4 borulu 120mm kule fan var takılıBurdaki sıkıntı kaldırmasında değil işlemciden tam performans alamaman. Yani kaldırır ve çalışır fakat tam performans alamayabilirsin ve overclock yapamayacağın için para israfı gibi bir durum olabilir. Eğer ki ileride anakartını OC yapabilecek ve daha iyi VRM'li bir anakarta yükselteceksen, şimdilik h610 ile kullanabilirsin.
Ayrıca stok soğutucu ile çok ısınır, güç kısar ve 12400f den daha iyi bir deneyim yaşatacağını sanmam o yüzden kule tipi soğutucun varsa veya almayı planlıyorsan mantıklı.
VRM olayıysa i7-12700KF güçlü bir işlemci ve yüksek watt çekiyor (PL2 ile 190-200W civarı). H610 anakart uzun süreli tam yükte zorlanabilir, (ısınma yüzünden hız düşmesi) olabilir. Uzun süreli işlemciyi %100 kullanacak işlerde H610 zayıf kalır
Bende yeni i3 12100 den 14400f'e geçtim, msi h610m-b anakart ile kullanıyorum ve Battlefield 2042 de hwinfo ile baktığımda işlemci VRM 75-76
işlemci ise maksimum 65 ortalama 58 derecelerde takılıyor. İşlemci'de kule tipi 6 borulu Thermalright soğutucu ve kasada 5 fan var. Bios'dan kasa fanlarını VRM sıcaklığına göre hızlanıp yavaşlamasına ayar çektim. Bu şekilde İzmir'de şu sıralar 30 ve 35 derece sıcaklıklarda kapı pencere açık klimasız odada sıkıntısız yağ gibi akıcı bf 2042 oynayabiliyorum
Eğer işlemciyi alırsan hwinfo ile kontrol et, oyunlarda 70–80 derece civarında kalıyorsa sorun olmaz. Ama 85 90 derecelerde güç kısmaya başlayabilir
daha da fazla derecelerde ise sistem takılmaya başlar ve kendini kapatabilir
Bu anakart için önerebileceğin en yüksek işlemci ne veya am5 olarak i5 14.nesilden üst seviye işlemciBurdaki sıkıntı kaldırmasında değil işlemciden tam performans alamaman. Yani kaldırır ve çalışır fakat tam performans alamayabilirsin ve overclock yapamayacağın için para israfı gibi bir durum olabilir. Eğer ki ileride anakartını OC yapabilecek ve daha iyi VRM'li bir anakarta yükselteceksen, şimdilik h610 ile kullanabilirsin.
Ayrıca stok soğutucu ile çok ısınır, güç kısar ve 12400f den daha iyi bir deneyim yaşatacağını sanmam o yüzden kule tipi soğutucun varsa veya almayı planlıyorsan mantıklı.
VRM olayıysa i7-12700KF güçlü bir işlemci ve yüksek watt çekiyor (PL2 ile 190-200W civarı). H610 anakart uzun süreli tam yükte zorlanabilir, (ısınma yüzünden hız düşmesi) olabilir. Uzun süreli işlemciyi %100 kullanacak işlerde H610 zayıf kalır
Bende yeni i3 12100 den 14400f'e geçtim, msi h610m-b anakart ile kullanıyorum ve Battlefield 2042 de hwinfo ile baktığımda işlemci VRM 75-76
işlemci ise maksimum 65 ortalama 58 derecelerde takılıyor. İşlemci'de kule tipi 6 borulu Thermalright soğutucu ve kasada 5 fan var. Bios'dan kasa fanlarını VRM sıcaklığına göre hızlanıp yavaşlamasına ayar çektim. Bu şekilde İzmir'de şu sıralar 30 ve 35 derece sıcaklıklarda kapı pencere açık klimasız odada sıkıntısız yağ gibi akıcı bf 2042 oynayabiliyorum
Eğer işlemciyi alırsan hwinfo ile kontrol et, oyunlarda 70–80 derece civarında kalıyorsa sorun olmaz. Ama 85 90 derecelerde güç kısmaya başlayabilir
Dostum ben kullanıyorum o işlemciyi z790 kullanıyorum bazı durumlarda 230watt geçiyor bilhasa oyun açılırken occ testine girersekte 313 watt gördüm 110 derece cıktı işlemci. Bence i7 işlemci ve üzeri bir işlemci kullanıcaksa bir kullanıcı giriş seviye bile olsa z serisi anakart kullanmalıBurdaki sıkıntı kaldırmasında değil işlemciden tam performans alamaman. Yani kaldırır ve çalışır fakat tam performans alamayabilirsin ve overclock yapamayacağın için para israfı gibi bir durum olabilir. Eğer ki ileride anakartını OC yapabilecek ve daha iyi VRM'li bir anakarta yükselteceksen, şimdilik h610 ile kullanabilirsin.
b460m bazooka vardı bende de 3090 takınca benim anakartta patates oluyorduasus prime h610m a d4 ile 12600kf kullanıyordum sıkıntı yoktu ama ne zaman 3090 ti taktım anakart patates olmaya başlamıştı :/