Reis geçeli çok oldu ya ve şuan sıfırım engel koymuşlar her yere Bi yol arıyorumYapma. Harçlık avans geçme öğrenciliğin en kötü evrelerinden birisi. O batağa kimsenin düşmesini istemem. Bir kere o eşikten geçtin mi geri dönmesi de zor oluyor. Tekrar diyorum, yapma!
Benim dönemde arkadaşlar altın alıp bozduruyorlardı. Şu an olur mu bilmiyorum. Allah yardımcın olsun. Dört bankadan kara liste yiyen arkadaşım vardı. Ben de ondan biliyorum zaten bu olayları. 3.sınıfa kadar harçlık avansa dokunmamayı başarmıştım. Son sınıfta da üç ay ay yiyip kapattırdım. Harçlık avans yiyen arkadaşlarıma son ay eksi bakiye girdi. Bu kadar anlatmışken gelecek ay ilk kyk ödemem geliyor ve uzun bir borç süreci başlıyor.Reis geçeli çok oldu ya ve şuan sıfırım engel koymuşlar her yere Bi yol arıyorum
Eyw reis saolasın da bu şartlarda da başka imkan kalmıyor Bi şekilde idare etmek gerekiyor, en son çare kuyumcuya gidicez mecbur.Benim dönemde arkadaşlar altın alıp bozduruyorlardı. Şu an olur mu bilmiyorum. Allah yardımcın olsun. Dört bankadan kara liste yiyen arkadaşım vardı. Ben de ondan biliyorum zaten bu olayları. 3.sınıfa kadar harçlık avansa dokunmamayı başarmıştım. Son sınıfta da üç ay ay yiyip kapattırdım. Harçlık avans yiyen arkadaşlarıma son ay eksi bakiye girdi. Bu kadar anlatmışken gelecek ay ilk kyk ödemem geliyor ve uzun bir borç süreci başlıyor.
Sen de haklısın.Eyw reis saolasın da bu şartlarda da başka imkan kalmıyor Bi şekilde idare etmek gerekiyor, en son çare kuyumcuya gidicez mecbur.
Çok kötü anlatmışsın ne oluyor bu harçlık avans?Benim dönemde arkadaşlar altın alıp bozduruyorlardı. Şu an olur mu bilmiyorum. Allah yardımcın olsun. Dört bankadan kara liste yiyen arkadaşım vardı. Ben de ondan biliyorum zaten bu olayları. 3.sınıfa kadar harçlık avansa dokunmamayı başarmıştım. Son sınıfta da üç ay ay yiyip kapattırdım. Harçlık avans yiyen arkadaşlarıma son ay eksi bakiye girdi. Bu kadar anlatmışken gelecek ay ilk kyk ödemem geliyor ve uzun bir borç süreci başlıyor.
Harçlık avans anlatmadım zaten.Çok kötü anlatmışsın ne oluyor bu harçlık avans?
Anlatırmısın peki?Harçlık avans anlatmadım zaten.
Abartma, alt tarafı bir dahaki ayın bursunu çekiyorsun. Mecbur olmadıkça yapılmamalı tabii ama ödenmeyecek bir şey de değil.Yapma. Harçlık avans geçme öğrenciliğin en kötü evrelerinden birisi. O batağa kimsenin düşmesini istemem. Bir kere o eşikten geçtin mi geri dönmesi de zor oluyor. Tekrar diyorum, yapma!
O ay ki bursun biterse harçlık avansını açtırıp gelecek ayın bursunu yiyebiliyorsun.Anlatırmısın peki?
Doğru diyon da dört bankadan kara liste yiyen çocuk çıkmıyor aklımdan. Bu tarz şeyler insanı yavaş yavaş borç batağına sürüklüyor, rahatsız edici bir şey. Kendimi banklara kaptırmak şu hayatta en çok çekindiğim şeylerden birisidir.Abartma, alt tarafı bir dahaki ayın bursunu çekiyorsun. Mecbur olmadıkça yapılmamalı tabii ama ödenmeyecek bir şey de değil.
O çocuk abartmış ama ya. Bunun harçlık avansla bir ilgisi yok ki. Benim arkadaşlarımdanda harçlık avans alan var, maddi durumları da yerinde. Bir şey olmuyor ama, mezun oluncaya kadar ödemek zorunda da değiller. Alt tarafı 850 lira. Maddi durumu olmayan bir adam kapatmak istese 1 ay çalışıp rahatça kapatır.Doğru diyon da dört bankadan kara liste yiyen çocuk çıkmıyor aklımdan. Bu tarz şeyler insanı yavaş yavaş borç batağına sürüklüyor, rahatsız edici bir şey. Kendimi banklara kaptırmak şu hayatta en çok çekindiğim şeylerden birisidir.
Kanka avans nasıl alınıyor bana anlatırmısınızO çocuk abartmış ama ya. Bunun harçlık avansla bir ilgisi yok ki. Benim arkadaşlarımdanda harçlık avans alan var, maddi durumları da yerinde. Bir şey olmuyor ama, mezun oluncaya kadar ödemek zorunda da değiller. Alt tarafı 850 lira. Maddi durumu olmayan bir adam kapatmak istese 1 ay çalışıp rahatça kapatır.