Hafif eğik pinli işlemci anakart soketine girer mi?

Kayzıy

80+
Reaksiyon skoru
5
İşlemci pini yamuldu yaklaşık 10 tane hepsini yaptım fakat çok hafif eğik kaldı gibi diğerlerine göre pinler yaklaşık 5° yamuk. Acaba anakart soketine oturur mu?

Ekler

• 20240903_194759.jpg
    20240903_194759.jpg
    1.1 MB · Hit: 82
İşlemci pini yamuldu yaklaşık 10 tane hepsini yaptım fakat çok hafif eğik kaldı gibi diğerlerine göre pinler yaklaşık 5° yamuk. Acaba anakart soketine oturur mu?
o pinler nasıl yamuluyor ? sökerken mi oluyor bilmediğimden soruyorum

riske atma 100 200 liraya git bilgisayarcıya yaptır veya kendin yapabilirsen ince metal bi uçla hafif ittir dikkat et kırma

yanıtın için teşekkür ederim benim düşünceme göre anakart dişi soket girişlerini, işlemci pinlerin birbirlerini karşılamazsa , işlemci armor üzerine gelecek baskıyla pinleri kırabilirsiniz. bu şekilde takmanız risk oluşturuyor. yuvalar birbirine denk gelmezse çöp edersiniz.
delik çapı mikron olduğu için ağızlamaz yani

yanıtın için teşekkür ederim benim düşünceme göre anakart dişi soket girişlerini, işlemci pinlerin birbirlerini karşılamazsa , işlemci armor üzerine gelecek baskıyla pinleri kırabilirsiniz. bu şekilde takmanız risk oluşturuyor. yuvalar birbirine denk gelmezse çöp edersiniz.
delik çapı mikron olduğu için ağızlamaz yani
dene, sıkıntı olacagını zannetmem..
riske atma 100 200 liraya git bilgisayarcıya yaptır veya kendin yapabilirsen ince metal bi uçla hafif ittir dikkat et kırma
Bilgisayarcı çok para alır mı? Anakart soketine girse bile yamukluk olduğu için temas etmez mi?

eline bi kredi kartı alıp uğraş bence bilgisayarcı yerine

Eğik olan pini tespit et; eğik pini maket bıçağı ile yanlama yapıp düzgünleştir. Gözle kontrol edip, slota uygunluğundan emin olduktan sonra yavaş yavaş oturt.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,062
Üyeler
184,099
Son üye
göbekmarul
Geri