Neler Yeni

Hangi yazılım dili ile başlamalıyım

Efe D.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Roket Demir
C# diyen var c++ diyen python ile başla diyen var html css ben daha yeniyim yazılım konusunda. yazılım mantığını anlamak için hangi dilleri önerirsiniz acaba ? Mesela c# ile başla dediniz c# sonra hangi dilleri öğrenmeliyim ?

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,662
İsim
Oozdmrsm
C# diyen var c++ diyen python ile başla diyen var html css ben daha yeniyim yazılım konusunda. yazılım mantığını anlamak için hangi dilleri önerirsiniz acaba ? Mesela c# ile başla dediniz c# sonra hangi dilleri öğrenmeliyim ?
Python la basla genellikle bilisim bölümü okuyan öğrenciler python la başlıyor

GodlyPain

80+ Bronze
ne yapmak istediğine bağlı, neden öğreniyorsun

Efe D.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Roket Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
.
Bilgisayar programcılığı okuyorum ve bizim okul dahil çoğu okul Python ile başlıyor çünkü kavraması kolay bir dil. Bende 0'dan başladım ve emin ol diğer diller daha karışık.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
"Small Basic" ile başla. İleride C# ile devam edersin. Daha kolayı olsun diyorsan "Scratch" var bir de. Onu da deneyebilirsin. Scratch mantık ağırlıklı. Small Basic kod yazma konusunda daha eğitici. Small Basic programları başka bilgisayarda da çalışır. Scratch programlarını web üzerinden paylaşabilirsin. Python programlarını arkadaşların çalıştıramaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önce öğrenebiliceğin ve çalışabileceğin kaynak bulmalısın. Uygulamayı kur ve dene ile olmuyor bu iş. Small Basic kaynağı ile birlikte geliyor. Python için her yer kaynak dolu, ama her birini anlayamayabilirsin. Scratch için Youtube video kaynıyor. Bazıları saçma olabilir.

Son düzenleme:

RtuNc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
muhammet ali
c# ile başlamanı öneririm sonrasında java ile devam edebilirsin. tabi bunlar programlamaya yönelik daha çok

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Forumer Thor
c++ iyi bir başlangıç olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,036
Üyeler
164,603
Son üye
salih0715
Top Bottom