Neler Yeni

Hacklendim, sizce şantaj yer miyim yardım edin.

wowditch

80+
Merhaba arkadaşlar 3 ay önce crackli program yükledikten bir kaç gün sonra şunlar başıma geldi.

-4 gün sonra Discorddan tük arkadaşlarıma sahte steam wallet linkleri yollandı.
-4 gün sonra Steam ögelerimi satıp kendi hesaplarında pahalı öge koyup benim bakiyemden satın aldılar.(-4 gün sonra Instagram hesabımdan etherium bitcoin reklamı paylaşıldı.-20 gün sonra valorant hesaplarımı türk sitesinde satışa koydular(Şifrelerini değiştirmemiştim)
-20 gün sonra Spotify hesabımdan rastgele müzikler dinlendi.(Şifresini değişmemiştim)

Bu hesaplarımın hepsi şu an güvende 3 aydır da hiç bir sıkıntı olmadı. Ayrıyetten maillerimin hiç birinde virüsü yüklediğimden beri uyarı vs olmadı ki çaldıkları hesaplarımın hiç birinin mailini değiştiremediler. Zaten 4. Gün direk maillerimin şifresini değiştirdim ve hepsinde 2fa var.

1 hafta önce aklıma şöyle bir şey geldi ve bu beni uyutmuyor. Google drive’da çok hassas olan nude içerikli fotoğraflar vardı. Hatta bazıları instagram hikaye ssi olduğu için gönderenin adı da yazıyordu. Sizce bu fotoğrafların da çalınmış olma olasılığı var mı ? Yoksa bu virüs tipi sadece hesapları alıp virüsün de reklamını yapıp daha çok yayılmasını mı sağlayan bir virüs? Çalınmamış olmasına dair en büyük dayanağım şu ana kadar yayılsaydı kesinlikle şantaj yapılırdı ve instagramdan mesaj atılırdı. Ama yine de korkuyorum ve uyuyamıyorum. Bana lütfen akıl verin sizce o dosya indirilmiş midir? Şu ana kadar birsürü leak forumlarda aradım kendi adımı gönderenin adını ama bir şey bulamadım. Yardımcı olacak akıl verecek var mı? Sizce yayılmış olmasından endişelenmem gerekiyor mu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Adem
Öncelikle crackli dosyayı hangi siteden indirdiğinizi paylaşabilir misiniz? Ben yeri geldiğinde korsan oyun indiriyorum sıkıntı yaşamayalım bizde :D
Benimde zamanında valorant hesabım çalınmıştı, kendi şahsi hesabımdı, kendi mailime kayıtlıydı. Nasıl çalındı bilmiyorum ama mailim sağlamdı. Hemen şifreyi değiştirdim, ikili doğrulamayı aktif ettim. Mail hesabımın giriş yapılma etkinliğine bakınca her gün her saat hesabıma giriş yapılmaya çalışıldığını fark ettim. Hesabıma ikinci bir mail hesabı ekledim (ikinci bir kullanıcı giriş adı), bütün hesaplarımı ikinci mail adıma geçirdim ve en sonda ilk mail adımı sildim her şey düzeldi.

Pek anlatamadım üzgünüm ama mail hesabın sende olduğu sürece her türlü diğer bütün hesaplarını kurtarabiliyorsun genelde.

Resimler indirilmiş olsa dahi kolay kolay şantaj yapamazlar bence, olursa da siber güvenliğe başvurursun.

Top Bottom