Neler Yeni

Hala muzik ve resim in haram oldugu hakkinda konu acanlar var :))

kayn999

80+
Beyler sakamisniz siz kuranda yazan seyler yerine niye gidip uyduruk bir hocanin sozune inanıyorsunuz.Madem bu kadar haram dan korkuyorsunuz acip okusaniza orjinal kur an ne diyor,SINIRLAMA MI GETİRMİŞ yoksa HARAM MI?Veya kuran da bahsediliyormu.Papazlarin dedigi ile yola cikilan karanlik cag avrupasi olduk resmen,din satmaya basladi haci hoca bize,yeter be kardesim inanmayin su dini size satanlara.

N1GHT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Eren
Ben artık hiç bir hocayı dinlemiyorum bu hale getirdiler beni.

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Buğra Aykaç
direk dine inanmayın
Bu konu Müslümanları ilgilendiriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sahih olmayan hadislerle millete yalan söylüyorlar yok efendim müzik harammış yok efendim resim harammış bu tür hocalara itibar etmemek lazım

Beyler sakamisniz siz kuranda yazan seyler yerine niye gidip uyduruk bir hocanin sozune inanıyorsunuz.Madem bu kadar haram dan korkuyorsunuz acip okusaniza orjinal kur an ne diyor,SINIRLAMA MI GETİRMİŞ yoksa HARAM MI?Veya kuran da bahsediliyormu.Papazlarin dedigi ile yola cikilan karanlik cag avrupasi olduk resmen,din satmaya basladi haci hoca bize,yeter be kardesim inanmayin su dini size satanlara.
Bizim insanlar Kur'an'ın Türkçesini okumak yerine Arapçasını hem okuyup hem hatim ediyorlar XD

gneaui

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
A''

Policeman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
İsmail
dostum sanırım başlıktan anlaşılan o ki biraz alaycı haledesin, hangi dine mensup olduğunu bilmiyorum veya hassasiyetin varmıdır bilmiyorum fakat
ilk önce saygılı olmalısın başka insanların adet,örf,din meselelerine etik değil çünkü alaycı bir tavırdasın.

''Beyler sakamisniz siz kuranda yazan seyler yerine niye gidip uyduruk bir hocanin sozune inanıyorsunuz.Madem bu kadar haram dan korkuyorsunuz acip okusaniza orjinal kur an ne diyor,SINIRLAMA MI GETİRMİŞ yoksa HARAM MI''

dinen islam alimlerince çalgılı müzik,kadın sesi haram mıdır tam bilmiyorum fakat dinen uygun değil belkide haramdır

hee bilginin nerede yazacağına gelecek olursak bu tarz bilgiler genellikle ilmihallerde veya mezhep imamlarının aktarmış olduğu kitaplarda yazar kuranda yazmaz.
buna kesin olarak cevabıda mızraklı ilmihalde tam olarak bulabilirsin vesselam.

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Göktuğ Demircan
dostum sanırım başlıktan anlaşılan o ki biraz alaycı haledesin, hangi dine mensup olduğunu bilmiyorum veya hassasiyetin varmıdır bilmiyorum fakat
ilk önce saygılı olmalısın başka insanların adet,örf,din meselelerine etik değil çünkü alaycı bir tavırdasın.

''Beyler sakamisniz siz kuranda yazan seyler yerine niye gidip uyduruk bir hocanin sozune inanıyorsunuz.Madem bu kadar haram dan korkuyorsunuz acip okusaniza orjinal kur an ne diyor,SINIRLAMA MI GETİRMİŞ yoksa HARAM MI''

dinen islam alimlerince çalgılı müzik,kadın sesi haram mıdır tam bilmiyorum fakat dinen uygun değil belkide haramdır

hee bilginin nerede yazacağına gelecek olursak bu tarz bilgiler genellikle ilmihallerde veya mezhep imamlarının aktarmış olduğu kitaplarda yazar kuranda yazmaz.
buna kesin olarak cevabıda mızraklı ilmihalde tam olarak bulabilirsin vesselam.
bahsettiğiniz kitaplık bir şey yok inançsız birisi olarak çok net bir şekilde kendi fikirlerimi katmadan şunu söyleyebilirim ki eğer kur'an ilahi bir güç yani Allah tarafından yazıldı ise ve hepimiz de bu ilahi gücün aklımızın almayacak kadar zeki, ileri görüşlü(geleceği bilme) ve güçlü (yaratma vb. konularda) olduğunu biliyorsak bu aşağıdaki bir kaç ayet ile kur'an ı kendi dilinde okuyup anlayabileceğini ve yine kur'an dışında kaynak vb. şeye ihtiyacın olmadığını kavrayabilirsin

Biz Kur’an’ı sana her şeyin apaçık bir beyanı olarak indirdik.” (Nahl, 16/89)

İşte biz onu (Kur'an'ı) apaçık ayetler olarak indirdik; şüphesiz Allah, dilediğini hidayete yöneltir.(hac suresi 16.ayet)

EN’AM Suresi 38. Ayet Kanatlarıyla uçan kuşlar dahil yeryüzündeki tüm yaratıklar sizin gibi birer toplum. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonra onlar (tüm yaratıklar) Rab’lerinin huzuruna toplanacak. (bak burda da diyor eksik yok tamamen bilmen gereken her şey içinde var anlamında)

Nur Suresi, 18. ayet: Allah size ayetleri açıklıyor; Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

