0.35 dilim gelmiş tutturmuşun meslek diye sanane birader
Birincisi sende LGSye bu sene girmiş veya liseli bir veledin teki olduğun belli,bir sebebim var ki söylüyorum,kime sanane dediğini bil
İkincisi,sebebi var ki, zamanında ben yapmayıp pişman olmuşum ki benden sonra gelenler bu hatayı yapmasın diyorum
Üçüncüsü bu kadar tantana yapıyorsunuz abi ülke çok kötü yaaa ben almanyaya gidecem,he almanya da seni kırmızı halıyla karşılamak için hazirolda bekliyor anasını satayım, bugün o meslek liseleri Avrupa'da denkliği olan europass belgesi veriyorlar ve Almanya'ya vs. Direk mavi kartla gitmeni sağlıyor
Dördüncüsü,sonrasında mesemle önlisansla vs. uğraşmaman için sana direk bir dükkan açma yetkisi veriyor
Beşincisi,buraya giden gençler malesef fen lisesine giden çocuklarla kaynaşmadığı,zaten okumaz denildiği vs. için serseri oluyor ondan sonra gördüğümüz olaylar oluyor, eğer oranın ortamı kaliteli öğrenciler gidip dengelese,devlet her şeyi bırakıp MTALleri elden geçirse bugün çok ciddiyim agartha olmuştuk çoktan
Altıncısı,puanın ne kadar yüksek olursa olsun,lise kağıt üstünde ne kadar iyi olursa olsun, ortamın iyi olup olmayacağının kimse garantisini veremez,bak ben 85 ort ile gelir mi gelmez mi diye kaygıya girdiğim Anadolu lisesinde Japonyaca tercümanlık kazanıp giden de var çoban olan da var
Yedincisi,buraya giden gençler sonrasında akademik olarak ilerlemiyor, eğer birisi ilerlemeye karar verirse çok tatlı destekler oluyor daha düşük puanlı açılan kontenjan mesleki öğretmen olursan sonrasında mühendis olma puanına ek katkı vs.
Sekizinci ve en önemlisi, altın bileziğin oluyor,ekonomide en temel kural, bir şey azsa değerlidir, çoksa değersizdir.Bugün herkes beyaz yaka olduğu için gerçekten usta kalmadı,mesela bizim patron pandemi öncesinde 2012 model jilet gibi Mercedes-Benze biliyordu pandemi dönemi sattı,o adamın vaktinde gördüğü rahat sende bende yok