Tahminimce Mansur Yavaş'ı aday yapmazlar milliyetçi biri olduğu için Kürtler oy vermez.
İmamoğlunu yapmaya çalışıyorlar ama hükümet de bunu bildiği için ona ceza verecek bir şeyler arıyor ki aradan çekilsin
Rtenin istediği Kılıçdaroğlu aday olsun çünkü çok kişi o adama oy vermez o kadar şey bile yapılıyor gençler arasında Kılıçdaroğlu aday olmasın bu bir algı yarın öbür gün aday olursa gençler bile oy vermekte tereddüt edecekler.
Etnik köken gibi kavramları reddetmiyorum. Benim saçma bulduğum Türk vatandaşı olan herkese Türk demek. Bunun yerine Türkiyeli demek daha doğru. Türk diye bir tanım vardır. Bu tanıma Kazakistanlılar Azerbaycanlılar falan girer. Türkiyeli tanımına da Türkiye'de yaşayan insanlar girer, bu tanıma ırklar girmez.
Bahsettiğin olay üstün körü bakıldığında doğru gibi gözükebilir. Bu biraz bizim dilimizin yapısıyla alakalı bir durum. Örneğin Amerikalı, Fransalı ile Amerikan, Fransız İngilizcede aynı anlamları taşır. Biz Türk veya Türkiyeli dediğimizde global dile çevrildiğinde birinde ülke diğerinde millet adı çıkar. Olay bizim dilimizden kaynaklı bir terim karmaşası. Yani olay ülke ve milletten ibaret.
Hadi o kısmı boşverelim çoğu biliminsanı insan ırkı diye bir şey olmadığını savunmaya başlamışken biz hala insan ırkından söz ediyoruz. Yinede belli oranda ırkların varlığını kabul edelim.
Ayrıca etnik grubumuz yani kültürü aynı insanlardan bir araya gelmişken tek bir millet adı alabilmenin neresi kötü ?
Günümüzde Kıbrıs ve Azerbaycan haricinde Türküm diyebilen var mı? Sence onlar ırk olarak mı bahsediyor?
Kazaklar, özbekler, tatarlar, başkurtlar, kırgızlar vs neden türküm demiyor?
Çünkü kültürleri artık karışmış iyice değişmiş. Benzer olanlar bu milletin adını alıyor, ırktan felan bahsettikleri yok. Irk olarak hangimiz benziyoruz o Türk ırkının tarifine? Türkiye'de Türk ırkının çoğu özelliğini taşıyan 1 milyon insan bulamazsın. Gençlerin boyları 1.80 üzeri, gözleri iri iri, saçı başı renkli.
Etnik gruptan yola çıkarak söyleyebilirim ki bugün Türkiye'de Gürcü,Kürt, Laz, Arnavut, Boşnak, Ermeni asıllı insanların kaçı ırk adını taşıdığı ülkede düzgünce yaşayabilir? Dili ve kültürü Türk dili kültürü veya senin tabirinle Türkiyeli dili kültürü olmuş biri ana vatanı gibi Gürcistan'da Kürdistan'da felan yaşayabilir mi?
Madem aynı etnik gruptayız zamanında Türk, Kürt, Laz denmesinin ne önemi var? Zaten bu terimi değiştirsek bile anca kendi dilimizde tatmin oluruz. Yabancılara anlatırken Kürtüm, Lazım, Gürcüyüm diyebilecek baba yiğitler var mı? Yine Türküm diyeceğiz. Yabancılara diyebileceğimizin türkçe meali tam olarak "Gürcü asıllı Türküm, Kürt asıllı Türküm, Ermeni asıllı Türküm" olacak. Gürcüyüm ama Türkiyede yaşıyorum gibi bir cümle kurduğunda ne zaman göç ettiniz vs gibi konular girecek. Hangi Gürcü, Kürt, Ermeni bu topraklara geldiği tarihi biliyor? Gürcüyüm ama Türkiyeliyim gibi bir cümleyi anca Türkçede kurarsın ingilizce gibi global dillere çevirisinde yine Türküm demiş olacaksın.
Hadi bir şekilde Türk yerine Türkiyeli tabirini getirdik. Bu sefer diğer dillerdeki terim farklılıklarını kendimize mi uygulayalım? Birde kullandığımız dilde Türk dili yani. Onuda Türkiyeli dili yapalım tam olsun. Velev ki insan ırkı diye bir şey var ve o kanunlardaki Türk kelimesi milleti değil ırkı temsil ediyor olsun. Türk yerine Türkiyeli yaptığımızda Türkiye'de yaşayan Türk ırkından insanların diline müdahalede bulunmuş oluyorsun hemde anayasal olarak. Yani kaş yapayım derken göz çıkartmış olduk. Hele ki Türk ırkından olmayanların istediği bir şey yüzünden olacak. Bu olay anca sorun çıkarır başka bir şey değil.
Zamanında ülke adı Türkiye değilde Hoşşikiye olsaydı bugün hepimiz Hoşşik olacaktık.
Din, ırk, mezhep, siyasi gibi farklılıklar ile ülkemizde gruplaşma çıkarılmakta. Buna alet olmayalım. Aynı gemiye binmişiz ya birlikte batariz ya birlikte yol alırız ortası yok.
Beceriksizlere oy vermeyi düşünmüyorum. Beceriksizlerden kastım hepsi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Knk bu âptala istediğin kadar açıkla bu böyle devam edecek açtığı konulara da bakarsan Atatürk'ün yapmadığı şeyleri yaptı gösterir doğru yaptığı şeyleri evirip çevirip olayı değiştirir(açtığı bir konu vardı oradan ornek verdim). Sadece cehaletli birisi olsa anlarım anlattığım şeyleri de inanmiyor dikkafalıga devam ediyor ve bunu bilerek yaptığını düşünüyorum ben Moderatör olsam çoktan bu âptalı banlamıstım
valla beyler ben bu kansızların telegramda gruplarına bakıyorum törerist lerin yani CHP gelmesi için herşeyi yapıyorlar istiyorlar o yüzden akp 1 sezon daha devam etmesini isterim not:HALK BELLİ KISMI FAKİRLESİYOR EVET AMA DEVLET BENCE COK GÜÇLENİYOR BU BENİM GÖRÜŞÜM
Aklımda birkaç isim var. Ama bu isimler aday olmazsa; ilk tur Muharrem İnce'ye, ikinci tur malum kişinin karşısında kim olursa ona vermeyi düşünüyorum.