Yardım Hangi Laptopu tercih ederdin?

MCHNST

80+
Reaksiyon skoru
22
selamlar bu 2 laptoptan hangisini seçmem gerektiğine karar veremedim, birinde ekran kartı iyiyken, diğerinde işlemci ve ekran özellikleri daha iyi siz hangisini alırdınız

1- https://www.hepsiburada.com/asus-ro...240hz-tasinabilir-bilgisayar-p-hbcv00005nmhuf

2- https://www.hepsiburada.com/asus-ro...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00003VAIHT

Genellikle autocad 3d ve sketch up gibi çizim programlarını kullanıcam, boş zamanlarımda da genellikle valorant oynuyorum, yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler

Son düzenleme:
Ekran kartlarının watt değerini öğrenin genelde 16 inç olanların daha düşük oluyor. Onun haricinde tartışmasız ryzen 9 7845hx işlemciyi tercih ederdim.

Ekran kartlarının watt değerini öğrenin genelde 16 inç olanların daha düşük oluyor. Onun haricinde tartışmasız ryzen 9 7845hx işlemciyi tercih ederdim.
"genelde 16 inç olanların daha düşük oluyor." böyle bir şey yok.
her iki modelin de max tdp değerini verdiğini düşünüyorum bu modellerde kırpma olmaz.
Post automatically merged:

usta ben o pc ye 360hz monitör taksam sorun yaşarmıyım
yaşamazsın bana kalsa 4080 olanı al. g17 olan model kasa yüzünden sorunlu diye biliyorum.

her iki modelin de max tdp değerini verdiğini düşünüyorum bu modellerde kırpma olmaz.

yaşamazsın bana kalsa 4080 olanı al. g17 olan model kasa yüzünden sorunlu diye biliyorum.
örneğin HP omen serisinin 16 ile 17 inc arasında 4080 ekran kartında watt farklılığı var. Araştırmasında fayda var arkadaşın. Birde oyun açısından yüksek grafik ayarı ve çözünürlük ile oynayacaksa watt değeri de iyiyse 4080 olan model , genelde full hd veya 2k yüksek kare hızları veren yüksek hz hedeflenen oyunlar için ryzen 9 7845hx işlemcili modeli tercih ederdim. Yıllardır rtx 2070 i7 9750H ikilisini kullanan birisi olarak işlemci sürekli rtx 2070’e darboğaz yapıyor ta ki 2k monitör alana kadar ama hala örneğin battlefield serisi oyunlarda darboğaza uğruyorum bu sebeple i7 işlemcili Asus modeli alırken 4080’e çekinirdim işlemcisinden dolayı.

Birde eklemem gerekirse bu fiyat segmentinde monster semruk serisi de oldukça iyi rtx 4070 için 140W sunuyor yanında da i9 13950hx ile geliyor oldukça iyi darboğaza düşmeden kullanılabilir rahat rahat. Monster teknik servis konusundada oldukça iyi tulpar serisinin atası olan 9 yıllık gtx 970m li kardeşimin bilgisayarında kullanıma bağlı şarj soketi problemi olmuştu ücretsiz tamir ettiler üstüne bakım yaptılar. Benim kullandığım başka bir monster cihaza da garantisi bitmiş olmasına rağmen bakım yapılırken pilinde şişlik oldugu için ücretsiz değişim yaptılar yani bu konuda oldukça iyiler.
Monster Semruk S7 V9.2.2 Intel Core i9 13950HX 64 GB RAM 2 TB SSD 8 GB RTX 4070 FreeDOS 17" QHD+ 240 Hz Oyun Bilgisayarı

Monster Semruk S7 V9.2 Intel Core i9 13950HX 32 GB RAM 1 TB SSD 8 GB RTX 4070 FreeDOS 17" QHD+ 240 Hz Oyun Bilgisayarı

Son düzenleme:

Dostum o işlemci darboğaz yaşatabilir 4080 e bilemedim açıkçası.

Geri