Neler Yeni

hard diskimte 5 tane kırmızı bad sectör

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin
çıktı ne yapmalıyım önüne nasıl geçerim ? sağlığı bu şekilde

Ekler

• Ekran Görüntüsü (71).png
    Ekran Görüntüsü (71).png
    117.1 KB · Hit: 89
En İyi Cevap
nasıl devre dışı bırakacağım
Harddisk'in her bir odacığını harddisk'in toplam boyutuna böleceksiniz. Ortaya çıkan değer örneğin her bir odaya 10 gb düşüyorsa ve bad sector olan odacık 63. odacıktaysa 10x63= 630 gb. Buradan sonra 620 gb'lık bölümü biçimlendirip 620 gb'dan 640 gb'a kadar biçimlendirmeyeceksiniz. Diğer ölü bloklar için de aynını yapacaksınız, anlayacağınız epey bir zahmetli bir iş. Ben olayın nasıl işlediğini size anlattım. Geri kalanını detaylıca kendiniz araştırınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sonuç olarak harddisk'inizi tam kapasite kullanamayacaksınız. O odacıkların her biri bir depolama alanını ifade ediyor, bu durumda siz ölü odacıkları iptal ederseniz hdd'nin kapasitesi de doğal olarak düşecektir.
Eğer bad sector...

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
Garantisi devam ediyorsa kesinlikle gönderin. Garantisi sona erdiyse hdd'deki bad sector olan bölümleri kullanım dışı bırakınız yoksa diğer odacıkları da bozabilir.

Sabri okay

80+ Bronze
o kısımları nasıl kapatabilirim yayılmaması için ?
hocam bed sector kasaya vurursanız olur ve ani elektrik gitmesinde olur birde pc acılırken birden kapatma tusuna basarsanız

hocam bed sector kasaya vurursanız olur ve ani elektrik gitmesinde olur birde pc acılırken birden kapatma tusuna basarsanız
arkadaşın dediğini yapın garanti varsa garantiye yollayın

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
nasıl devre dışı bırakacağım
Harddisk'in her bir odacığını harddisk'in toplam boyutuna böleceksiniz. Ortaya çıkan değer örneğin her bir odaya 10 gb düşüyorsa ve bad sector olan odacık 63. odacıktaysa 10x63= 630 gb. Buradan sonra 620 gb'lık bölümü biçimlendirip 620 gb'dan 640 gb'a kadar biçimlendirmeyeceksiniz. Diğer ölü bloklar için de aynını yapacaksınız, anlayacağınız epey bir zahmetli bir iş. Ben olayın nasıl işlediğini size anlattım. Geri kalanını detaylıca kendiniz araştırınız.

Sonuç olarak harddisk'inizi tam kapasite kullanamayacaksınız. O odacıkların her biri bir depolama alanını ifade ediyor, bu durumda siz ölü odacıkları iptal ederseniz hdd'nin kapasitesi de doğal olarak düşecektir.
Eğer bad sector olarak kullanmaya devam ederseniz, her hafta/her ay yine bad sector testi yapınız. Eğer ilerleme çok hızlı ise o harddisk'ten bir an önce kurtulmaya çalışınız. İlerleyen zamanlarda ölü odacıklardaki bilgiler kurtalamayacak duruma gelebilir. Çünkü harddisk oradaki verilere ulaşamayabilir.

En İyi Cevap

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Eğer bad sector olarak kullanmaya devam ederseniz, her hafta/her ay yine bad sector testi yapınız. Eğer ilerleme çok hızlı ise o harddisk'ten bir an önce kurtulmaya çalışınız. İlerleyen zamanlarda ölü odacıklardaki bilgiler kurtalamayacak duruma gelebilir. Çünkü harddisk oradaki verilere ulaşamayabilir.
tamamen biçimlendirsem olmuyor mu flash bellek biçimlendirir gibi ?

Dearreis

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Ahmet Yavaş
tamamen biçimlendirsem olmuyor mu flash bellek biçimlendirir gibi ?
Tamamen biçimlendirirseniz ölü bloklardaki verileri sağlıklı şekilde biçimlendiremeyebilir, o odacıklardaki veriler hariç bütün veriler biçimlendirilmiş olur. Geri döndürmeniz imkansız olur.

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin
Tamamen biçimlendirirseniz ölü bloklardaki verileri sağlıklı şekilde biçimlendiremeyebilir, o odacıklardaki veriler hariç bütün veriler biçimlendirilmiş olur. Geri döndürmeniz imkansız olur.
şu anlık içinde bir şey yok bad sectörleri kapatmak istiyorum fakat dediğinizi pek anlamadım zor geliyor

Quill

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Hakan Can Yıldırım
Hdtune ile badsectörleri temizleyebilirsiniz zamanında kendi bilgisayarımda yapmıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,047,580
Üyeler
166,236
Son üye
farkuscu