Neler Yeni

Hangi marka kedi mamasını kullanmalıyım?

Emsal

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,345
Mycat markalı kedi maması kullanan var mı?

Bugün Exclusion marka yetişkin kedi maması siparişi vermiştim; sonra içindekilere bakarken birden fark ettim ki “domuz yağı” varmış , İtalya menşeili bir mama

Anlaşılan Purina-N&D-Royal Canin vs gibi çoğu ithal marka içindekilerde hayvansal yağlar olarak yazdığı yağlardan biri de domuz yağı , yani çok çok yüksek ihtimalle ithal mamaların çoğunda domuz yağı var

Domuz hayvanlara haram olur mu derseniz tabii ki de hayvanlar için bu tarz bir haram-helal meselesi yok ancak eve hem domuz ürünü sokmak istememek sebebi ile hem de mamayı koyduğumuz tabaklar, bazen mamayı eline almak zorunda kalmak, kedinin evin çeşitli yerlerine kusması vs gibi nedenlerden dolayı “ithal mama” almaktan vazgeçtim.

Yerli markalardan ise premium sınıfta olan bir marka var mı? gözüme mycat markası ilişti, kullanan var mı ya da başka bildiğiniz kaliteli içerikli yerli kedi maması var mı?

Teşekkürler.
(Exclusion içindekilerde domuz yağı yazıyor)
1745360489521.png

Son düzenleme:
Bütçen ne hacı öyle çok param yok diyorsan enjoy gurme al geç içeriğinde taurin olmayan hiçbir mamayı alma bu mamada var taurin ve fiyat performans

Bütçen ne hacı öyle çok param yok diyorsan enjoy gurme al geç içeriğinde taurin olmayan hiçbir mamayı alma bu mamada var taurin ve fiyat performans
Uzun süredir enjoy ve mercy marka kullanıyorduk(ikisi de LİDER firmasının alt markaları) lâkin çok fazla tüy döküyorlar ve arada kusuyorlar onun için kaliteyi biraz arttırmak istedim bugün de fark ettim ki kaliteli ithal markalar domuz ürünleri ve domuz yağı kullanma ihtimalleri çok yüksek

Yerliler arasında 10-15 kg 2000-2.500 tl yi geçmeyecek seviyede mycat - mystick - bonacibo markaları dikkatimi çekti

Siz kullandınız mı bu yerli markaları hocam bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Uzun süredir enjoy ve mercy marka kullanıyorduk(ikisi de LİDER firmasının alt markaları) lâkin çok fazla tüy döküyorlar ve arada kusuyorlar onun için kaliteyi biraz arttırmak istedim bugün de fark ettim ki kaliteli ithal markalar domuz ve domuz yağı kullanma ihtimalleri çok yüksek

Yerliler arasında 10-15 kg 2000-2.500 tl yi geçmeyecek seviyede mycat - mystick - bonacibo markaları dikkatimi çekti

Siz kullandınız mı bu yerli markaları hocam bilginiz var mı?
tüy dökmelerinin mamayla alakası yok kediler tüy döker bunun tonla farklı nedeni var illa dökmemesini istiyorsan bunu mamalar sağlayamaz bunun icin takviye edici gıda diye geçen vitaminler ve ilaçlar olmak üzere 2 farklı segmentte ürünler var kılın deride tutunma fazlarını uzatıyor

kusma nedenleri mamanın uzun süre havayla alışverişi olan bir kapta durması veya bayatlaması kaliteyle alakaları yok

yerli markalar hariç diğer markaların hiçbirinde neredeyse o bütçede taurin yok zaten ben anlamıyorum obez olmaya yönelik mama üretiyorlar resmen

lider petfood harici bir marka bilmiyorum maalesef çok araştırmadım ben full enjoy gurme veriyorum ek olarak kuru mamayla karistirilmis su atılmış yaş mama, ödül maması ve ev yemeği veriyorum

tüy dökmelerinin mamayla alakası yok kediler tüy döker bunun tonla farklı nedeni var illa dökmemesini istiyorsan bunu mamalar sağlayamaz bunun icin takviye edici gıda diye geçen vitaminler ve ilaçlar olmak üzere 2 farklı segmentte ürünler var kılın deride tutunma fazlarını uzatıyor

kusma nedenleri mamanın uzun süre havayla alışverişi olan bir kapta durması veya bayatlaması kaliteyle alakaları yok

yerli markalar hariç diğer markaların hiçbirinde neredeyse o bütçede taurin yok zaten ben anlamıyorum obez olmaya yönelik mama üretiyorlar resmen

lider petfood harici bir marka bilmiyorum maalesef çok araştırmadım ben full enjoy gurme veriyorum ek olarak kuru mamayla karistirilmis su atılmış yaş mama, ödül maması ve ev yemeği veriyorum

15 kg mama 2-3 ay gidiyor hocam, onun için biraz kaliteyi arttırmaya karar verdik
Özellikle ilkbahar ve sonbaharda zaten daha çok tüy döküyorlar ama kaliteli mamaların içeriğinde bahsettiğiniz destekleyici vitamin ve yağ oranları daha yüksek

Ben denersem size de paylaşırım inşaallah fark var mı diye😁

15 kg mama 2-3 ay gidiyor hocam, onun için biraz kaliteyi arttırmaya karar verdik
Özellikle ilkbahar ve sonbaharda zaten daha çok tüy döküyorlar ama kaliteli mamaların içeriğinde bahsettiğiniz destekleyici vitamin ve yağ oranları daha yüksek

Ben denersem size de paylaşırım inşaallah fark var mı diye😁
olur valla benim de işime gelir ama içeriğinde taurin olmasına dikkat edin hocam allah uzuuuun uzun sağlıklı ömürler versin kedilerimize

olur valla benim de işime gelir ama içeriğinde taurin olmasına dikkat edin hocam allah uzuuuun uzun sağlıklı ömürler versin kedilerimize

Bonacibo denemeye karar verdim hocam , dediğiniz gibi taurin de içeriyor 2-3 günlük üretip hemen taze olarak gönderiyorlarmış helal sertifikası bile almışlar :) fiyat da gayet makul seviyede diğerlerine kıyasla 1600 tl 15 kg

Bakalım inşaallah güzeldir

Bonacibo denemeye karar verdim hocam , dediğiniz gibi taurin de içeriyor 2-3 günlük üretip hemen taze olarak gönderiyorlarmış helal sertifikası bile almışlar :) fiyat da gayet makul seviyede diğerlerine kıyasla 1600 tl 15 kg

Bakalım inşaallah güzeldir
eyvallah hocam gayet iyi duruyor içeriği güzel ürün bulmussunuz kilo basina 2200mg taurin de baya iyi ben de bunu değerlendireyim

Geri