12 haneli uzantı harf rakam karışık sözde txt belgesinde yazana göre bu numaralar hacklenmiş cihazımın ID'si oluyor bu yüzden uzantıyı açık bir şekilde paylaşmak istemiyorum sorun çıkar diyeDosya uzantısı kaç harften oluşuyor?
Tamam yapman gerekenleri birazdan yazıcam.12 haneli uzantı harf rakam karışık sözde txt belgesinde yazana göre bu numaralar hacklenmiş cihazımın ID'si oluyor bu yüzden uzantıyı açık bir şekilde paylaşmak istemiyorum sorun çıkar diye
Neyin sonucu knk ?Sonuç gelince sadece sonuç ekranının SS'ini at ona göre iki farklı çözüm yolun var
Şifreleme tipini bulucak o yüzden sonuç dedimNeyin sonucu knk ?
Şimdi fark ettim, konu içinde verilmiş.Dosyaların uzantısını söyleyin, uzantıyı bilmediğim sürece yardımcı olamam.
Burası da yardımcı olabilir. Ayrıca keşke dosya uzantılarını karalamasaydın.
Çözüm: STOP Ransomware Deşifre Aracı
Bu araç şu an sadece altta olan uzantılara sahip şifrelenmiş dosyaları kurtarabilmektedir. Eski varyantlar: (1. araca dahildir) 6se9RaIxXF9m70zWmx7nL3bVRp691w4SNY8UCir0 - .djvu* variants, .promos D02NfEP94dKUO3faH1jwqqo5f9uqRw2Etn2lP3VBb - .rumba cZs3TaUYZzXCH1vdE44HNr1gnD2LtTIiSFFYv5t1 -...www.technopat.net
Evet, büyük ihtimalle yerli. Ben de dosyaların kurtarılamayacağını, kurtarılsa bile zor olacağı düşüncesindeyim.Yerli bir fidye yazılımı olduğunu düşünüyorum. Bu nokta da sorunun çözümü biraz daha zor olabilir, zira yerli fidye yazılımları için decryptor bulunabileceğini sanmıyorum, tabii araştırmakta fayda var.
Ayrıca virüs bulaşmadığını ve hacklendiğinizi nasıl anladınız?bir mail aracılığı ile işyerindeki cihazıma virüs bulaştırdığımı sandım meğerse hacklenmişim cihazımdaki tüm dosya uzantıları değişti
ve masaüstümde bir .txt belgesi belirdi
ben halen kendi bilgisayarımda crackli oyun oynuyorum virüsün bulaştığı cihazla bu cihaz aynı değil.Konu sahibinin artık çok daha dikkatli olacağını düşünüyorum. Umarım bu size iyi bir ders olur. (İyi anlamda)
Alıntıyı görüntüle
No More Ransom bir şey bulamazsa burada dosyaların tam uzantısını söyleyin, eğer şifre çözücü de bulamazsam işiniz çok zor. Bu bağlamda polise danışmakta fayda var.
deneyip geliyorum.Tamam yapman gerekenleri birazdan yazıcam.
Mesaj otomatik birleştirildi:
1. Adım:
Linkteki siteye git.
Crypto Sheriff | The No More Ransom Project
Bilgisayarınızı etkileyen fidye yazılımının tipini belirleyebilmemiz için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. Bu sayede uygun bir çözüm olup olmadığını kontrol edebiliriz. Eğer uygun bir çözüm bulabilirsek, size uygun deşifreleme çözümünün linkini sağlayacağız.www.nomoreransom.org
Buraya sırayla farklı dosyalar yükleyin
Alıntıyı görüntüle
Hadi Bula bas ve bekle.
Alıntıyı görüntüle
Sonuç gelince tekrar yapman gerekenleri anlatıcam