Harddiskim çalışıyor ama sistemde görülmüyor

cekoberke

80+
Reaksiyon skoru
0
Trendyoldan aldığım 320gb Harddisk eve gelip taktığımda çalıştı ama şöyle çalıştığını hissettim az da olsa ses geldi ama bir türlü sistemde gözükmedi başka sata kablosu deniyorum güç kablosu deniyorum yok bir türlü olmuyor 3 harddiskim var onlar çalışıyor ama bu çalışmadı. Bu fotoğrafta harddiskim gözüküyor bu şekilde yazıyor

"Sabit disk durumu MÜKEMMEL. Sorunlu veya zayıf sektör bulunamadı. Ayrıca döndürme veya veri aktarımı gibi hatalar tespit edilmedi.
sürücünün algılanan toplam kapasitesi (0 B) doğru değil, kapasite 298 GB olmalıdır.
Sürücünün kullanılması dosya sistemi bozulmasına ve/veya veri kaybına neden olabilir.
Bu cihazı güvenli bir şekilde kullanmak için yapılandırmayı kontrol etmeniz ve değiştirmeniz veya işletim sistemini, sabit disk denetleyicisini ve/veya sürücüleri yükseltmeniz önerilir."
Ama alt tarafta gb şekilde gözükmüyor. Disk yönetiminden baktığımda ise Disk 1 bilinmiyor şekilde gördüm diski başlata tıklıyorum Var olmayan bir aygıt hatası alıyorum. Aygıt yöneticisinde ise bilinmeyen aygıt olarak gösteriyor tam bir çıkmazdayım iade mi etmeliyim yanlış yaptığım birşeyler mi var bilmiyorum HD tune uygulamasında taratın diyor bir kaç şey okudum ama o programda da görünmüyor ne yapıcağımı bilmiyorum yardım ederseniz çok mutlu olurum iyi günler dilerim. Hayırlı Ramazanlar.

Ekler

• ceko.jpg
    ceko.jpg
    444 KB · Hit: 78
  • ceko2.jpg
    ceko2.jpg
    229.2 KB · Hit: 63
  • ceko3.jpg
    ceko3.jpg
    195.1 KB · Hit: 75
- Bilinmiyor denilen diske sağ tıkla, yeni birim oluştur.
- İleri de birim adı seç ve tamam de. HDD bicimlendirilerek yeni birim olusturulacaktir.

- Görünen seceneklerden GPT secenegini seciniz.

- Bilinmiyor denilen diske sağ tıkla, yeni birim oluştur.
- İleri de birim adı seç ve tamam de. HDD bicimlendirilerek yeni birim olusturulacaktir.

- Görünen seceneklerden GPT secenegini seciniz.
Şöylelikle sağ tıkladığım da diski başlatamıyorum hata veriyor "Disk yönetiminden baktığımda ise Disk 1 bilinmiyor şekilde gördüm diski başlata tıklıyorum Var olmayan bir aygıt hatası alıyorum. "

Disk Yönetimine girmen gerek

Disk yönetiminden baktığımda ise Disk 1 bilinmiyor şekilde gördüm diski başlata tıklıyorum Var olmayan bir aygıt hatası alıyorum. Sorun hala devam ediyor
ilk olarak biçimlendir ve sonra da harf ekle de oradan e ye tıkla olur

1619119706552.png

Şuanda 3 harddisk olarak gözükmesi gerek ama gözükmüyor sadece Hard Disk sentiel programında gözüküyor. Yani disk yönetiminde de gözükmüyor sorun budur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,710
Üyeler
187,085
Son üye
winchester1
Geri