Charles Darwin
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 1,158
Dün kuyumcuya gidip biraz araştırdım gram altını herkes gram altın alma cumhuriyet altını al falan diyorlar sizce ?
Gram altın önermem gram altın başına zararın büyük olur dediler bilmiyorum esnaf olduğu için güvenmekte istemedim ama kendisi cumhuriyet altını ile çeyrek altın önerdiÇeyrek usta. Hem alması hem geri satması kolay.
İşin teknik bilgi kısmı var ben biraz çözdüm gibi amaAynı oranda yükselip alçalıyorlar. O bakımdan fark eder mi?
Aynı oranda yükselip alçalıyorlar. O bakımdan fark eder mi?
Gidin bir külçe altın alın o zaman bakın bakalım satarken kim alacak kolay kolay.Aynı oranda yükselip alçalıyorlar. O bakımdan fark eder mi?
çeyrek ya da yarım al 24 ayar olmasına dikkat et çok fark etmiyor ama genellde alıp satanlar 24 ayar tercih ediyorlarDün kuyumcuya gidip biraz araştırdım gram altını herkes gram altın alma cumhuriyet altını al falan diyorlar sizce ?
Gram veya çeyrek alabilirsiniz alıp satması kolay olduğu için. Yoksa değer olarak hepsi aynı. (Tabi ayarları da aynı olunca değeri aynı. 24 ayar 1gr ile 22 ayar 1 çeyrek aynı değerde değil.)Gram altın önermem gram altın başına zararın büyük olur dediler bilmiyorum esnaf olduğu için güvenmekte istemedim ama kendisi cumhuriyet altını ile çeyrek altın önerdi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İşin teknik bilgi kısmı var ben biraz çözdüm gibi ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Gram Altın Fiyatı (Canlı) - Bugün İçin Güncel Gram Altın Fiyatları
Gram altın fiyatı sayfasından canlı gram altın fiyatları takibini yapabileceğiniz gibi, günlük ve anlık olarak alış/satış fiyatlarını da görebilirsiniz. 2026 yılı için gram altın fiyatlarını güncel olarak anbean takip edebilirsiniz.mbigpara.hurriyet.com.tr
Nasıl oluyor arkadaş o. Bilmediğimden soruyorum. Bizim internetten televizyondan gördüğümüz kur aynı oranda alçalıp yükseliyor.zararın büyük olur dediler
Şöyle anlattı bana eğer gram altın alırsan gram başına satarken 100₺ zarar edersin mesela 10 gram altın aldın (bütün 10 gram vermiyorlar) diyelim ki her gram başına 100₺ zarar üstünden toplam 1000₺ zarar dedi eğer cumhuriyet alırsan 500₺ zarar edersin dedi burada attığım siteye bak satış fiyatı aldığın fiyat, alış fiyatı sattığın fiyatNasıl oluyor arkadaş o. Bilmediğimden soruyorum. Bizim internetten televizyondan gördüğümüz kur aynı oranda alçalıp yükseliyor.
Fiyat anlamında aynı oranda artıp azalıyorlar. O bakımdan fark eder mi diye sordum. Yakın zamanda satacak mı veya merkezi bir yerde mi oturuyor bilmiyorum nasıl satacağı ilgilendirmiyor beni.Gidin bir külçe altın alın o zaman bakın bakalım satarken kim alacak kolay kolay.![]()
Evet bak doğru o hiç aklıma gelmedi. Satış ve alış fiyatı arasında fark olduğunda her gram altın başına belli bir miktar zarar oluyor. Birden çok gram olunca da zarar artıyor. Esnaf abi işi biliyor demek ki. Şu durumda daha büyük bir altın daha mantıklı.Şöyle anlattı bana eğer gram altın alırsan gram başına satarken 100₺ zarar edersin mesela 10 gram altın aldın (bütün 10 gram vermiyorlar) diyelim ki her gram başına 100₺ zarar üstünden toplam 1000₺ zarar dedi eğer cumhuriyet alırsan 500₺ zarar edersin dedi burada attığım siteye bak satış fiyatı aldığın fiyat, alış fiyatı sattığın fiyat
Gram altın fiyatı sayfasından canlı gram altın fiyatları takibini yapabileceğiniz gibi, günlük ve anlık olarak alış/satış fiyatlarını da görebilirsiniz. 2026 yılı için gram altın fiyatlarını güncel olarak anbean takip edebilirsiniz.mbigpara.hurriyet.com.tr
aynen öyle hocam ne kadar büyük gramajlı tek parça altın alırsan o kadar iyi oluyor. hatta çok parası olan direkt 20gram 50 gramlık kağıt gibi külçeler var ondan alıyor.Şöyle anlattı bana eğer gram altın alırsan gram başına satarken 100₺ zarar edersin mesela 10 gram altın aldın (bütün 10 gram vermiyorlar) diyelim ki her gram başına 100₺ zarar üstünden toplam 1000₺ zarar dedi eğer cumhuriyet alırsan 500₺ zarar edersin dedi burada attığım siteye bak satış fiyatı aldığın fiyat, alış fiyatı sattığın fiyat