Neler Yeni

Hangi meslek daha iyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Abidin
Cnc, araba motor tamircisi, kaportacı, elektrik tesisatcısı (inşaat elektriği) , bu saydığım mesleklerin her birini öğrenme fırsatım var ancak hangisini seçeceğime karar veremedim, hangisi ilgini çekiyorsa onu yap demeyin çünkü her birine karşı bir sempatim var ancak gelecekte bitmeyecek ve kendi işimi zorlanmadan kuracağım bir iş olmalı bu arada babam elektrik tesisatcısı eğer elektriği seçersem onunla çalışıcam sizce hangisini seçmeliyim tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

The Semih

80+ Gold
Cnc, araba motor tamircisi, kaportacı, elektrik tesisatcısı (inşaat elektriği) , bu saydığım mesleklerin her birini öğrenme fırsatım var ancak hangisini seçeceğime karar veremedim, hangisi ilgini çekiyorsa onu yap demeyin çünkü her birine karşı bir sempatim var ancak gelecekte bitmeyecek ve kendi işimi zorlanmadan kuracağım bir iş olmalı bu arada babam elektrik tesisatcısı eğer elektriği seçersem onunla çalışıcam sizce hangisini seçmeliyim tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Elektrik bence

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Tekin Ayber
cnc bi tık üzeride olan ve geleceği daha parlak olanı ve maaşı da çok iyi imiş... Onun dışında en kolayı babanın mesleğinden dolayı elektrik tesisat işi ama onun için de iyi bir üni ve iyi bir diploma noyu yani iyi bir mezuniyet başarısı sana para kazandırır aksi halde geçimini sağlarsın sadece...

ScreenHunter 113.jpg

ScreenHunter 114.jpg

KlausM

80+ Silver
en iyi meslek diye bir kavram yok en mutlu olduğun iş en iyi meslek olur senin için.

KlausM

80+ Silver
Hepsine ilgi alakası varmış :)
ama sadece birinde başarılı olabilecek emin ol hangisinde mutlu olursa onun için en iyi meslek o olacaktır

not başarı her zaman mutluluk getirmez stres ve kaygıyı da beraberinde getirir

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Tekin Ayber
İnsan normalde savaşmak da istemez ama iş başa düştü mü savaşmak kaçınılmaz bir durum alır. Ve hatta o kişi inannırsa eğer bir kahraman bile olabilir. Sözün özü, eğer inançlı olursa her mesleği insan yapabilir ama tabiatına yani yaratılışına ne kadar uyumlu ise o kadar işi kolay olur.

Yukarıdaki meslekler yakın sayılır, kişi geleceği için inançlı bir şekilde akıl ve mantıkla da mesleği için çalışırsa ben de eminim ki sever ve başarı kendiliğinden gelir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Abidin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cnc de para var dıyolar ama ogrenmek gerek
evet cnc'de para var ancak kendi işinse ve köklü bir firma haline geldiysen para var, rekabeti çok olan bir dal ayrıca kendi işini kurmak epey maliyetli, güzel bir meslek ancak kendi işini kurmadıktan sonra fabrika ortamında gürültülü makinaların arasında sök tak yapmak mantıklı gelmiyor bahsedildiği gibi 70-80 bin tl maaşları da yok en azından Konya'da öyle başka illeri bilmiyorum, ileride bu meslekte çok iyi yerlere gelme hayali güzel ama çok eziyeti olan bir meslek gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onun dışında en kolayı babanın mesleğinden dolayı elektrik tesisat işi ama onun için de iyi bir üni ve iyi bir diploma noyu yani iyi bir mezuniyet başarısı sana para kazandırır aksi halde geçimini sağlarsın sadece...
elektrik işiyle üniversitenin ne alakası var bilmiyorum yani bence yoktur çünkü esasında temeli ticarete dayalı bir iş müteahhit bir çok elektrikciden fiyat alıyor hangisine kafası yatarsa inşaatın bütün elektrik işini ona veriyor şahsen kazanılan para da az gibi durmuyor diploma burda ne işe yarar gercekten bilmediğim için soruyorum

en iyi meslek diye bir kavram yok en mutlu olduğun iş en iyi meslek olur senin için.
doğru hocam ama en mutlu olduğum mesleği bulmam demek zamanımın gitmesi demek vakit kıymetli yaş 18

