tavukpilav
80+
- Reaksiyon skoru
- 23
H265 ve AV1 codecleri hakkında bilgisi olanlardan detaylarını dinlemek isterim. Bu codecleri kullananlar hangisini ne durumda tavsiye eder? Video depolayan biriyim 1080p normal videoalr da 4k videoalr da 8k VR videolar dahi depolayacağım bu yüzden detaylı oalrak hangisi hangi durumda işime yarar merak ediyorum. Ryzen 5 7640hs işemcim rtx4050 ekran kartım var. AV1 kullanmadığım için çok bilmiyorum ama h265 çok denedim uğraştım biraz aşinayım. 1080p videoları genelde işlemciyi kullanarak handbrake ile medium'da cq 23-24'de yeniden işliyorum ve genelde iyi sonuçlar alıyoru boyut ciddi manada azalıyor bazen ise çok az azalıyor. 8K vr videolar veya 4k videoalr için işlemci kullanırsam çok uzun süreceği için ekran kartını NVEnc ibaresi olan bir seçenekle kullanıp daha az sıkıştırsa da çok daha kısa sürece kodluyor. h265'de işlemciyle uzun sürsede boyutlar çok büyük olmadığı için bekleniyor NVEnd oalrak çok hızlı oluyor ama çok az sıkıştırıyor h265 özelinde slow fast falan handbrakede işe yaramıyordu. 8K VR videoalr için AV1 mi H265 mi tavsiye edersiniz? Önemli olan bitrate mi boyut azalmada ve Vr videolarda görüntü kaybı olmasını istemiyorum gözle görülür farkın çok çok az olmasını istiyorum mümkünse.