlenirmiş bunun prosedürü falan yok mu ? ürünün kıymetinin belirlenmesi yazdık googlede ürünün piyasa fiyatına göre yazılması gerekiyor bu herifler kafalarına göre 1000 dolar yazsa 1000 dolar mı vereceğiz. böyle bir saçmalık muz cumhuriyetinde bile olamaz ancak türkiye gibi kıytırık bir ülkede olabilir.
bilgili arkadaşlar üst mahkeme nedir yazarlarsa sevinirim. bir de bir kaç madde bulun bana kesin itiraz vericem üst kurula
şu linkte yönetmenliğe ulaştım. yönetmenlik hala geçerliyse ürün kıymeti belirlenmesi maddelerini kullanabilirim sanırım.
3.15tl ye ürün aldık ta çinden buraya geldi 71.92tl vergi kesildi 3.15tl ürüne. memurun yazdığı cevaba bakın. eşyanın kıymeti az müdürlükçe belirlenirmiş bunun prosedürü falan yok mu ? ürünün kıymetinin belirlenmesi yazdık googlede ürünün piyasa fiyatına göre yazılması gerekiyor bu herifler kafalarına göre 1000 dolar yazsa 1000 dolar mı vereceğiz. böyle bir saçmalık muz cumhuriyetinde bile olamaz ancak türkiye gibi kıytırık bir ülkede olabilir.
bilgili arkadaşlar üst mahkeme nedir yazarlarsa sevinirim. bir de bir kaç madde bulun bana kesin itiraz vericem üst kurula
Mevzuat Bilgi Sistemi
Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanır
www.mevzuat.gov.tr