Acaba zamların sebebi benzin fiyatının yükselmesi herşeyin pahalılaşması olabilir mi? Hani hükümet mazot fiyatına zam yapıyor toplu ulaşım taşıtları da mazotla çalışıyor ya
Hükümet daha önce zam yapmıyor muydu? İmamoğlu'na özel mi zam yaptı? İmamoğlu adayken bunları bilmiyor muydu? Adam vaat etti; ulaşıma zam yapmayacağım diye. Ve, yapılan zam hiçte mazota yapılan zamla örtülemez. Kaç milyon insan kullanıyor o araçları.
Hadi mazotu bu şekilde açıkladın. Suya gelelim. Haliç Kongre Merkezi’nde 28 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen İstanbul Çözümleri Tanıtım Toplantısı’nda
“İstanbullunun suya harcadığı parayı azaltacağız. Hânelere ortalama %40 indirim yapacağız.” diyen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, suya 4 kez zam teklif etti. Meclis'te Ak Parti ve MHP üyeleri çoğunluk olduğu için kabul edilmedi.
Getirilen zam teklifleri:
- Kasım 2019: Yüzde 80
- Temmuz 2020: Yüzde 40
- Kasım 2020: Yüzde 35
- Aralık 2020: Yüzde 40
En güncel olanı yazıyorum. 1 Ocak 2021'den itibaren geçerli olmak üzere, suya %6,84 zam yapıldı. İBB Meclisinde, suya %39 zam yapılması teklif edilmişti. Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Fakat Sözcü bu durumu;
"Ak Parti suya %6,84 zam yaptı." şeklinde haber etti.
Sözcünün haberini de şuraya bırakıyorum:
İstanbul’da 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere suya, AKP'nin önerdiği oranla; yüzde 6.84 zam yapıldı.
www.sozcu.com.tr