Hocam zamanında iki kulaklığı da amazondan aldım ve denedim. Genel olarak ben hardstyle ve metal müzik dinlemek için almıştım. Sonuçta ikisini de iade ettim fakat deneyimlerim şu şekildeydi:
Liberty 4 NC:
- Bassları çok iyi. Özellikle ekolayzer ile inanılmaz punchy bass elde edebilirsin. Fakat sahne genişliği dar. Mid ve tizleri çok kirli geliyor bassların gücünden dolayı. 6 band ekolayzer var fakat bass frekansını 0a çeksen bile çok dizginlenmiyor. Bass seven biriysen kesinlikle tercih etmen gereken kulaklık bu.
- Gürültü engellemesi diğer modele göre çok daha iyi. İkisini de spor salonunda denerken, 4nc salonda çalan müziği güzel kesiyordu. Düşük frekanslı sesleri kesmekte çok başarılı fakat tiz sesleri kesmekte çok da başarılı olduğu söylenemez. Fakat tiz sesleri bose quiet comfort bile çok iyi kesemiyor zaten.
- Mikrofon kalitesi gerçekten kötü. Telefonla konuşurken sizin sesinizden çok dışarıdan gelen sesi veriyor karşıdakine.
Liberty 4:
- Ses kalitesi, sahne genişliği ve ses detayı anlamında çift driverlı olduğu için 4NC modelinden çok daha iyi. Midler çok güzel detaylı, tizler de çok iyi duyuluyor. Fakat bu kulaklığın sorunu tizleri çok patlatması. Müzikteki zilleri çok keskin veriyor kulağa. Ekolayzerdan halledebiliyorsun. Bu modelin 4NC kadar punchy bassı yok. Ben müzik dinlerken özellikle Slipknot gibi grupların kick drumlarını kulağımda vuruş gibi hissetmeyi seviyorum. Bunu düz 4 modeli ekolayzırsız çok iyi başaramıyor başaramıyor. Ekolayzer ile bir noktaya kadar iyileştirebiliyorsun fakat benim Anker Soundcore r100 kulaklığım bu konuda düz 4 modelinden çok daha iyiydi.
- Gürültü engellemesi 4ncye göre iyi değil. Fakat kullanılmaz bir ANC de değil açıkçası. Toplu taşımada otobüsün tısırtılarını vesaire bir nebze kesebiliyor. 4NC modeli onları tamamene yakın yok edebiliyordu.
-Mikrofon kalitesi 4ncye göre çok daha iyi. Karşıdaki kişi gerçekten fark edebiliyor bunu. Fakat gürültülü ortamlarda gene de bir nebze gürültü iletecektir.
Sonuç:
Basslı müzik istiyorsan, ANC daha iyi çalışsın, şarjı uzun gitsin, mikrofon umurumda değil diyorsan liberty 4NC.
Ben detaylı müzik istiyorum sahne genişliği ses detayı iyi olsun basslar punchy olmasa da olur, şarjı çok uzun gitmese de üzmesin, ANC idare etsin mikrofonu da kullanılabilir olsun istiyorsan Liberty 4.
Sana naçizhane önerim, bu ürünleri amazondan ve amazon satıcısından almandır eğer mümkünse. Üçe beşe bakmamalısın. Kulak içi kulaklık iade etmene müsaade eden tek firma amazon benim bildiğim kadarıyla. Üçe beşe bakmadan amazondan alınız. Şöyle bırakıyorum örneğini :