Armi3067
80+ Bronze
- Bütçe
- 5000
Herkese iyi akşamlar dilerim forum, daha önce güç kaynağı patlamış biri olarak ve şuanda bomba ünvanını taşıyan SHP 650W V2 80+ güç kaynağını kullanmaktayım. PSU Tier List ve Cybenerics sitelerinden edindiğim bilgi ve araştırmalarıma göre önce 3 PSU arasında daha sonra ise bu sayı artarak bir kaç PSU arasında kararsız kaldım. İstediklerim ATX Versiyonunun güncel olması ATX 3.0 olmasada ATX v2.4 ve üzeri olsa iyi olur. Koruma olarak minimum 5 ve üzeri korumaya sahip olsun. 850Watt olsun yukarı ve aşağısı olmaz 80+ olayına çok takılmıyorum fakat 850Watt güç kaynaklarında zaten 80+ Gold ortalamada. Daha derin teknik detaya girmeme gerek yok yoksa verilen teknik detaylarda en kapsamlısını BitFenix vermiş kablo cinsinden tut diğer detaylarına ve testlerine kadar. Önerileriniz nelerdir seçenekler arasında eski güç kaynaklarıda var güncel olanlarda, yıl olarak biraz eski olup ATX Versiyonu güncel olanlarda. BitFenix sitesine girip seçeneklerdeki güç kaynağı sayfasına gidince tüm üst seviye donanım ce özellikleri karşılıyor ve barındırıyor.
Tüm güç kaynaklarının birbirinden ayırt edici özellikleri var örneğin;
Gigabyte markasında kablolarında ek kapasitör ne kadar iyi veya kötü bilemem ama genellikle olumsuz bakılıyor,
Corsair japon kapasitörler olmamasına karşın kaliteli ve uzun ömürlü kapasitör kullanıyor,
Bazı modellerin fanları Fluid Dynamic Bearing olarak yapılandırılmış ses bakımından daha az gürültülü,
BitFenix ve DeepCool'da Full Bridge LLC DC-DC özellikleri vs. var.
Yakın zamanda RTX 3080Ti (RTX 4070, Super veya Ti'da olabilir ama şuanlık 2.el RTX 3080Ti'dan yanayım.) almayı düşünüyorum bu yüzden marka ve marka olmasına karşın yüksek model bir güç kanyağına geçmek net kararım watt kimilerine yüksek gelebilir fakat hem 3 bağımsız PCI-e güç girişine ihtiyacım var hemde ileriye dönük olması için bu kararı verdim.
BitFenix aralarında dediğim gibi en donanımlısı fakat PSU Tier List'in şuan çok güncel olmaması ile beraber adı ve özellikle bu modeli olmayınca şüpheye düşürdü fakat yeni olduğu için listede yer almamış olabilir ama
Cybenetics incilemerinde de bulunmuyor. En başta belirttiğim gibi istediğim ve kararsız kaldığım ilk 3 model PSU BitFenix, DeepCool ve NZXT oldu.
Şimdiden okuyan, cevap veren ve yardımcı olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum, tekrardan iyi akşamlar diliyorum. (Bu arada SHP 650W v2 80+White güç kaynağımda ATX2.3).
DÜZELTME: A850G Modeli ATX3.0 (PCI-e 5.0) özelliklerini destekliyordur, 6.seçenek yanlış bilgiye sahiptir, doğru özelliklere sahip yeni seçenek eklenmiştir.
Tüm güç kaynaklarının birbirinden ayırt edici özellikleri var örneğin;
Gigabyte markasında kablolarında ek kapasitör ne kadar iyi veya kötü bilemem ama genellikle olumsuz bakılıyor,
Corsair japon kapasitörler olmamasına karşın kaliteli ve uzun ömürlü kapasitör kullanıyor,
Bazı modellerin fanları Fluid Dynamic Bearing olarak yapılandırılmış ses bakımından daha az gürültülü,
BitFenix ve DeepCool'da Full Bridge LLC DC-DC özellikleri vs. var.
Yakın zamanda RTX 3080Ti (RTX 4070, Super veya Ti'da olabilir ama şuanlık 2.el RTX 3080Ti'dan yanayım.) almayı düşünüyorum bu yüzden marka ve marka olmasına karşın yüksek model bir güç kanyağına geçmek net kararım watt kimilerine yüksek gelebilir fakat hem 3 bağımsız PCI-e güç girişine ihtiyacım var hemde ileriye dönük olması için bu kararı verdim.
BitFenix aralarında dediğim gibi en donanımlısı fakat PSU Tier List'in şuan çok güncel olmaması ile beraber adı ve özellikle bu modeli olmayınca şüpheye düşürdü fakat yeni olduğu için listede yer almamış olabilir ama
Cybenetics incilemerinde de bulunmuyor. En başta belirttiğim gibi istediğim ve kararsız kaldığım ilk 3 model PSU BitFenix, DeepCool ve NZXT oldu.
Şimdiden okuyan, cevap veren ve yardımcı olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum, tekrardan iyi akşamlar diliyorum. (Bu arada SHP 650W v2 80+White güç kaynağımda ATX2.3).
DÜZELTME: A850G Modeli ATX3.0 (PCI-e 5.0) özelliklerini destekliyordur, 6.seçenek yanlış bilgiye sahiptir, doğru özelliklere sahip yeni seçenek eklenmiştir.
Son düzenleme: