Neler Yeni

Öneri Hangi Monitörleri Önerirsiniz? (Oyun, Yazılım ve Genel Kullanım)

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
289
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, PC, Ekran kartları.
Bütçe
6500
Merhaba Forum Üyeleri,

Yeni bir monitör satın almayı düşünüyorum ancak hangi modeli seçeceğim konusunda kararsızım. Monitörümde bazı özelliklerin olmasını istiyorum, ancak piyasada çok fazla seçenek olduğu için hangisinin en uygun olduğunu bulmak zor olabiliyor. Aşağıda belirttiğim ihtiyaçlar doğrultusunda önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:

Ghosting Ve ölü piksel olmamasına dikkat edelim

1. Ekran Boyutu ve Çözünürlük:
- Özellikle 27 inç ekran boyutu istiyorum.
- Çözünürlük olarak QHD (2560x1440) veya 4K (3840x2160) seçeneklerinden birini tercih ederim.

2. Panel Tipi:
- IPS panel tercih ediyorum çünkü geniş izleme açıları ve iyi renk doğruluğu önemli.

3. Yenileme Hızı ve Tepki Süresi:
- Oyun oynarken akıcı bir deneyim yaşamak için en az 180Hz yenileme hızı ve 1ms tepki süresi olmalı.

4. Ek Özellikler:
- Nvidia G-Sync veya AMD FreeSync desteği olması güzel olur.
- Ergonomik ayar seçenekleri (yükseklik, eğim, döndürme) önemli.
- HDR desteği ve geniş renk gamı, özellikle grafik tasarım için faydalı olabilir.

5. Kullanım Alanları:
- Oynadığım oyunlar arasında Valorant gibi rekabetçi oyunlar var, bu yüzden düşük gecikme süresi ve yüksek yenileme hızı önemli.
- Ayrıca yazılım ile uğraşıyorum, bu yüzden ekranın uzun süreli kullanımlarda göz yormaması önemli.
- Hikayeli oyunlarda güzel renkli ve akıcı bir deneyim sunması gerekiyor.

6. Bütçe:
- Bütçem 6500 TL'ye kadar.

Bu özellikler doğrultusunda hangi monitörleri önerirsiniz? Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

@Fantastiktürk Hocam yardımcı olmanızı istiyorum F/P ne önerirsiniz?

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
289
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Fantastiktürk

80+ Bronze
@Lyrox1 Şimdi hocam Mercedes olsun 100.000TL olsun diyemiyorsan bu özellikleri de 6.5'a alamazsın :) Kaldı ki 2K ve 4K'da oynamak için yeterince güçlü bilgisayar da gerekir. Bilgisayarınız nedir?

Bütçenizde 1080P modeller var. 24-25 inç tavsiyem AOC 24G4X ya da Lenovo R25i olur. Eğer yeterince uzaktan bakarım diyorsanız (Çünkü 1080P 27inç'te keskinlik azalır.) 27 inç için de 27G4X ya da R27i olur.

Bütçenize en yakın 2K monitör de Viewsonic VX2780. Alınır ancak ciddi bazı eksileri var fiyatından dolayı. Kriterlerinize de pek uymuyor.

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
289
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@Lyrox1 Şimdi hocam Mercedes olsun 100.000TL olsun diyemiyorsan bu özellikleri de 6.5'a alamazsın :) Kaldı ki 2K ve 4K'da oynamak için yeterince güçlü bilgisayar da gerekir. Bilgisayarınız nedir?

Bütçenizde 1080P modeller var. 24-25 inç tavsiyem AOC 24G4X ya da Lenovo R25i olur. Eğer yeterince uzaktan bakarım diyorsanız (Çünkü 1080P 27inç'te keskinlik azalır.) 27 inç için de 27G4X ya da R27i olur.

Bütçenize en yakın 2K monitör de Viewsonic VX2780. Alınır ancak ciddi bazı eksileri var fiyatından dolayı. Kriterlerinize de pek uymuyor.
Hocam Başka ne monitörleri Önerirsiniz Bütçeyi biraz yükselltim 7000-7500 Başka Önerebileceğiniz varmı Acaba 27 inç İçin 24-25 inç İçinde Max 5000

Top Bottom