Göktürk ArdaHan
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,357
- İsim
- Arda doğan
Anakartlarda ekran kartını besleyememe gibi sorun aslaha olmaz ki 14 faz ve üstü sayıya sahip anakartlar şuan am5 platformundaki tüm işlemcileri ve yeni çıkacak olanları rahat besliyor 17 faz bir anakart tavsiye ederim msı b650 tomahawk wifi gibiHocam şöyle açıklayim ozaman. Öncelikle bütçe sorunum kesinlikle yok. Lakin gereksiz harcama yapmayı da seven birisi değilim. Şimdi bu iki anakartı yan yana koyduğumuz zaman X670 olan anakartın fazladan giriş çıkış portlarına ve daha fazla m2 ssd yuvasına sahip olduğu ortada. Fakat anakarttaki bu fazladan eklentilerin hiçbirine ihtiyacım yok. Bu mantıkta bakarsak b650 olan işimi görür. Ama benim aklıma takılan asıl konu şu , sistemimi yenileyecem ve 7800x3d işlemci alacam. Ocak ayı gelince de 5090 veya 5080 ekran kartı alacam. Şimdi böyle güçlü bileşenlerle bir sistem kuracağımdan ötürü b650 çipsetli bir anakartın vram , faz gibi donanımları konusunda sorun yaşar mıyım onu bilmiyorum. Hani binanın temelini sağlam atmazsanız en ufak bir depremde yıkılır ya. İşte tam da benim aklımı kurcalayan şey bu. Anakartın gücü falan yetmez de arıza durumu yaşarım diye b650 olanı almaya çekiniyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Eyw kralooooo benim canım hocam gelmiş konuma hoşgelmiş sefalar getirmiş. 7800X3D işlemci + 5090 veya 5080 ekran kartı için kullanacam.