Neler Yeni

Hangi yazılım dilini öğrenmeliyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren
yi akşamlar ben bilgisayar programcılığı 1.sınıf öğrencisiyim. Kendimi geliştimek istiyorum ve bunun için dil öğreneceğimi biliyorum fakat kafam biraz karışık ve başladıktan sonra pişman olmak ve hata yapmak istemiyorum. Kafamın karışıklığı da şundan dolayı var ben öğreneceğim dil ama hangi alanda kullanacağım bilemiyorum. Aklımda şöyle bir yol var bu siteden yazılımcı birisiyle konuşmuştum. Sıralama = Python C C+ C++ C# bir fikir verecek olan var mı?
Bir de hangi alanı seçmek lazım hangi kafa yapısına sahip olmak lazım? Garip bir soru oldu ama daha farklı nasıl sorabiilirm bilemiyorum.
Phyton güzel bir dil yalnız bizim ülkede çok fazla olanağı yok , bunu linkedn'a girerek iş ilanına baktığında görebilirsin.C dillerinde ve genel olarak C# şuan için öğrenebileceğin en iyi dil diyebilirim. Önce nereden başlayacağını bilmen lazım kodlamayı öğrenmek için C# da console uygulamaları yapıp sonrasında masaüstü uygulamasıyla bunu geliştirebilirsin kendini hazır hissettiğinde ise web tarafına yönelebilirsin. Eğer direkt ortasından başlarsan sıkılır ve hevesin kaçar o yüzden emeklemeden koşmaya çalışma derim. Uygulama kısmında udemyden Murat YÜCEDAĞ teori eğitimleri içinde kesinlikle Gencay YILDIZ ı öneririm. Son olarakta bu eğitimleri öğrenirken kesinlikle proje yap kardeşim KESİNLİKLE PROJE yap iş ilanlarında ilk baktıkları şey bu aynı zamanda kendini proje yapmadan geliştiremezsin. Başarılar dilerim

Top Bottom