Neler Yeni

Öneri Hangi Altın Alınmalı ?

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Dün kuyumcuya gidip biraz araştırdım gram altını herkes gram altın alma cumhuriyet altını al falan diyorlar sizce ?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
C Ş
Çeyrek usta. Hem alması hem geri satması kolay.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Aynı oranda yükselip alçalıyorlar. O bakımdan fark eder mi?

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çeyrek usta. Hem alması hem geri satması kolay.
Gram altın önermem gram altın başına zararın büyük olur dediler bilmiyorum esnaf olduğu için güvenmekte istemedim ama kendisi cumhuriyet altını ile çeyrek altın önerdi
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşin teknik bilgi kısmı var ben biraz çözdüm gibi ama

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
C Ş
Gram altın önermem gram altın başına zararın büyük olur dediler bilmiyorum esnaf olduğu için güvenmekte istemedim ama kendisi cumhuriyet altını ile çeyrek altın önerdi

İşin teknik bilgi kısmı var ben biraz çözdüm gibi ama

Gram veya çeyrek alabilirsiniz alıp satması kolay olduğu için. Yoksa değer olarak hepsi aynı. (Tabi ayarları da aynı olunca değeri aynı. 24 ayar 1gr ile 22 ayar 1 çeyrek aynı değerde değil.)

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Nasıl oluyor arkadaş o. Bilmediğimden soruyorum. Bizim internetten televizyondan gördüğümüz kur aynı oranda alçalıp yükseliyor.
Şöyle anlattı bana eğer gram altın alırsan gram başına satarken 100₺ zarar edersin mesela 10 gram altın aldın (bütün 10 gram vermiyorlar) diyelim ki her gram başına 100₺ zarar üstünden toplam 1000₺ zarar dedi eğer cumhuriyet alırsan 500₺ zarar edersin dedi burada attığım siteye bak satış fiyatı aldığın fiyat, alış fiyatı sattığın fiyat

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Gidin bir külçe altın alın o zaman bakın bakalım satarken kim alacak kolay kolay. :D
Fiyat anlamında aynı oranda artıp azalıyorlar. O bakımdan fark eder mi diye sordum. Yakın zamanda satacak mı veya merkezi bir yerde mi oturuyor bilmiyorum nasıl satacağı ilgilendirmiyor beni.

Şöyle anlattı bana eğer gram altın alırsan gram başına satarken 100₺ zarar edersin mesela 10 gram altın aldın (bütün 10 gram vermiyorlar) diyelim ki her gram başına 100₺ zarar üstünden toplam 1000₺ zarar dedi eğer cumhuriyet alırsan 500₺ zarar edersin dedi burada attığım siteye bak satış fiyatı aldığın fiyat, alış fiyatı sattığın fiyat

Evet bak doğru o hiç aklıma gelmedi. Satış ve alış fiyatı arasında fark olduğunda her gram altın başına belli bir miktar zarar oluyor. Birden çok gram olunca da zarar artıyor. Esnaf abi işi biliyor demek ki. Şu durumda daha büyük bir altın daha mantıklı.

Grant Imahara

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
495
İsim
Kubilay Aktemur

aynen öyle hocam ne kadar büyük gramajlı tek parça altın alırsan o kadar iyi oluyor. hatta çok parası olan direkt 20gram 50 gramlık kağıt gibi külçeler var ondan alıyor.

paran ile ne kadar büyük alabiliyorsan onu al küçük küçük alma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,836
Üyeler
164,734
Son üye
bkgs
Top Bottom