Fevkelade1i
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2,056
- İsim
- Muhammet Trabzon
Arkadaşlar, sistemime uygun monitör ve ekran kartı güncellemesi yapacağım. Belirli bir bilgisayar kullanma kıstasım yok. Oyun da oynarım, dizi de izlerim, tasarım da yaparım. Her şey için kullanıyorum bilgisayarı. Toplamda 9000₺ kadar bütçem var ama hepsini kullanmak istemiyorum.
Sistemim şu şekilde;
En azından 144hz, mümkünse IPS veya Samsung VA panel bir monitör almayı düşünüyorum. -Bazı VA paneller, giriş seviyesindeki IPS panelden daha iyiymiş. Bir monitörü sırf IPS olduğu için almak istemiyorum.- 27" olursa kavisli, 24" olursa düz ekran bir monitör bakacam.
Ekran kararını da, RTX 2060 veya RX 5700 olarak güncellemeyi düşünüyorum. Şu yeni çıkacak ekran kartları da bunlarla aynı fiyata gelirse, onu alırım.
Kaç haftadır arıyorum, içime sinen bir marka veya model belirleyemedim. Kullandığınız ve memnun kaldığınız monitör & ekran kartı önerisi yaparsanız çok sevinirim. Trendyol indirimlerini falan kaçırmadan alasım var.
Sistemim şu şekilde;
Şu an kullandığım monitör, Asus'un VS197 modeli.Anakart: Asus Rog Strix B450-F Gaming
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ram: Corsair Vengeance (2x8) 3200 mhz, 16 cl
Ekran Kartı: OEM RX 460
Depolama: James Donkey m2 SSD (512 GB)
SanDisk Ultra II (240 GB) SSD
Seagate (1 TB) HDD 7200rpm
PSU: Sharoon (SHP650V2) 650W 80+
Kasa: Sharoon TG6 ATX
En azından 144hz, mümkünse IPS veya Samsung VA panel bir monitör almayı düşünüyorum. -Bazı VA paneller, giriş seviyesindeki IPS panelden daha iyiymiş. Bir monitörü sırf IPS olduğu için almak istemiyorum.- 27" olursa kavisli, 24" olursa düz ekran bir monitör bakacam.
Ekran kararını da, RTX 2060 veya RX 5700 olarak güncellemeyi düşünüyorum. Şu yeni çıkacak ekran kartları da bunlarla aynı fiyata gelirse, onu alırım.
Kaç haftadır arıyorum, içime sinen bir marka veya model belirleyemedim. Kullandığınız ve memnun kaldığınız monitör & ekran kartı önerisi yaparsanız çok sevinirim. Trendyol indirimlerini falan kaçırmadan alasım var.