Neler Yeni

Hangi yazılım dilini seçmeliyim?

Coders

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ümit
Merhaba, sql yazılım dili biliyorum (sql veritabanı yönetim dilidir) yani yazılım dillerine aşinalığım var. Sizce sql'den sonra c# mi yoksa Python mu öğrenmeliyim

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Temel dil diye bir şey yok. Hangisini istersen, onu tercih edebilirsin.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Öncelikle yazılımın hangi dalından ilerleyeceğinize karar vermelisiniz.
Seçenekler;
  • Web Tasarım.
  • Mobil uygulama.
  • Veri Tabanı ve programcılığı
  • Oyun geliştirme.
Bunlardan birini seçmeniz ve o dala odaklanmanız gerekmektedir. Ancak eğitim sistemimizde şöyle güzel bir temel bulunuyor, öğrenciler dallara ayrılmadan zorunlu olarak C# öğretiliyor. Bu C# adındaki dil her türlü programlama mantığını algoritma mantığını size aşılıyor ve ilerde öğreneceğiniz dillere katkısı oluyor. Ben şahsen C# öğrenerek başladım ve ardından Web tasarıma yönelmiştim. Size de aynısını tavsiye edebilirim.

Eğer yardımcı olabildiysem ; Rapor > En iyi cevap şeklinde bildirirseniz sevinirim iyi forumlar.

Oyun geliştirmek için şuan günümüzde çoğunlukla kullanılan diller şunlardır;
  • C#
  • Lua
  • Java
  • Python
Başlangıç seviyesinde yapılabilecek projelere önerilerim;
  • Hesap Makinesi
  • Not defteri
  • Tic Toc oyunu
  • Müzik çalar

Coders

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ümit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence Python öğren çünkü güzel bir temel oluyor.
Sonrasında JS, HTML bir sürü dili rahatça öğrenirsin :)
Evet Python öğrenip c# ye geçmeyi planlıyorum çünkü Python'da süslü parantez ve benzeri şeyler yok daha kolay bir yazımı var. Python öğrendikten sonra c# öğreneceğim çünkü c# ile kendi windows programımı geliştirip sql server bağlantısı yapabilirim

alex jensen

80+ Silver
Bence Python öğren çünkü güzel bir temel oluyor.
Sonrasında JS, HTML bir sürü dili rahatça öğrenirsin :)
bejnde yazılıma başlamak istiyorum bir yazılımcı bana html ve javadan başla demişti seen hangi sırayı öneririsin ve nasıl öğrenebilirim

Phenoma

80+ Silver
bejnde yazılıma başlamak istiyorum bir yazılımcı bana html ve javadan başla demişti seen hangi sırayı öneririsin ve nasıl öğrenebilirim
Ben yazılımcı değilim
Sadece kendime yetecek kadar biliyorum ama benim tavsiyem önce Python.
Python temel bir dil olduğu için ondan sonra yine temel dillerden olan JS yi öğrenirsiniz.
Sonrasında hangileri lazımsa o dillere yönelirsiniz

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Temel dil diye bir şey yok. Ve Python ileride zorlayabilir. Kolay bir şey öğrenmmek istiyorsanız, başlagıç için Small Basic kolay, ve C# a daha yakın bir kod yapısı var. Kolay olmasının sebebi kod yazımı değil, daha çok editörünün sağladığı kolaylıklar. İleride o da sizi zorlar tabii ki. Belli bazı işlemleri hazır geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.microsoft.com/tr-TR/download/details.aspx?id=14246

Small Basic için e-kitap. Dosya formatı olarak PDF seçerseniz, Adobe Reader ile açabilirsiniz. DOCX seçersenir MSWord gerekecek.

Son düzenleme:

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Bence mobil programlama alanında kendini geliştireceksen. dart&Flutter 'a başla. Sebeplerini internette detaylıca bulabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Emre
Ne amaçla öğrenmek istediğine göre değişir ama Python'u tavsiye ederim. Günümüzde en popüler dil, yapay zeka ve makina öğrenmede kullanılıyor. Önü açık ve gelecek vadeden bir dil.

Top Bottom