- Bütçe
- 1400
İ3 10100f işlemci almayı düşünüyorum ondan dolayı da lga 1200 uyumlu anakart alacağım esas kararsız kaldığım h510 ile h560 arasındayım rx 6400 ekran kartına sahibim ondan pcIe. 4.0 olması lazım yardımcı olursanız sevinirim
Anladım peki aralarındaki farkı kısaca anlayabilir misiniz birde gigabyte düşünüyorum 510 için ama nasıl olur sizceEn iyi seçim h510 olur bence
PCI 4.0 olması pek önemli değil çünkü işlemcinin PCI 4.0 desteği yok zatenİ3 10100f işlemci almayı düşünüyorum ondan dolayı da lga 1200 uyumlu anakart alacağım esas kararsız kaldığım h510 ile h560 arasındayım rx 6400 ekran kartına sahibim ondan pcIe. 4.0 olması lazım yardımcı olursanız sevinirim
Hocam şöyle bişey arıyordum bulamamıştım. Harika olmuş elinize sağlık. Forumda ki tüm rehberleri görebileceğimiz bı yer var mı acabaPCI 4.0 olması pek önemli değil çünkü işlemcinin PCI 4.0 desteği yok zaten
Anakartların farkını burada (10. ve 11. nesiller) ayrıntılı olarak anlatmıştım. Önerim B560 olur.
İntel ve RAM kısıtlamaları!!!
Bu konuyu ufak bir rehber olsun diye yazıyorum çünkü intelde RAM kısıtlamaları çok karışık şekillerde işliyor, her konuda açıklamak yerine buraya durumu uzun uzun yazacağım.forum.donanimarsivi.com
Peki PCIe 4.0 desteği olan işlemciler hangileri maks bütçe 2500 tl ve ayrıca tabi varsa sırf PCIe4. 0 için 1250 tl daha vermeye gerek var mı sizcePCI 4.0 olması pek önemli değil çünkü işlemcinin PCI 4.0 desteği yok zaten
Anakartların farkını burada (10. ve 11. nesiller) ayrıntılı olarak anlatmıştım. Önerim B560 olur.
İntel ve RAM kısıtlamaları!!!
Bu konuyu ufak bir rehber olsun diye yazıyorum çünkü intelde RAM kısıtlamaları çok karışık şekillerde işliyor, her konuda açıklamak yerine buraya durumu uzun uzun yazacağım.forum.donanimarsivi.com
11. nesillerin hepsi diyebilirim. En ucuzu da İ5 11400F oluyor bu durumda. Yani bence sırf 4.0 için bütçeyi o kadar aşmaya pek gerek yok ama siz bilirsiniz.Peki PCIe 4.0 desteği olan işlemciler hangileri maks bütçe 2500 TL ve ayrıca tabi varsa sırf PCIe4. 0 için 1250 TL daha vermeye gerek var mı sizce
Teşekkür ederim sağolun11. nesillerin hepsi diyebilirim. En ucuzu da İ5 11400F oluyor bu durumda. Yani bence sırf 4.0 için bütçeyi o kadar aşmaya pek gerek yok ama siz bilirsiniz.
Veya ucuz bir H610 anakart bul İ3 12100F al.