Hangi Markadan Ekosistem Kurmalıyım?

marceline_27

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
887
Merhabalar,

Yeni toplayacağım sistem parçalarını yavaş yavaş almaya başladım. Bu süreçte donanım parçalarını olabildiğince MSI alacağım. Bunu bütün çevre birimlerime de taşımak istiyorum aslında. Klavye mouse kulaklık gibi ürünlerde MSI'ın çok fazla seçeneği yok. Klavye modellerini de pek beğenmedim açıkçası. Keza kulaklık bakımından da pek beğendiğimi söyleyemicem. Mouse çok önemli değil bir şekilde işimi görür diye çok önemsemiyorum. Klavye de çoklu cihaz bağlantısı ve tabii kablosuz olması, kulaklıkta da yüksek ses kalitesi ve uzun ömürlülük benim için önemli diyebilirim. Donanım parçalarında MSI'ı çok beğensem de bu tür çevre birimlerinde beğenemedim. Asus almak istesem de armoury crate rezalet bir yazılım. Çok yavaş, çok hantal ve çoğu zaman buga girebiliyor. Kaldırıp kurmak zorunda kalıyorum gibi gibi çok fazla sorunu var. Diğer yandan da asusun klavyelerini baya beğeniyorum. Muhtemelen Çevre birimlerini farklı bir markanın üçlemesinden yana kullanacağım. Yazılım problemi olmayan ve parçaları da fiyatının hakkını veren ürünler olması benim için yeterli diğer özelliklerin yanında.

Bana çevre birimleri anlamında ekosistem önerisinde bulunursanız ve varsa deneyimlerinizi aktarırsanız çok mutlu olurum.

Edit: Kısacası aslında en fazla 2 marka kullanarak yazılım ihtiyacını olabildiğince düşürmek istiyorum.

çevrebirimlerine belli bir marka ekosistemi kurmanıza gerek yok. (Marka takıntınız varsa steelseries öneririm.)
Klavyeyi (tamamen sallıyorum) Redragon
Kulaklığı Corsair
Mouseu da Ajazz , Attack Shark falan alabilirisiniz

Hepsinin aynı marka olması bana gereksiz geliyor.

Corsair kulaklık aldım mesela sırf bir program daha fazla çalıştıracak diye niye asus klavye almıyorum. Hepsinin senkron argb için istiyorum derseniz signalrgb ye bakın

(Marka takıntınız varsa steelseries öneririm.)
Marka takıntısından ziyade hepsine ayrı yazılım kurmak istemiyorum. Şu an bu şekilde kullanıyorum ve yazılım karmaşası içinde bunaldığım bile oluyor bazen ondan dolayı tek bir markada toplamak istiyorum hepsini

Marka takıntısından ziyade hepsine ayrı yazılım kurmak istemiyorum. Şu an bu şekilde kullanıyorum ve yazılım karmaşası içinde bunaldığım bile oluyor bazen ondan dolayı tek bir markada toplamak istiyorum hepsini
çoğunda yazılım bile gereksiz aslında tercih sizin steelseries gg de hepsi birleştirillebilr bakın ürünlerine isterseniz.

İlla da tek marka kasa kuracağım diyorsan MSI derim, en azından Asus'tan ucuz marka fiyatı açısından.

Bana sorsan çok gereksiz bir şey ama.

İnan ki fan yazılımı dışında çok da fazla bir şey kullanmayacaksın.

İnan ki fan yazılımı dışında çok da fazla bir şey kullanmayacaksın.
Şu an kullanıyorum ama. Klavyem asus, makrolarını değiştiriyorum yazılımdan farklı şeyler atıyorum farklı profiller oluşturuyorum vs. vs. Kulaklıkta ekolayzer ayarlıyorum bazı oyunlar için ekstra kendime ayar yapıyorum. Mouse konusunda çok takıntılı değilim şu an ona bir kere ayar yapıyorum o şekilde gidiyor. Bilgisayar konusunda da anakart yazılımını beğendiğim için MSI alacağım. Anakartı da msi almışken fiyatları da çok uçuk olmadığından diğer parçaları da msi alıp takım kurayım dedim.

