Neler Yeni

Hangi kalem yazım açısından daha iyi?

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
Elimi çok ağrıtmayacak rahat bir yazımı olan kalem arıyorum sizce bunlardan hangisi daha iyi?

QRuder

80+ Silver
Elimi çok ağrıtmayacak rahat bir yazımı olan kalem arıyorum sizce bunlardan hangisi daha iyi?

üstten 4. veya bu

1663620260556.png

Yasin Çınar

80+ Bronze
bende 1 hafta önce rotring rapid0.7 aldım kalem güzel ve kaliteli fakat elimi biraz ağrıtıyor. Rotring 500 uzun yazı yazmak için ideal değil, daha çok çizim için.(İnternetteki çoğu kişi öyle diyor) Faber Castell 2011'i kullandım, hayatımda kullandığım en rahat kalemdi ama ben biraz kötü kullandığım için çabuk bozuldu.( Rotring rapid alma nedenim bu biraz da rotring in içinden geçsem bir şey olmuyordu çok sağlamdı) Tombow mono graph'ı da öneriyorlar.

_arthur_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Mikail
Instagram
mklpsgn
Discord
edsonpele

Mono Graph 0.7 aldım memnunum rahat ama hayatımda çok fazla kalem kullanmadım o yüzden çok bir şey söyleyemem

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu pek iyi değil kullanmışlığım var onun için koymadım üçgen kalem konfor açısından iyi mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende 1 hafta önce rotring rapid0.7 aldım kalem güzel ve kaliteli fakat elimi biraz ağrıtıyor. Rotring 500 uzun yazı yazmak için ideal değil, daha çok çizim için.(İnternetteki çoğu kişi öyle diyor) Faber Castell 2011'i kullandım, hayatımda kullandığım en rahat kalemdi ama ben biraz kötü kullandığım için çabuk bozuldu.( Rotring rapid alma nedenim bu biraz da rotring in içinden geçsem bir şey olmuyordu çok sağlamdı) Tombow mono graph'ı da öneriyorlar.
Rapidi eledim o zaman ben daha çok konfordayım hani illaki elim acıycak ama bu kadar acımasını istemiyorum ben.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Rotring 500 tercihim olurdu. Oldukça konforlu, tutuşu kolay ve rahat yazan bir kalem. Masa başından uzun bir süre kalkmadan yazı yazacaksanız önermem fakat normal kullanım için oldukça iyidir.

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
Rotring 500 tercihim olurdu. Oldukça konforlu, tutuşu kolay ve rahat yazan bir kalem. Masa başından uzun bir süre kalkmadan yazı yazacaksanız önermem fakat normal kullanım için oldukça iyidir.
Mezun olduğum için bi hayli not alıyorum yani şimdilik daha başında olduğum için ve galiba bu not alma yıl sonuna kadar yoğun bir şekilde devam edecek yanlışım varsa düzeltin lütfen onun için konforlu bişey arıyorum ha sen yine de rotringden vazgeçme dersen onu alayım birde şu kalem var bakarsanız sevinirim.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
Şu ana kadar çok rahat 100 kalem kırmışımdır. Fakat 8. sınıfta ve şuanda hala rotring tikky kullanıyorum. Fiyatına göre fazla sağlam. Ağır oluşu rahat oluyor ve tasarımı çok tatlı. Sadece 30 TL ye alabilirsin.

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
Şu ana kadar çok rahat 100 kalem kırmışımdır. Fakat 8. sınıfta ve şuanda hala rotring tikky kullanıyorum. Fiyatına göre fazla sağlam. Ağır oluşu rahat oluyor ve tasarımı çok tatlı. Sadece 30 TL ye alabilirsin.
Farklı bi markası var o modelin ama elimi bildiğin uyuşturuyor

Ekler

• 20220920_164452.jpg
    20220920_164452.jpg
    1.2 MB · Hit: 34

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Evet yine ben. Tavsiyem grip kısmı yumuşak olan kalem bakmandır. Metal grip olan kalemler genel olarak çizim için kullanılır. Rotring 500-600 gibi kalemlerin grip kısmı hem metal hemde dışa doğru tırtığı vardır ve bu uzun yazı yazarken acıtır hatta tutuşuna göre yara bile yapabilir.

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
Evet yine ben. Tavsiyem grip kısmı yumuşak olan kalem bakmandır. Metal grip olan kalemler genel olarak çizim için kullanılır. Rotring 500-600 gibi kalemlerin grip kısmı hem metal hemde dışa doğru tırtığı vardır ve bu uzun yazı yazarken acıtır hatta tutuşuna göre yara bile yapabilir.
Ronting 500ün yorumlarına baktım el acıtmıyor tasarımından dolayı vs diyorlar ne kadar doğru acaba

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Ronting 500ün yorumlarına baktım el acıtmıyor tasarımından dolayı vs diyorlar ne kadar doğru acaba
Şimdi şöyle bende mono graph zero var grip kısımları Rotring 500e benzer. Mono graph zero hatta bir tık daha konforlu olmasına rağmen uzun yazı için kullanmıyorum. Çünkü bir yerden sonra elimi acıtıyor. Eğer ki yakınızda bir kırtasiye var ise orada 500 ü denersiniz sizin için daha iyi olur. Çünkü bana çok rahat gelen bir kalem başka birine o kadar da rahat gelmeyebilir.

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,169
İsim
Turabi Çelik
Şimdi şöyle bende mono graph zero var grip kısımları Rotring 500e benzer. Mono graph zero hatta bir tık daha konforlu olmasına rağmen uzun yazı için kullanmıyorum. Çünkü bir yerden sonra elimi acıtıyor. Eğer ki yakınızda bir kırtasiye var ise orada 500 ü denersiniz sizin için daha iyi olur. Çünkü bana çok rahat gelen bir kalem başka birine o kadar da rahat gelmeyebilir.
Evet var yakınımda o zaman gidip deneyeyim ona göre alayım

Top Bottom