Neler Yeni

Hangi anakartı almalıyım İkisinden birini seçer misiniz ?

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,357
İsim
Arda doğan
Hocam şöyle açıklayim ozaman. Öncelikle bütçe sorunum kesinlikle yok. Lakin gereksiz harcama yapmayı da seven birisi değilim. Şimdi bu iki anakartı yan yana koyduğumuz zaman X670 olan anakartın fazladan giriş çıkış portlarına ve daha fazla m2 ssd yuvasına sahip olduğu ortada. Fakat anakarttaki bu fazladan eklentilerin hiçbirine ihtiyacım yok. Bu mantıkta bakarsak b650 olan işimi görür. Ama benim aklıma takılan asıl konu şu , sistemimi yenileyecem ve 7800x3d işlemci alacam. Ocak ayı gelince de 5090 veya 5080 ekran kartı alacam. Şimdi böyle güçlü bileşenlerle bir sistem kuracağımdan ötürü b650 çipsetli bir anakartın vram , faz gibi donanımları konusunda sorun yaşar mıyım onu bilmiyorum. Hani binanın temelini sağlam atmazsanız en ufak bir depremde yıkılır ya. İşte tam da benim aklımı kurcalayan şey bu. Anakartın gücü falan yetmez de arıza durumu yaşarım diye b650 olanı almaya çekiniyorum.
Anakartlarda ekran kartını besleyememe gibi sorun aslaha olmaz ki 14 faz ve üstü sayıya sahip anakartlar şuan am5 platformundaki tüm işlemcileri ve yeni çıkacak olanları rahat besliyor 17 faz bir anakart tavsiye ederim msı b650 tomahawk wifi gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

ooooo benim canım hocam gelmiş konuma hoşgelmiş sefalar getirmiş. 7800X3D işlemci + 5090 veya 5080 ekran kartı için kullanacam.
Eyw kral

shn1

80+
Anakartlarda ekran kartını besleyememe gibi sorun aslaha olmaz ki 14 faz ve üstü sayıya sahip anakartlar şuan am5 platformundaki tüm işlemcileri ve yeni çıkacak olanları rahat besliyor 17 faz bir anakart tavsiye ederim msı b650 tomahawk wifi gibi
Hocam ozaman x670'i direkt eliyorum. B650 alacağım fakat 2 önemli kriterim var. Bir tanesi pcie 5.0 ekran kartı desteği olması çünkü dediğim gibi 5000 serisi ekran kartlarına geçiş yapacam. Sanırım şuan baktığım kadarıyla pcie 5.0 destekli b650 anakart sadece benim attığım rog strix var. 2. kriterim de Q-CODE hata tespit ledinin olması. Bu da aynı şekilde rog anakartta mevcut. Alayim geçeyim ozaman ne dersiniz ?

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,357
İsim
Arda doğan
Hocam ozaman x670'i direkt eliyorum. B650 alacağım fakat 2 önemli kriterim var. Bir tanesi pcie 5.0 ekran kartı desteği olması çünkü dediğim gibi 5000 serisi ekran kartlarına geçiş yapacam. Sanırım şuan baktığım kadarıyla pcie 5.0 destekli b650 anakart sadece benim attığım rog strix var. 2. kriterim de Q-CODE hata tespit ledinin olması. Bu da aynı şekilde rog anakartta mevcut. Alayim geçeyim ozaman ne dersiniz ?
Pcıe 5.0 gereksiz şuan 4090ti bile 5.0'ı tam anlamıyla kullanamıyor 5090'dada pek fark etmiyecek