Şu an kullanıyorum ama. Klavyem asus, makrolarını değiştiriyorum yazılımdan farklı şeyler atıyorum farklı profiller oluşturuyorum vs. vs. Kulaklıkta ekolayzer ayarlıyorum bazı oyunlar için ekstra kendime ayar yapıyorum. Mouse konusunda çok takıntılı değilim şu an ona bir kere ayar yapıyorum o şekilde gidiyor. Bilgisayar konusunda da anakart yazılımını beğendiğim için MSI alacağım. Anakartı da msi almışken fiyatları da çok uçuk olmadığından diğer parçaları da msi alıp takım kurayım dedim.
Anakart yazılımları genelde laptoplar dışında biraz fos oluyor ya. Laptoplarda baya başarılı o yazılımlar. BIOS'ta veya işlemci yazılımı neyse oradan ayar yapmak çok daha rahat oldu benim için.

Geri kalanda anlatmak istediğini anladım ama bence senin yapman gereken bir kere ayar yap, kapat özelliğine sahip ürünler alman. Bir tek seste ince ayar yapmayı seviyorsun sanırsam onu kullanırsın. Öbür türlü hepsi arkaplanda duruyor, kafa karışıklığı veya ayarları sıfırlanıyorsa çıkar-tak yapmada, tekrar ayar yapmakla uğraştırıyor.

O konuda Asus'tan uzak dur derim. Bir ton sorun yaşayan var. Ürünleri güzel ama yazılım bir türlü oturmadı.

Razer al demek isterdim ama onun da marka fiyatı yüksek bi tık. Asus kadar olmasa da tercih eder misin oradan ürün bilmiyorum. Kalitesini beğeniyorum ama ürünlerinin. Yazılımında sorun yaşamadım daha.

Fan yazılımı olarak da Lian Li fanlarını ve L-Connect 3 yazılımını kullanıyorum bayadır. Çok rahat aç-kapa yapılabiliyor.

Anakart yazılımları genelde laptoplar dışında biraz fos oluyor ya. Laptoplarda baya başarılı o yazılımlar. BIOS'ta veya işlemci yazılımı neyse oradan ayar yapmak çok daha rahat oldu benim için.

Geri kalanda anlatmak istediğini anladım ama bence senin yapman gereken bir kere ayar yap, kapat özelliğine sahip ürünler alman. Bir tek seste ince ayar yapmayı seviyorsun sanırsam onu kullanırsın. Öbür türlü hepsi arkaplanda duruyor, kafa karışıklığı veya ayarları sıfırlanıyorsa çıkar-tak yapmada, tekrar ayar yapmakla uğraştırıyor.

O konuda Asus'tan uzak dur derim. Bir ton sorun yaşayan var. Ürünleri güzel ama yazılım bir türlü oturmadı.

Razer al demek isterdim ama onun da marka fiyatı yüksek bi tık. Asus kadar olmasa da tercih eder misin oradan ürün bilmiyorum. Kalitesini beğeniyorum ama ürünlerinin. Yazılımında sorun yaşamadım daha.

Fan yazılımı olarak da Lian Li fanlarını ve L-Connect 3 yazılımını kullanıyorum bayadır. Çok rahat aç-kapa yapılabiliyor.
Aslında kulaklık olarak razer barracuda pro kullanıyorum. Son zamanlarda yazılımında algılama problemleri yaşadım 1-2 kere. İlerleyen zamanlarda artar mı bilemiyorum. Bunun dışında fanları lian li almayı çok istesem de cidden param olsa dahi vermeyeceğim kadar pahalılar. Bir üçlü fan setine 4-5 bin lira bayılmak istemiyorum cidden. Anakart yazılımında uğraştığım, bi rgb yönetimleri var bir de cpu fan hızlarını falan düzenliyorum.

anakart ve klavyem de asus olduğundan anakart yazılımında çok şey yapıyorum diye aklımda kalmış armoury crate rezalet olduğu için o programı bilgisayara bir daha dahil etmek istemiyorum. Bazen yaptığım klavyedeki makrolar bile bozuluyor birkaç kere bu da oldu.

En azından msi center daha stabil çalışan bir program

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,098,773
Üyeler
174,781
Son üye
2000
Geri