Neler Yeni

Hala muzik ve resim in haram oldugu hakkinda konu acanlar var :))

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,781
İsim
uwu
kısaca yanlış bilgilenmek istemiyorsanız Kuran dışında ki çoğu toplama(işlerine gelecek şekilde düzenlenmiş kitaplar) okuma

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,068
İsim
Selim
Beyler sakamisniz siz kuranda yazan seyler yerine niye gidip uyduruk bir hocanin sozune inanıyorsunuz.Madem bu kadar haram dan korkuyorsunuz acip okusaniza orjinal kur an ne diyor,SINIRLAMA MI GETİRMİŞ yoksa HARAM MI?Veya kuran da bahsediliyormu.Papazlarin dedigi ile yola cikilan karanlik cag avrupasi olduk resmen,din satmaya basladi haci hoca bize,yeter be kardesim inanmayin su dini size satanlara.
Konuyu açanlar müslüman bile değil trolluk yapıyor forumda her ramazanda bu troller daha çok ortaya çıkar bunlara bakarak bir inanç benimsemeyin 👍

Clayz

80+ Silver
muzık kısmına gelırsek ınsanı bastan cıkarabılıyor dostlar yanı herıf motorla gece gıdıyor acıyo bır sarkıyı ornegın huznu hecem bıde ustune dertlı dahada basası gelıyo basına bela alıyo muzık haram degıl ama ınsanın bazı durumlarda basına bela oluyo resım konusuna gelırsek ınsan resmı cızmek ınsan cızme kısmında gunaha gırıyo allahın yarattıgını sende cızerek benzetıyorsun burda hıcbır hocayı savunmuyorum 1 gunde hıcbırını acıp dınlememısımdır ama bunlar gercek olan seyler muzık dınlemek haram ya da resım cızmek haram demıyorum ama bazı ıstısnaları var tabıkı zaten muzık kısmındada gunaha sevkeden muzık olarak gecıyo herıf katlıam yapıyo kulagında satanıst muzıkler calıyo o tesvık edıyo sadece mısal verıyorum

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
552
İsim
Alperen Yılmaz
kısaca yanlış bilgilenmek istemiyorsanız Kuran dışında ki çoğu toplama(işlerine gelecek şekilde düzenlenmiş kitaplar) okuma
Hocam en iyisi bence tanıdık hafız varsa onlara sormak benim kuzenim lise 3 te hafız oldu ben ona soruyorum ve nedense çoğu hocanın dediğiyle uyuşmuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

muzık kısmına gelırsek ınsanı bastan cıkarabılıyor dostlar yanı herıf motorla gece gıdıyor acıyo bır sarkıyı ornegın huznu hecem bıde ustune dertlı dahada basası gelıyo basına bela alıyo muzık haram degıl ama ınsanın bazı durumlarda basına bela oluyo resım konusuna gelırsek ınsan resmı cızmek ınsan cızme kısmında gunaha gırıyo allahın yarattıgını sende cızerek benzetıyorsun burda hıcbır hocayı savunmuyorum 1 gunde hıcbırını acıp dınlememısımdır ama bunlar gercek olan seyler muzık dınlemek haram ya da resım cızmek haram demıyorum ama bazı ıstısnaları var tabıkı zaten muzık kısmındada gunaha sevkeden muzık olarak gecıyo herıf katlıam yapıyo kulagında satanıst muzıkler calıyo sadece mısal verıyorum
Kısaca haram olması insanın nasıl kullandığına göre değişir yani

Clayz

80+ Silver
Hocam en iyisi bence tanıdık hafız varsa onlara sormak benim kuzenim lise 3 te hafız oldu ben ona soruyorum ve nedense çoğu hocanın dediğiyle uyuşmuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kısaca haram olması insanın nasıl kullandığına göre değişir yani
tabii ki mesela allah ateşide yarattı ama insanoglu ateşi iyiyede kotuyede kullanabılır bunun suclusu Allah mı? hayır senın neyı neye gore kullandıgın onemlı sen atesle bılımde yaparsın yemekte yaparsın ve daha bırcogu ama sen atesle ayınde yaparsın ınsanda yakarsın bırının mulkunede zarar verırsın kısacası boyle yanı mısal olarak ilahide muzık turudur e o zaman ilahide haram kısacası boyle bırsey yok ama gunumuzdekı muzıklerın cogu genelde sapkınlıga yoneltıyo ben burda ılahı dınleyın sadece demıyorum ama herıf metalıca dınleyıp kendıne cevreye zarar verıyo vermeyen normal sekılde dınleyen ıcın sımdı nasıl haram olsun mantıken

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
552
İsim
Alperen Yılmaz
tabii ki mesela allah ateşide yarattı ama insanoglu ateşi iyiyede kotuyede kullanabılır bunun suclusu Allah mı? hayır senın neyı neye gore kullandıgın onemlı sen atesle bılımde yaparsın yemekte yaparsın ve daha bırcogu ama sen atesle ayınde yaparsın ınsanda yakarsın bırının mulkunede zarar verırsın kısacası boyle yanı mısal olarak ilahide muzık turudur e o zaman ilahide haram kısacası boyle bırsey yok ama gunumuzdekı muzıklerın cogu genelde sapkınlıga yoneltıyo ben burda ılahı dınleyın sadece demıyorum ama herıf metalıca dınleyıp kendıne cevreye zarar verıyo vermeyen normal sekılde dınleyen ıcın sımdı nasıl haram olsun mantıken
Bende zaten sizin metni kısa ve öz yazdım denilebilir yoksa biliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,465
Üyeler
170,557
Son üye
REVOLVER
Top Bottom