O fiyata msı'ın x670 serilerine bak derim

• Beğen
Reaksiyonlar: shn1

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,357
İsim
Arda doğan
Msi anakartlar benim iflahımı kuruttu hocam hiç o konuya girmeyim. Tövbe ettim daha yani o dereceyim artık
Bende şuan x670-p wifi'de o durumdayım 😂 yaşamadığım sorun kalmadı o halde o kadar para vermişken rog strix serisinde x670 chipset bir anakart al

shn1

80+
Bende şuan x670-p wifi'de o durumdayım 😂 yaşamadığım sorun kalmadı o halde o kadar para vermişken rog strix serisinde x670 chipset bir anakart al
Göktürk hocam , yani şuan ben size ne diyim allah aşkına :D 1.si üst mesajda b650 yeter dediniz şimdi x670 al diyorsunuz. 2.si msi anakart siz de kullanıyormuşsunuz ve sorun yaşamışsınız , ve hala öneriyorsunuz hocam iyisiniz dimi ne yazdığınızın farkına varın lütfen :D

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,357
İsim
Arda doğan
Göktürk hocam , yani şuan ben size ne diyim allah aşkına :D 1.si üst mesajda b650 yeter dediniz şimdi x670 al diyorsunuz. 2.si msi anakart siz de kullanıyormuşsunuz ve sorun yaşamışsınız , ve hala öneriyorsunuz hocam iyisiniz dimi ne yazdığınızın farkına varın lütfen :D
Yok bendeki incehesap'dan bi ibnelik sadece ve demek istediğim 13k vermişken https://www.incehesap.com/asus-tuf-gaming-x670e-plus-gaming-anakart-fiyati-58809/ bunu alın diyorum 17 faz tuf serisi üzmez

shn1

80+
Yok bendeki incehesap'dan bi ibnelik sadece ve demek istediğim 13k vermişken https://www.incehesap.com/asus-tuf-gaming-x670e-plus-gaming-anakart-fiyati-58809/ bunu alın diyorum 17 faz tuf serisi üzmez
Hocam bunu gördüm aslında baya iyi duruyor fakat Q-CODE yok işte bu anakarttada maalesef.

Q-CODE yok hocam bunda ama teşekkür ederim yinede

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,357
İsim
Arda doğan
Hocam bunu gördüm aslında baya iyi duruyor fakat Q-CODE yok işte bu anakarttada maalesef.

Q-Code Led Neden Bu Kadar Lazımki

Gurkanpiro

80+ Platinum

q code bısey yaramıyor benım gozumde oyle anakartlar daha pahalı oluyor sadece 2 led icin

• Beğen
Reaksiyonlar: shn1

shn1

80+
Q-Code Led Neden Bu Kadar Lazımki
Hocam ben 2 yıl önce bugün sistem topladım ve son 2 yılım sürekli donanım arızalarıyla ve hangi parçada sıkıntı olduğunu bulmakla geçti. Hatta bir ara yanlış teşhis konulan bir parçamı boş yere garantiye yolladım :D Artık gına geldi valla hocam , şu Q-CODE denen özellik sayesinde hangi parçada sorun var kolayca tespit edebiliyormuşuz. O yüzden beni cezbetti.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,357
İsim
Arda doğan
Hocam ben 2 yıl önce bugün sistem topladım ve son 2 yılım sürekli donanım arızalarıyla ve hangi parçada sıkıntı olduğunu bulmakla geçti. Hatta bir ara yanlış teşhis konulan bir parçamı boş yere garantiye yolladım :D Artık gına geldi valla hocam , şu Q-CODE denen özellik sayesinde hangi parçada sorun var kolayca tespit edebiliyormuşuz. O yüzden beni cezbetti.
Yok buzer takınca belli oluyo ve anakartlarda led var sorunun nerde olduğunu söylüyo bence gereksiz sen bilirsin ama sana tavsiyem Q-code için x670'den vaz geçme derim

Yok buzer takınca belli oluyo ve anakartlarda led var sorunun nerde olduğunu söylüyo bence gereksiz sen bilirsin ama sana tavsiyem Q-code için x670'den vaz geçme derim
Bende aşırı sorun yaşadım am5 sistemi kurmaya 1 sene uğraştım öyle diyeyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,606
Üyeler
165,852
Son üye
gife10
Top Bottom