Neler Yeni

Hangi ekran kartını almalıyım?

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Uğur Çam
Üçünü de alacak bütçeye sahibim. 4 5 sene kullanıcam aldığım ekran kartını. Sizce hangisini almalıyım?

https://www.s,nerji.gen.tr/powercolor-radeon-rx-7900-gre-hellhound-16gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-52223?utm_campaign=akakce&v=1.29.4

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,133
İsim
Ömür
Üçünü de alacak bütçeye sahibim. 4 5 sene kullanıcam aldığım ekran kartını. Sizce hangisini almalıyım?

https://www.s,nerji.gen.tr/powercolor-radeon-rx-7900-gre-hellhound-16gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-52223?utm_campaign=akakce&v=1.29.4

Galax 4070s iyidir ama sinerjıdeki 7900gre de baya iyi kart günlük işler ve oyun için fazla para harcamanıza gerek yok 7900gre alabilirsiniz 4070s e göre bi tık daha iyi performans veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca 7900gre de 2500tl ye kadar hepsipay geri ödeme diyor kupon falan veriyor sanırım

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Uğur Çam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Galax 4070s iyidir ama sinerjıdeki 7900gre de baya iyi kart günlük işler ve oyun için fazla para harcamanıza gerek yok 7900gre alabilirsiniz 4070s e göre bi tık daha iyi performans veriyor

Ayrıca 7900gre de 2500tl ye kadar hepsipay geri ödeme diyor kupon falan veriyor sanırım
Hocam gerkirse harcarım. Beni 4 5 sene üzmesin yeter. Gönlüm 4070 süper den yana ama bilemedim yani. Kafam çok karışık durumda şu an.

elemin

80+ Bronze
Hocam gerkirse harcarım. Beni 4 5 sene üzmesin yeter. Gönlüm 4070 süper den yana ama bilemedim yani. Kafam çok karışık durumda şu an.
Üzmesin yeter diyosanız tercihinizi Nvidia'dan yana kullanın bence 4070 super veya 4070 ti super olabilir.

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,133
İsim
Ömür
İki kartda rahat sorunsuz götürür aralarında fazla fark yok dediğim gibi ama 4070s alıcaksan galax 2 fanlı modeli 23k filandı ona da bakabilirsin

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Uğur Çam
Üzmesin yeter diyosanız tercihinizi Nvidia'dan yana kullanın bence 4070 super veya 4070 ti super olabilir.
Hocam ilk defa sistem topluyorum parçaları biraz kaliteli seçiyorum açıkçası. Gidipte en pahalı parça beni üzerse çok üzülürüm cidden. Tek sıkıntısı 12 vram yeter mi diye düşünüyorum. Zaten fps oyunlarından cs2 oynarım. Hikayeli oyunlarda da dlss açsam üzmez diye düşünüyorum hocam. Siz nasıl düşünüyorsunuz?

İki kartda rahat sorunsuz götürür aralarında fazla fark yok dediğim gibi ama 4070s alıcaksan galax 2 fanlı modeli 23k filandı ona da bakabilirsin
Hocam 3 fanlı olsun güzel dursun😄 İlk defa bilgisayar topluyorum bu arada ondan dedim şaka bir yana. Parçaları biraz kaliteli seçtim şimdi gidipte ekran kartı tarafı üzerse açıkçası çok üzülürüm. Hikayeli oyunlarda dlss açabilirim. GOW BF1 vs. Tek sıkıntı 12 vram 4 5 sene idare eder mi?

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,133
İsim
Ömür
Hocam ilk defa sistem topluyorum parçaları biraz kaliteli seçiyorum açıkçası. Gidipte en pahalı parça beni üzerse çok üzülürüm cidden. Tek sıkıntısı 12 vram yeter mi diye düşünüyorum. Zaten fps oyunlarından cs2 oynarım. Hikayeli oyunlarda da dlss açsam üzmez diye düşünüyorum hocam. Siz nasıl düşünüyorsunuz?

