Neler Yeni

(Güncellendi)Anakart chipset sıcaklığı 75 derece yüksek mi ?

Mecbur alacaklar yasal olarak hakkınız var. Resimleri de gösterin bu kadar ısıya ulaşıyor diye.
İnşallah hocam valla başıma kalmasın elimde patlamasın da anakart sorunlu olmasa idi güzel anakart da sorunlu işte

MSI'dan uzak dur onu diyeyim :) Zaten anakartın yeni git aldığın yere götür iade iste fiyat farkını vererek başka X570 anakart al.
Hocam aldığım yere elimde götüremem de ancak kargo aramızda 1200km var 😄
Ama iade veya değişim ne yaparlarsa yapsınlar da şu sorunu çözsünler artık bilgisayarı açamıyorum 🤦‍♂️

Melkiadsk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Halil Öztürk
Hocam merhaba aynı anakart bendede mevcut. Fan ayarlarını balance modden cıkartıp farklı bir modamı aldınız acaba? Yoksa öyle bir anakartın o derecelere cıkma ihtimali yok

Hocam merhaba aynı anakart bendede mevcut. Fan ayarlarını balance modden cıkartıp farklı bir modamı aldınız acaba? Yoksa öyle bir anakartın o derecelere cıkma ihtimali yok
Merhaba hocam aynı anakartı kullanmamız beni çok sevindirdi çünkü bu anakarta sahip kişi sayısı az ve video içeriği vs de az yok denecek kadar

Hocam valla sisteme taktım direk anakartı sistemi çalıştırdım fanlar direk yüksek hızda çalışmaya başladı ve hep öyle kaldı sonra bios güncelledim değişmedi format attım Windows a yine değişmedi ben de hardware monitör den fan ayarlarını auto dan pwm e çektim ama anakartın chipset sıcaklığı hep böyle idi 15 dk içerisinde 80 dereceye ulaşıyor ayrıca m2 ssd de olduça ısınıyor 75 derecelere çıkıyor halbuki hiçbir m2 ssd im o sıcaklıklara çıkmamıştı

Melkiadsk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Halil Öztürk
Merhaba hocam aynı anakartı kullanmamız beni çok sevindirdi çünkü bu anakarta sahip kişi sayısı az ve video içeriği vs de az yok denecek kadar

Hocam valla sisteme taktım direk anakartı sistemi çalıştırdım fanlar direk yüksek hızda çalışmaya başladı ve hep öyle kaldı sonra bios güncelledim değişmedi format attım Windows a yine değişmedi ben de hardware monitör den fan ayarlarını auto dan pwm e çektim ama anakartın chipset sıcaklığı hep böyle idi 15 dk içerisinde 80 dereceye ulaşıyor ayrıca m2 ssd de olduça ısınıyor 75 derecelere çıkıyor halbuki hiçbir m2 ssd im o sıcaklıklara çıkmamıştı
Hocam hardware ayarlarından chipset sekmesi altında 4 farklı mod görüyormusunuz?

Ekler

• IMG_20220720_033601.jpg
    IMG_20220720_033601.jpg
    277.9 KB · Hit: 43

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
İnşallah hocam valla başıma kalmasın elimde patlamasın da anakart sorunlu olmasa idi güzel anakart da sorunlu işte
Anakartta bir sorun yok. X570 çipsetinin neredeyse 12W TDP değeri var, zaten o yüzden bu çipset genelde fanla soğutuluyor. Sessiz olması için pasif soğutma kullanılan bu versiyonda bu sıcaklıklar gayet normal diye düşünüyorum.

Bu arada B450 gibi çipsetlerin 4-5W civarı TDP değeri var onları soğutmaya pek gerek olmuyor 😀

Anakartta bir sorun yok. X570 çipsetinin neredeyse 12W TDP değeri var, zaten o yüzden bu çipset genelde fanla soğutuluyor. Sessiz olması için pasif soğutma kullanılan bu versiyonda bu sıcaklıklar gayet normal diye düşünüyorum.

Bu arada B450 gibi çipsetlerin 4-5W civarı TDP değeri var onları soğutmaya pek gerek olmuyor 😀
Hocam sadece chipset o kadar ısınsa aynı zamanda m2 ssd nin de çok yüksek sıcaklıklara çıkmasına neden oluyor ben daha ilk bu anakarta gördüm Samsung evo plus ssd min 75 derece olduğunu

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,261
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Chipsetin üstüne bi tane fan koy sorunun çözülür.

Chipsetin üstüne bi tane fan koy sorunun çözülür.
Öyle olur mu hocam o kadar para veriyoruz rezillik mi çekelim, ayrıca 3080 nin kalınlığından oraya fan da sığmaz
Hem bir de m2 ssdler de çok ısınma yapıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,846
Üyeler
164,921
Son üye
Yasir S
Top Bottom