EN’AM Suresi 126. Ayet Bu, Rabbinin dosdoğru yoludur. Öğüt alan bir toplum için ayetleri detayıyla açıklamış bulunuyoruz. (bak ne güzel diyor detaylı açıkladık)

Aslında daha fazla ayet var ama eklersem çok uzun olur neyse elbette sünnet olan şeyler olabilir (sünnet denilen durumda hz Muhammed in söylediği söz ve yaptığı şeyler bütünü yapma gibi bir zorunluluk yok ama sevap anlamında katkısı var(örnek:saçı ortadan ikiye ayırmak)) ama dini anlamak,bilmek,uygulamak veya inanmak için sünnet ve benzeri kaynaklardan hiçbirine ihtiyacın yok çünkü var dersen "Allah kitapta iyi açıklayamamış" demiş olursun ki bu da alemlerin yaratıcısı kusursuz bir iş yapamamış anlamına gelir

yani yazının özeti kur'an ı kendi dilinizde okuyun duaları kendi dilinizde okuyun ve Müslüman olmak için kur'an dan başka kaynağa ihtiyacınız yok sünnetlere uyabilirsiniz ama uymamak sizi dinden çıkarmaz, günah yazmaz.

Policeman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
İsmail
Senin inancın yok müslüman olmak için kurandan başka kaynağa ihtiyacınyok yazmışsın😁😁😁😁
Dostum gerçekten çok komiksin az bir bilgi veya ilim sahibi olsan kuranı kerimin ana esas temeller hakkında bilgi verdiği peygamber efendimizin sahabe i kram efendilerimizin yapmış olduğu haller tavırlar işler yaşantı vs peygamber efendimizin vefaatından sonra bu güne kadar gelmiş tüm olayları bugüne getirilmiş kitapların tamamıdır.
Saymış olduğum kitaplar.

Örnek verecek olursam kuranı kerimde namaz kılın yazıyor fakat nasıl kılınacağı yazmıyor v.s vs . Bunları örnekleribiliriz
Yani demem o ki dini anlamak istiyormuyuz evet yaşamak istitormuyuz evet ilk başta kuranı kerime ihtiyscımız var
Siyeri nebi
ilmihaller ve mazhep imamlarının kitaplarını mutşak surette okumalıyız.
Çünkü yine söz konusu ayrılık olacak
Şafii mezhebine ait birisine köpek değince abdesti bozulur
Fakat sünni birisine değerse bozulmaz velhasıl islami anlamak kavramak ve yaşamak için tüm kitapları okumamz gerekir.

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Çağdaş Alkan
Uyduruk hocalar piyasa da çok kimi kast ettiğini bilmiyorum ama müziğin haram olmadığına dair delil varsa buraya atar mısın, ben sana Haramlığı ile ilgili Kur'an ve Sünnet'den delil atıyorum, aynı şekilde cevap verilsin yoksa mantık çıkarımları vs bu meselede yapılmasın, din adına konuşuyor isek bu Kur'an ve Sünnette olmalı

Senin inancın yok müslüman olmak için kurandan başka kaynağa ihtiyacınyok yazmışsın😁😁😁😁
Dostum gerçekten çok komiksin az bir bilgi veya ilim sahibi olsan kuranı kerimin ana esas temeller hakkında bilgi verdiği peygamber efendimizin sahabe i kram efendilerimizin yapmış olduğu haller tavırlar işler yaşantı vs peygamber efendimizin vefaatından sonra bu güne kadar gelmiş tüm olayları bugüne getirilmiş kitapların tamamıdır.
Saymış olduğum kitaplar.

Örnek verecek olursam kuranı kerimde namaz kılın yazıyor fakat nasıl kılınacağı yazmıyor v.s vs . Bunları örnekleribiliriz
Yani demem o ki dini anlamak istiyormuyuz evet yaşamak istitormuyuz evet ilk başta kuranı kerime ihtiyscımız var
Siyeri nebi
ilmihaller ve mazhep imamlarının kitaplarını mutşak surette okumalıyız.
Çünkü yine söz konusu ayrılık olacak
Şafii mezhebine ait birisine köpek değince abdesti bozulur
Fakat sünni birisine değerse bozulmaz velhasıl islami anlamak kavramak ve yaşamak için tüm kitapları okumamz gerekir.
Kardeşim nefesini tüketme söylediklerinin onun için hiçbir anlamı yok

Policeman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
İsmail
Uyduruk hocalar piyasa da çok kimi kast ettiğini bilmiyorum ama müziğin haram olmadığına dair delil varsa buraya atar mısın, ben sana Haramlığı ile ilgili Kur'an ve Sünnet'den delil atıyorum, aynı şekilde cevap verilsin yoksa mantık çıkarımları vs bu meselede yapılmasın, din adına konuşuyor isek bu Kur'an ve Sünnette olmalı

Kardeşim nefesini tüketme söylediklerinin onun için hiçbir anlamı yok

İslâm'ın ilke ve esaslarına aykırı, günaha sevk eden, haramı teşvik eden müzikleri yapmak ve dinlemek günahtır
Hadisi şerif
Çalgı haramdır
Çaldığı ortamda bulunmak günahkarlıktır
Onunla lezzetlenmek küfürdür

Buyur kardeşim eğer gerçekten bilgilenmek istiyorsan ilmihallere ve sahabe i kiram efdndileeimizden günümüze gelmiş kitaplara bakabilirsin kitabın tam adını hatırlamıyorum eve geçince yazacağım.

Top Bottom