Hangi motor ehliyeti alınmalı?

Elessar

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
431
Merhabalar 23 yaşındayım bu yıl motor ehliyeti almak istiyordum fakat aklıma bir soru takıldı eğer şuan ehliyet alırsam A2 ehliyet alacağım fakat 2026 şubat ayını yani 24 yaşına girmemi beklersem A sınıfı ehliyette alabiliyorum sizce ne yapmam mantıklı olur beklemek mi yoksa direkt almak mı?
Aralık ayında falan ehliyete zam geleceği için 2026'da pahalı bir şekilde almak durumunda kalıyorum ama A sınıfı ehliyet oluyor bilemedim açıkçası.

Ben de aynı şeyden dolayı 24ü beklemiştim 23'ken şimdi 24 oldum uzmanlık sınavına çalıştığımdan almaya vaaktim olmuyor ah ah

Bütçen 600 üstü CC'lere yetiyor ve çok hevesin varsa bekle derim.
A2'den A'ya geçmek ucuz ve az uğraştırıcı ise A2 alabilirsin.

Maalesef hiç ucuz değil bildiğim kadarıyla sadece yazılı sınavların parasını vermiyorsun ama harçları, direksiyon ders ücretlerini ve sınav ücretlerini yine ödüyorsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben de aynı şeyden dolayı 24ü beklemiştim 23'ken şimdi 24 oldum uzmanlık sınavına çalıştığımdan almaya vaaktim olmuyor ah ah
Eğer motor tecrüben varsa yazılı derslere girmene gerek yok hocam sınavlara gir çık yaparsın tabi ona da vaktin yoksa biraz şanssızlık.

A2 den A ya geçmekle sıfırda A almak aynı para bende 2024 eylülde motor almıştım ehliyeti 2025 şubatta A almıştım. Ama bir ceza yesen ehliyet parası çıkıyor riske atmaya gerek yok. Ehliyet fiyatlarıda cep pahası.

arkadaşlar a1 almak istiyorum bende ama bildiğim kadarıyla harç parası yatırmadan sadece kurs ücreti ile alınabiliyormuş böyle bir şey var mı bende a1 almak istiyorum sadece kurs ücreti ödeyip önce düşük cc de başlayıp sonradan ilerde a2 ye falan çevirmek istiyorum normalde 5-7k arası diyorlar ama nereye gitsem 14k istiyor benden normal mi bu

600cc niyeymiş A2 600cc'ye kadar sürebiliyor diye mi :D yok öyle bir şey 600cc falan değil 35kw kadar sürebiliyor

arkadaşlar a1 almak istiyorum bende ama bildiğim kadarıyla harç parası yatırmadan sadece kurs ücreti ile alınabiliyormuş böyle bir şey var mı bende a1 almak istiyorum sadece kurs ücreti ödeyip önce düşük cc de başlayıp sonradan ilerde a2 ye falan çevirmek istiyorum normalde 5-7k arası diyorlar ama nereye gitsem 14k istiyor benden normal mi bu
dediğin durum b ehliyeti olanlara geçerli diye biliyorum

600cc niyeymiş A2 600cc'ye kadar sürebiliyor diye mi :D yok öyle bir şey 600cc falan değil 35kw kadar sürebiliyor

dediğin durum b ehliyeti olanlara geçerli diye biliyorum
b ehliyetim var zaten ama nereye gitsem yinme de 14k ödeyeceksin diyor

Merhabalar 23 yaşındayım bu yıl motor ehliyeti almak istiyordum fakat aklıma bir soru takıldı eğer şuan ehliyet alırsam A2 ehliyet alacağım fakat 2026 şubat ayını yani 24 yaşına girmemi beklersem A sınıfı ehliyette alabiliyorum sizce ne yapmam mantıklı olur beklemek mi yoksa direkt almak mı?
Aralık ayında falan ehliyete zam geleceği için 2026'da pahalı bir şekilde almak durumunda kalıyorum ama A sınıfı ehliyet oluyor bilemedim açıkçası.
Hocam eğer seneyi beklersen eğer şuanda olan fiyatına üstüne %40 daha koyarsan seneye olacak olan fiyat ortalama bu olur

a yı alamıyorsun şuan eger 24 ü beklersen a al olmadı a2 al seneye yükselt

A2. 600cc veya 35kw ya kadar sürebilir
700cc de 30kw olsa süremez anlayacağın

A2. 600cc veya 35kw ya kadar sürebilir
700cc de 30kw olsa süremez anlayacağın
cc olarak geçmiyor kw yi aşarsa mesela zx4rr 400 cc ama 4 silindir oldugu için kw yi aşıyor bunu kw ye bakarak hesaplamak en mantıklısı olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,378
Üyeler
184,780
Son üye
brndrkgngr
Geri