Açıkçası doktorluk mesleğine çok uzak değilim insanlarla ilişkilerim de filan da iyidir ama 6 sene biyoloji okumak beni zorlayabilir.Bir de mühendis olsam açıkçası ne iş yapacagim pek belli değil açık uçlu bişey bu da kafami karıştırıyor.Tercih işinde zorlanacagim kesin Allah yardımcımiz olsun hepimizinNe kusuru seve seve. Eğer doktorluk mesleğini seviyorsan şuan Türkiye'de iş garantisi olan tek bölüm sayılabilineceğini düşünürsek en iyi tercih olur senin için lakin sevmeyen biri olarak her sınav döneminde bırakmayı düşünüyorum. Tabi 5. Sınıfa kadar geldikten sonra da bu pek mümkün değil. Genelleme yapmak doğru olmaz ama eğer Matematikten zevk alan biriysen, matematik çözmeyi hobi olarak görüyorsan kesinlikle mühendislikten yana tercihlerin olmalı. Doktorluk mesleğini sevmek derken sadece statüsünden veya uzaktan hoş gelen özelliklerinden bahsetmiyorum tabi. Tıp konuları derya deniz, çoğunluğu ezber konular. tabii ki karşılaştığın vakalarda problem çözme yeteneğin çok önemli. Matematik yinede lazım anlayacağın. İnsanlarla ilişkin en az hastalıklar kadar mesleki başarını etkileyecektir. İnsanlarla iletişimde sorun yaşıyorsan bu da uzaklaşman için bir sebep sayılabilinir. Para açısından bakarsak Türkiye şartlarında hatrı sayılır miktarda paralar kazanabilirsin lakin 6 yıllık emeğinle kıyaslarsak kesinlikle bu bölümü yazmak için yetmez. Konuyu baya uzattım ve dağıttım farkındayım ama çok farklı yönleri olan, ömrünün gelecek, muhtemelen daha uzun kısmını belirleyecek önemli bir karar. Öğrenmek istedigin farklı bilgiler olursa bu konuyla ilgili seve seve cevaplarım. Özelden de yazabilirsinn
6 sene biyoloji okumuyorsun aslında. Sınavlar dışında düşünürsek 4. Sınıftan itibaren çok zevkli geçen bir bölüm. Tıp konuları biyolojiden çok daha fazlası.Açıkçası doktorluk mesleğine çok uzak değilim insanlarla ilişkilerim de filan da iyidir ama 6 sene biyoloji okumak beni zorlayabilir.Bir de mühendis olsam açıkçası ne iş yapacagim pek belli değil açık uçlu bişey bu da kafami karıştırıyor.Tercih işinde zorlanacagim kesin Allah yardımcımiz olsun hepimizin
Allah yardımcın olsun, gönlündekini hayırlı kılıp nasip etsin.Açıkçası doktorluk mesleğine çok uzak değilim insanlarla ilişkilerim de filan da iyidir ama 6 sene biyoloji okumak beni zorlayabilir.Bir de mühendis olsam açıkçası ne iş yapacagim pek belli değil açık uçlu bişey bu da kafami karıştırıyor.Tercih işinde zorlanacagim kesin Allah yardımcımiz olsun hepimizin
Olurda tıp tercih edecek olursan kendi memleketinde ailenin yanında okumanın avantajlarını da bir düşün derim. Sınav zamanları başını kaşıyacak zamanın bile olmadığı için aile evi büyük bir avantaj.Açıkçası doktorluk mesleğine çok uzak değilim insanlarla ilişkilerim de filan da iyidir ama 6 sene biyoloji okumak beni zorlayabilir.Bir de mühendis olsam açıkçası ne iş yapacagim pek belli değil açık uçlu bişey bu da kafami karıştırıyor.Tercih işinde zorlanacagim kesin Allah yardımcımiz olsun hepimizin
ev erzurumda memlekette okuyabileceğim en iyi bölüm atatürk üni tıp o da ne kadar iyi bilemiyorum6 sene biyoloji okumuyorsun aslında. Sınavlar dışında düşünürsek 4. Sınıftan itibaren çok zevkli geçen bir bölüm. Tıp konuları biyolojiden çok daha fazlası.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Allah yardımcın olsun, gönlündekini hayırlı kılıp nasip etsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Olurda tıp tercih edecek olursan kendi memleketinde ailenin yanında okumanın avantajlarını da bir düşün derim. Sınav zamanları başını kaşıyacak zamanın bile olmadığı için aile evi büyük bir avantaj.
Karar senin zaten nerede yaşadığını bilmediğim için göz önünde bulundur dedim. Yadsınamaz artıları var. Her ne kadar diplomada fark etmese de hastanenin imkanları eğitim kalitesinde ciddi farklar yaratıyor.ev erzurumda memlekette okuyabileceğim en iyi bölüm atatürk üni tıp o da ne kadar iyi bilemiyorum