Neler Yeni

Hangi benzin istasyonunu kullanmalıyım ?

zuzuezwin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yekta koral
Yakıt ihtiyacımı karşılamak için düzgün bir istasyon arıyorum. Her yerde farklı şeyler söyleniyor ve düzgün seçimi nasıl yapacağım bilmiyorum ? Sizce hangi benzin istasyonunu tercih etmeliyim ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Onur Yücel
Yakıt ihtiyacımı karşılamak için düzgün bir istasyon arıyorum. Her yerde farklı şeyler söyleniyor ve düzgün seçimi nasıl yapacağım bilmiyorum ? Sizce hangi benzin istasyonunu tercih etmeliyim ?
Kalite olarak shell , opet, petrol ofisi en iyiler. Size uygunu seçin, ben opet ve petrol ofisi kullanıyorum

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,393
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Kalite olarak shell , opet, petrol ofisi en iyiler. Size uygunu seçin, ben opet ve petrol ofisi kullanıyorum
Şahsen opet ve shell en kalitelisi sonrasında bp en son petrol ofisi geliyor benim gözümde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
emre yokuş
Ben markayla birlikte istasyonun yoğun olanını tercih ediyorum. Shell-Opet tercihen aldığım yerler Bp-Total ve Po mecbur kalırsam aldığım yerler.

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
C.S.
Yoğun olmak kaydıyla hepsi aynıdır.luk oil vs gibi daha az bilinen istasyon tercih edilmemelidir.

CoNKeR

80+ Bronze
Aklı kelden, benzini shellden demişler, bi bildikleri vardır herhalde 😅
Ben hep Shell tercih ediyorum, darbeden önce Opet'i tercih ediyordum, ama darbe gecesi opet benzin istasyonlarının kredi kartı geçmediğine, sigaraları zamlı ve nakit sattığına gözümle şahit olunca, opet kullanmayı bıraktım.

Yoğun olmak kaydıyla hepsi aynıdır
Ayrıca bu düşünceye de katılıyorum, gerçekten sürekli müşterisi olan petroller, marka farketmeksizin %98-%99 oranında aynı benzini satıyorlar diye düşünüyorum.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,393
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Aklı kelden, benzini shellden demişler, bi bildikleri vardır herhalde 😅
Ben hep Shell tercih ediyorum, darbeden önce Opet'i tercih ediyordum, ama darbe gecesi opet benzin istasyonlarının kredi kartı geçmediğine, sigaraları zamlı ve nakit sattığına gözümle şahit olunca, opet kullanmayı bıraktım.

Ayrıca bu düşünceye de katılıyorum, gerçekten sürekli müşterisi olan petroller, marka farketmeksizin %98-%99 oranında aynı benzini satıyorlar diye düşünüyorum.
Benzin aynı olsa bile katkı farkı oluyor opeti tercih etmemin sebebi yaşadığım yerde tek bir shell var oda opet'în karşısında ancak ulaşması daha sıkıntılı bir yerde.

GirayHan

80+ Platinum
size çoğunuzun bilmediğiniz bi taktik vereyim. her benzin firması,'nın illerde kendi işlettiği benzin istasyonları vardır. bu istasyonları bulun ve onlara gidin. franchising olarak işetilen istasyonlardan uzak durmaya çalışın :D

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ben en az 15 yıldan beri atmosferik bütün taşıtlarıma BP'den alıyorum. Herhangi bir sorun yaşamamam bir yana, 2008 model arabamı 2022'de sattığımda, bakımdan bakıma servise götürmüştüm. Kullandığım 14 senede hiç bir sorun, arıza, tekleme bile yaşamamıştı.

Turbo benzinli arabama ise shell vpower alıyordum. O da yüksek sıkıştırma ile çalıştığı için shellin yüksek katkılı benziniyle çok sağlıklı çalışıyordu. Katkısız benzin aldığım zaman çok düşük devirlerde vuruntu artıyordu. Katkılı benzin ile azalıyordu.

Bütün motosikletlerime de BP'den alıyorum. Yine benzin kaynaklı hiç bir sorun yaşamadım.

Her şey bir yana, Türkiye'de benzinler 1 rafineriden çıkıyor ve bütün markalara aynı benzin teslim ediliyor. Firmalar kendi katkılarını koyarak bizimki daha yüksek performanslı, bizimki az yakıyor gibi reklamlar yapıyor. Bu durumda işin içine kötü niyetli küçük şirketler giriyor. Su katanlar, solvent katanlar var ve motorlara zarar veren KALİTESİZ BENZİN dediğimiz şey aslen bu şekilde ortaya çıkıyor.

Yani GirayHan'ın dediği gibi, markadan bağımsız olarak özellikle fanchise olmayan istasyonlardan almaya çalışın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şunu paylaşmayı unutmuşum; Şahsi olarak Petrol Ofisine karşı kişisel bir ön yargım olduğu için, bundan sonraki süreçte Opet'ten benzin alıyor olacağım.

tugay05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tugay gedik
İşlek olan benzin istasyonlarından al , marka farketmeksizin tüm markalara zaten aynı rafineriden geliyor sadece içerisine kattıkları katkı maddeleri ve geçtikleri işlem farklı abuk subuk markalardan uzak dur tabii ki :D

Top Bottom