Hangi programlama dili ile öğrenmekle başlamalıyım?

Python ile mi pişilir?
Hayır.Sadece algoritma mantığını falan anla diye anlaması daha rahat olan 2 dil önerdim.Kodlama neymiş nasıl çalışır bunları anla,temel yapılar nedir for,while döngüsü nedir, if else nedir bunları öğren diye.Daha sonra çalışacağın alana yöneleceksin.İlk yaptığın şey kitap yazmadan alfabeyi öğrenmek gibi düşün.O tabloda c++ var mesela zor yoldan öğrenmek isteyen biri için, yeni başlayan birinin pointerları anlaması imkansız. Önce temel atmak lazım.

Ya böyle makale okuyamam ama İngilizce'ye aşinalığım var. Çok kötü- kötü değilim.
Bu arada şunu söyleyeyim; Bence akış diyagramı ve algoritma öğrenerek başlayın.

Gelecekte oyun tasarımcısı olmak istiyorum. Bir oyun yapmak istiyorum.
Bu şu an mümkün mü bilemem.
Gelecek 6 ay içerisinde bir dil öğrenip uygulama yapıp para kazanmak mümkün mü bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Bu mümkünse hangi dil öğrenilmesi gerekir?
Programlama dili diyorum ama. Neden İngilizce öğrenmeliyim? Sıfır da değilim az buz İngilizcem var.

Kişinin kapasitesine de bağlı ama 6 ayda olacak bir iş değil. Ayrıca bunlardan önce İngilizce öğrenmen lazım. Programlama dilini öğrendim hemen para kazanayım diye bir şey de yok. Uzun süre üstünde ulaşıp tecrübe kazanıp kendine müşteri bulup veya iş yeri, mühendis değilsen iş bulman imkansıza yakın. Sonra aylarca o proje üstünce çalışacaksın.

Kendi şirketimi kurarım onun üzerinden para kazanırım diyorsan bir şey diyemem ancak sana bir sorum var. Bu devirde herkes programlama öğrenmek istiyor, öğreniyorlar ve meslek edinmeye çalışıyor, Dünya'da da programlama bilenlerin sayısı azınmayacak kadar şekilde fazla, bunun üstüne mühendislik öğrencileri ve mühendisler de birçok programlama dilini profesyonel seviyede biliyor bunun üzerine birçok da mekanik bilgileri var, soruma gelecek olursak bir firma/ iş veren seni neden işe arsın veya teklif etsin?

Dokümanları nasıl okumayı düşünüyorsun? Google Çeviri kullanırım deyip işin içinden sıyrılamazsın.
Ör;
https://devguide.python.org/runtests/

Sana önerim öncelikle bu dokümanları okuyabilecek seviyeye kadar İngilizce öğrenmen B2-C1 yeterli. Ardından Python ile programlamaya alışırsın, temellerini öğrenirsin, hata ayıklama nedir ne değildir vs... Sonra ne tarafa geliştirmek istiyorsan onu öğrenmen. Oyun Tasarımı için daha erken ama belki mobil oyun yapmakla başlayabilirsin.

BTK Akademi'de birçok yazılım öğrenmek isteyenler için ücretsiz ve kaliteli kurs var.

Son düzenleme:
Programlama hakkında kendin araştırma yaparak ilk adımı atabilirsin. Türkçe dilinde de istemediğin kadar kaynak var. Hepsini okumanı tavsiye ederim.

Günün birinde gerçekten kendin bir program yazabilirmisin? Orası şüpheli. Zor olduğundan değil. Herkes anlayamadığından.

Ama 6 ay içinde hiç bir şey beceremeyeceğin kesin. Belki seneye de sıfır çıkarsın. Herkes üstün zekâ doğmaz. Üzerine alınma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,821
Üyeler
188,172
Son üye
Galatasaryy
Geri