Hepsine ilgi alakası varmış :)
hepsine ilgi alakam var demedim bu tür işlere sempatim var yani kimisi masa başı bir işe sempati duyarken ben bu tür ustalık gerektiren ticarete dayalı mesleklere ilgi duyuyorum

İnsan normalde savaşmak da istemez ama iş başa düştü mü savaşmak kaçınılmaz bir durum alır. Ve hatta o kişi inannırsa eğer bir kahraman bile olabilir. Sözün özü, eğer inançlı olursa her mesleği insan yapabilir ama tabiatına yani yaratılışına ne kadar uyumlu ise o kadar işi kolay olur.

Yukarıdaki meslekler yakın sayılır, kişi geleceği için inançlı bir şekilde akıl ve mantıkla da mesleği için çalışırsa ben de eminim ki sever ve başarı kendiliğinden gelir.
teşekkür ederim hocam

Son düzenleme:

KlausM

80+ Silver
evet cnc'de para var ancak kendi işinse ve köklü bir firma haline geldiysen para var, rekabeti çok olan bir dal ayrıca kendi işini kurmak epey maliyetli, güzel bir meslek ancak kendi işini kurmadıktan sonra fabrika ortamında gürültülü makinaların arasında sök tak yapmak mantıklı gelmiyor bahsedildiği gibi 70-80 bin tl maaşları da yok en azından Konya'da öyle başka illeri bilmiyorum, ileride bu meslekte çok iyi yerlere gelme hayali güzel ama çok eziyeti olan bir meslek gibi

elektrik işiyle üniversitenin ne alakası var bilmiyorum yani bence yoktur çünkü esasında temeli ticarete dayalı bir iş müteahhit bir çok elektrikciden fiyat alıyor hangisine kafası yatarsa inşaatın bütün elektrik işini ona veriyor şahsen kazanılan para da az gibi durmuyor diploma burda ne işe yarar gercekten bilmediğim için soruyorum

doğru hocam ama en mutlu olduğum mesleği bulmam demek zamanımın gitmesi demek vakit kıymetli yaş 18

hepsine ilgi alakam var demedim bu tür işlere sempatim var yani kimisi masa başı bir işe sempati duyarken ben bu tür ustalık gerektiren ticarete dayalı mesleklere ilgi duyuyorum

teşekkür ederim hocam
bir ömür ait olmadığım işte çalışmaktansa 1 senemi heba edip ilgini çeken her mesleği tanımaya çalışırım

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Evren avcı
valla oto tamirciyim ama kaporta daha çok ilgimi çekiyor. ha bana sorarsan kaynak vb. yapmam arabaya.Tampon far sökme vb. keyifli geliyor.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Motor tamircileri paraya para demiyor ama kir pasın içinde. Meslekte belli bi yerden sonra da çok saygı duyuluyorlar hem halk hemde diğer ustalar tarafından diğer mesleklerde öyle ama bana kalsa ben kaportacı olmanı tavsiye ederim. İnşaat elektriği gidip 2 elektrik teli sokmak şeklinde yorumlanıyor da keşke o kadar basit olsa ve risksiz olsa. Fabrikalarda ne kadar cnc ustası olsan da belli fabrikalarda yani büyük klasmanda dediğimiz fabrikalarda çalışmadıktan sonra iyi paraları unutabilirsin. Askerde yanımdaki 2 çocuk da şans işte 2 si de cnc freze ustası olmaya çalışıyorlardı ve bulundukları şehirler küçük pek değer gördüklerini düşünmüyorlardı. Seçim senin bir de hangisine gitsen insan gibi çalışacağını düşünerek başla derim. İnsanlara güler yüzlü ve esnaf gibi davranırsan zaten işlerin hep rast gider güzel de iş yaparsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,001
Üyeler
164,591
Son üye
Özgür0671
Top Bottom