Hocam 3 fanlı olsun güzel dursun😄 İlk defa bilgisayar topluyorum bu arada ondan dedim şaka bir yana. Parçaları biraz kaliteli seçtim şimdi gidipte ekran kartı tarafı üzerse açıkçası çok üzülürüm. Hikayeli oyunlarda dlss açabilirim. GOW BF1 vs. Tek sıkıntı 12 vram 4 5 sene idare eder mi?
Eder

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Erhan Akçay
Galax 4070 super ex gamer ı hazirandan beri kullanıyorum memnunum . Isınma veya ses sorunu yok, rgbsi falanda güzel. Tavsiye ederim.
Amd düşünüyorsanız 7900 gre de iyi bir tercih. Ben kendi kullandığım 4070 superi 2 k da kullanıyorum.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Uğur Çam
Galax 4070 super ex gamer ı hazirandan beri kullanıyorum memnunum . Isınma veya ses sorunu yok, rgbsi falanda güzel. Tavsiye ederim.
Amd düşünüyorsanız 7900 gre de iyi bir tercih. Ben kendi kullandığım 4070 superi 2 k da kullanıyorum.
Teşekkürler hocam yorumun için. Ben de 2k da kullanacağım. Bir sorum olacak size izninizle. Nvidia sistemlerde biostan açmamız gereken ayar var mı? Mesela amd de SAM var. Bir de vram konusunda sıkıntı çekiyor musunuz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Erhan Akçay
Teşekkürler hocam yorumun için. Ben de 2k da kullanacağım. Bir sorum olacak size izninizle. Nvidia sistemlerde biostan açmamız gereken ayar var mı? Mesela amd de SAM var. Bir de vram konusunda sıkıntı çekiyor musunuz?
Amd de ki sam gibi biosta resizable bar var o 'on' olmalı ama çoğu anakartta biosta zaten aktif yani on durumda. Vram konusunda yani bellek konusunda sıkntı çekmiyorum oyunlarda genelde high ultra karışık kullanıyorum. Bellek çoğu oyunda sona dayanmıyor bile. Bazı bellek sömüren oyunlar var piyasada ve çıkacak olanlar bellek dayansa bile çoğu oyun sıkntı olmadan oynanıyor.

Bnde almadan önce video seyrettim kaç tane mesela amd 16 gb bellekte 13 gb kullanırken nvidia aynı ayarlarda 12 gb lık kartı 10.5 kullanabiliyor. Amd hep biraz daha fazla bellek tüketiyor aynı ayarlarda. Ama bu demek deilki nvidia 8 gb lık kartında, 16 gb amdye göre hep yeterli gelir. O farklı durum biraz. Oynanan oyunların ne olduğu hangi ayarlar da olduğu önemli ( high / ultra gibi )

Birde bellek demek her şey demek deildir. Ekran kartının çipseti de önemli . Oyunda ekran kartı kas gücü yetmediğinde ekran kartı bellek 64 gb da olsa bir şeye yaramaz. Birbirine tutarlı olmaları lazım. Oyunlar zamanla bellek miktarı ile birlikte ekran kartı kas gücüde istiyor. Zamanla yeni oyunlar çıktıkça şimdiki kartlarda yavaş yavaş çöp olacak. Öyle olmasa herkes hala 8 gb 1070 kullanıyor olurdu veya 8 gb rx 580 leri güncel oyunlarda. Şu an nvidia nın da 16 gb lığını da alsanız amd nin de alsanız belli bir süre sonra onlarda kaybolacak 4 ve 8 gb lıkların kaybolduğu gibi.

Vram konusuna takılıyorsanız yüksek bir bellekli kart da alabilirsiniz ben 12 gb lık sorun yok dedim diye aklınızı çelmeyeyim. Ama 2k için 12 den aşağısını almayın. Zamanınız varsa rtx 5000 serisi de beklenebilir 16 gb lık bir kart bakılabilir. Belleğe çok yüklenen oyunlar çıktıkça vram sorun olan kartlarda biraz ayarlar düşürülebilir oyun oynanır yine. Onu kafaya çok takan ayar kısmam diyen, o zaman yüksek bellekli kart alacak hep. Bunu genel için söyledim sizn için deil . Kusura bakmayın biraz uzun oldu :)

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,107
İsim
Arda doğan

Rx7900gre de alabilirsin ama tavsiyem bütçen yeterse 4070ti süper al en uygunundan vram 16gb oluyo hem güçlü kart uzun sene üzmez alternarif olarak 7900xt var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,796
Üyeler
161,500
Son üye
Alpersafak92
Top Bottom