Çözüldü✓ HARD DİSK ÖNERİSİ 1TB

unkn4wn

80+
Reaksiyon skoru
83
arkadaşlar 500lük ssdi dolduğu için uygun fiyatlı hdd mi diyorlar hard diskmi hiç anlamadığım için bu parçadan önerilerinize ihtiyacım var . olabildiğince sorunsuz güvenilir marka ve 1tb uygun fiyatlı olursa çok sevinirim önemli mi bilmiyorum ama anakartım asus b450m k 2

Harddisk yerine ssd almanı tavsiye ederim.
Sıfırı 2000 lira en ucuz 1tb hdd.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Olsun ille harddisk dersen bunu alabilirsin.
hocam dediğim gibi ben sadece daha uygun olduğunu düşündüğüm için hdd istemiştim ama aralarında çok fiyat farkı yoksa tabii ki ssd de olur . benim hızı ile ilgili vs beklentim yok adam akıllı sorunsuz depolasın yeterli olur . ama galiba anakartımda 2 ssd girişi yok

hocam dediğim gibi ben sadece daha uygun olduğunu düşündüğüm için hdd istemiştim ama aralarında çok fiyat farkı yoksa tabii ki ssd de olur . benim hızı ile ilgili vs beklentim yok adam akıllı sorunsuz depolasın yeterli olur . ama galiba anakartımda 2 ssd girişi yok
Ssd 3500 4000 lira olmuş...

En mantıklısı 2. El temiz bir HDD olacaktır sadece depolayacaksanız.

Uğraşmam derseniz attığım diski alabilirsiniz.

M2 girişi yok ama adaptör ile m2 veya sata ssd takılabilir.

Aynı harddiski geçen ay 600 tl'ye sattım :D en mantıklısı %100 performans %100 sağlıklı 1 tb harddiski ikinci el olarak almak, 700-800 tl'ye alırsın.

Ekler

• IMG_20251022_213937.webp
    IMG_20251022_213937.webp
    274.5 KB · Hit: 13
Ssd 3500 4000 lira olmuş...

En mantıklısı 2. El temiz bir HDD olacaktır sadece depolayacaksanız.

Uğraşmam derseniz attığım diski alabilirsiniz.

M2 girişi yok ama adaptör ile m2 veya sata ssd takılabilir.
hocam sarı siteye biraz baktım sorunsuz diye yazılanlar nerdeyse yarı fiyatına ama ben çok anlamadığım için soruyorum bu fiyatlar normal mi ? öyle ise çok daha mantıklı 2. el almak . başka bir sorumda şu alırken nelere dikkat etmem lazım tam olarak ve nasıl test etmeliyim

hocam sarı siteye biraz baktım sorunsuz diye yazılanlar nerdeyse yarı fiyatına ama ben çok anlamadığım için soruyorum bu fiyatlar normal mi ? öyle ise çok daha mantıklı 2. el almak . başka bir sorumda şu alırken nelere dikkat etmem lazım tam olarak ve nasıl test etmeliyim
Harddisksentinel sağlık testi %100 OLSUN.
HDDTUNE BAD SECTOR TARAMASI. Bad sektorsuz olsun.

Bu ikisi yeterli.

Bir de uretim tarihi çok eski olmasin en az 2020 ve daha yeni olsun.

Harddisksentinel sağlık testi %100 OLSUN.
HDDTUNE BAD SECTOR TARAMASI. Bad sektorsuz olsun.

Bu ikisi yeterli.

Bir de uretim tarihi çok eski olmasin en az 2020 ve daha yeni olsun.
hocam sarı sitede 2017 den daha yeni bulamadım bazılarında da yazmıyor attığınızdaki gibi çok önemli mi üretim tarihi?

hocam sarı sitede 2017 den daha yeni bulamadım bazılarında da yazmıyor attığınızdaki gibi çok önemli mi üretim tarihi?
Ortalama 5 6 yıl kullanım ömrü var mekanik disklerin ne kadar eski ise o kadar çok kullanılmış demektir.

Ortalama 5 6 yıl kullanım ömrü var mekanik disklerin ne kadar eski ise o kadar çok kullanılmış demektir.
hocam eski olup sağlığı vs %100 olsa bile yinede ömrü eski olduğu için çok azalmış diyebilirmiyiz? ve sağlığı % 100 ile 95 arasında mesela çok fark varmı ömür yada performans açısından

hocam eski olup sağlığı vs %100 olsa bile yinede ömrü eski olduğu için çok azalmış diyebilirmiyiz? ve sağlığı % 100 ile 95 arasında mesela çok fark varmı ömür yada performans açısından
95 asla alınmaz 100 olmasi şart.
95 olan cihaz yarin bile bozulabilir.

Sen en iyisi güç açma süresine de bak eski alınır ama 2016 altına düşme 2020 model yok diyorsun madem.
Güç acma süresi güne çevirince 1 yılı aşmamış olsun.

Bu arada segate önermiyorum.
Wd ve toshiba disklere bakabilirsin.

95 asla alınmaz 100 olmasi şart.
95 olan cihaz yarin bile bozulabilir.

Sen en iyisi güç açma süresine de bak eski alınır ama 2016 altına düşme 2020 model yok diyorsun madem.
Güç acma süresi güne çevirince 1 yılı aşmamış olsun.

Bu arada segate önermiyorum.
Wd ve toshiba disklere bakabilirsin.
hocam az önce şehrimde bulunan bi yerden 1tb olan bi disk buldum aradığımda sağlığının %100 ve 2017 üretim yılı olduğunu söyledi önerdiğiniz markalardan wd üreticili bide 1000 lira gibide uygun bi fiyat söyledi bad sector taramasındanda bir şey çıkmadı diyor galiba gidip onu alıcam ne dersiniz beni 3-4 yıl götürse yeter

hocam az önce şehrimde bulunan bi yerden 1tb olan bi disk buldum aradığımda sağlığının %100 ve 2017 üretim yılı olduğunu söyledi önerdiğiniz markalardan wd üreticili bide 1000 lira gibide uygun bi fiyat söyledi bad sector taramasındanda bir şey çıkmadı diyor galiba gidip onu alıcam ne dersiniz beni 3-4 yıl götürse yeter
pazarlık at 1k fazla.

düşsün 100 200 lira.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,424
Üyeler
185,266
Son üye
Timurlu06