Harddisk'in her bir odacığını harddisk'in toplam boyutuna böleceksiniz. Ortaya çıkan değer örneğin her bir odaya 10 gb düşüyorsa ve bad sector olan odacık 63. odacıktaysa 10x63= 630 gb. Buradan sonra 620 gb'lık bölümü biçimlendirip 620 gb'dan 640 gb'a kadar biçimlendirmeyeceksiniz. Diğer ölü bloklar için de aynını yapacaksınız, anlayacağınız epey bir zahmetli bir iş. Ben olayın nasıl işlediğini size anlattım. Geri kalanını detaylıca kendiniz araştırınız.nasıl devre dışı bırakacağım
hiç bir sekilde bad sector gitmez kullanırsınızçıktı ne yapmalıyım önüne nasıl geçerim ? sağlığı bu şekilde
yavaş olur tek hddhiç bir sekilde bad sector gitmez kullanırsınız
hocam bed sector kasaya vurursanız olur ve ani elektrik gitmesinde olur birde pc acılırken birden kapatma tusuna basarsanızo kısımları nasıl kapatabilirim yayılmaması için ?
arkadaşın dediğini yapın garanti varsa garantiye yollayınhocam bed sector kasaya vurursanız olur ve ani elektrik gitmesinde olur birde pc acılırken birden kapatma tusuna basarsanız
nasıl devre dışı bırakacağımGarantisi devam ediyorsa kesinlikle gönderin. Garantisi sona erdiyse hdd'deki bad sector olan bölümleri kullanım dışı bırakınız yoksa diğer odacıkları da bozabilir.
Harddisk'in her bir odacığını harddisk'in toplam boyutuna böleceksiniz. Ortaya çıkan değer örneğin her bir odaya 10 gb düşüyorsa ve bad sector olan odacık 63. odacıktaysa 10x63= 630 gb. Buradan sonra 620 gb'lık bölümü biçimlendirip 620 gb'dan 640 gb'a kadar biçimlendirmeyeceksiniz. Diğer ölü bloklar için de aynını yapacaksınız, anlayacağınız epey bir zahmetli bir iş. Ben olayın nasıl işlediğini size anlattım. Geri kalanını detaylıca kendiniz araştırınız.nasıl devre dışı bırakacağım
tamamen biçimlendirsem olmuyor mu flash bellek biçimlendirir gibi ?Harddisk'in her bir odacığını harddisk'in toplam boyutuna böleceksiniz. Ortaya çıkan değer örneğin her bir odaya 10 gb düşüyorsa ve bad sector olan odacık 63. odacıktaysa 10x63= 630 gb. Buradan sonra 620 gb'lık bölümü biçimlendirip 620 gb'dan 640 gb'a kadar biçimlendirmeyeceksiniz. Diğer ölü bloklar için de aynını yapacaksınız, anlayacağınız epey bir zahmetli bir iş. Ben olayın nasıl işlediğini size anlattım. Geri kalanını detaylıca kendiniz araştırınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sonuç olarak harddisk'inizi tam kapasite kullanamayacaksınız. O odacıkların her biri bir depolama alanını ifade ediyor, bu durumda siz ölü odacıkları iptal ederseniz hdd'nin kapasitesi de doğal olarak düşecektir.
Eğer bad sector olarak kullanmaya devam ederseniz, her hafta/her ay yine bad sector testi yapınız. Eğer ilerleme çok hızlı ise o harddisk'ten bir an önce kurtulmaya çalışınız. İlerleyen zamanlarda ölü odacıklardaki bilgiler kurtalamayacak duruma gelebilir. Çünkü harddisk oradaki verilere ulaşamayabilir.
Bad Sector olup olmadığını nasıl anlarız?çıktı ne yapmalıyım önüne nasıl geçerim ? sağlığı bu şekilde
Tamamen biçimlendirirseniz ölü bloklardaki verileri sağlıklı şekilde biçimlendiremeyebilir, o odacıklardaki veriler hariç bütün veriler biçimlendirilmiş olur. Geri döndürmeniz imkansız olur.tamamen biçimlendirsem olmuyor mu flash bellek biçimlendirir gibi ?
şu anlık içinde bir şey yok bad sectörleri kapatmak istiyorum fakat dediğinizi pek anlamadım zor geliyorTamamen biçimlendirirseniz ölü bloklardaki verileri sağlıklı şekilde biçimlendiremeyebilir, o odacıklardaki veriler hariç bütün veriler biçimlendirilmiş olur. Geri döndürmeniz imkansız olur.