Neler Yeni

Yardım Harici Ekran Kartı Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hüseyin Görkem Tunç
Merhaba,

Elimde Asus marka X555YI model bir notebook var. Windows 10 64 bit işletim sistemi bulunmakta. Tüm sürücüleri yüklenmiş ve güncelleştirmeler yapılmış durumda. A8-7410 işlemci ve AMD Radeon R5 M320 model bir harici ekran kartı bulunmakta.
Güç seçeneklerinden yüksek performansa aldım, defalarca ekran kartı sürücülerini güncelledim. Denemediğim şey kalmadı. Ancak sürücüsü yüklü ve aygıt yöneticisinde görünür olduğu halde R5 M320 ekran kartı devreye girmiyor. Sürekli A8-7410 işlemci içerisinde bulunan grafik işlemci çalışmakta. R5 M320 model harici ekran kartımı nasıl devreye sokabilirim?

Çözüm tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
ahmet selim halis
benzer sorunları bende yaşıyordum benimde ekran kartım radeon 7600m hd fakat oyunlarda intel hd4000 devreye giriyor amd üzerinden oyuna atayınca da olmuyordu bir oyun firması bana intelin güncel olmadığı uyarısını yaptı güncelleyince düzeldi dahili ekran kartının güncel olup olmadığına bakabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hüseyin Görkem Tunç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benzer sorunları bende yaşıyordum benimde ekran kartım radeon 7600m hd fakat oyunlarda intel hd4000 devreye giriyor amd üzerinden oyuna atayınca da olmuyordu bir oyun firması bana intelin güncel olmadığı uyarısını yaptı güncelleyince düzeldi dahili ekran kartının güncel olup olmadığına bakabilirsin
Dahili ekran kartım güncel. İşe yaramadı maalesef. Tavsiyen için yine de teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Razorlance

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Çayan Tarhan
Merhaba,

Elimde Asus marka X555YI model bir notebook var. Windows 10 64 bit işletim sistemi bulunmakta. Tüm sürücüleri yüklenmiş ve güncelleştirmeler yapılmış durumda. A8-7410 işlemci ve AMD Radeon R5 M320 model bir harici ekran kartı bulunmakta.
Güç seçeneklerinden yüksek performansa aldım, defalarca ekran kartı sürücülerini güncelledim. Denemediğim şey kalmadı. Ancak sürücüsü yüklü ve aygıt yöneticisinde görünür olduğu halde R5 M320 ekran kartı devreye girmiyor. Sürekli A8-7410 işlemci içerisinde bulunan grafik işlemci çalışmakta. R5 M320 model harici ekran kartımı nasıl devreye sokabilirim?

Çözüm tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Benzer bir sorunu driver güncelledikten sonra yaşadım eğer resimde ki driver'ı değilde başka birini kullanıyorsan driver sürümün düşürmeni tavsiye ederim şahsen bende işe yaramıştı
1587927562057.png

epalo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Durmuş T.
Bıos ayarlarını kurcala işlemci içindekini kapatmak için bir ayar var mı bak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hüseyin Görkem Tunç
Benzer bir sorunu driver güncelledikten sonra yaşadım eğer resimde ki driver'ı değilde başka birini kullanıyorsan driver sürümün düşürmeni tavsiye ederim şahsen bende işe yaramıştıAlıntıyı görüntüle
Adrenalin 2020 sürümü kullanıyorum. Dediğini deneyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bıos ayarlarını kurcala işlemci içindekini kapatmak için bir ayar var mı bak.
Daha önce bakmıştım, maalesef yok. :(

Razorlance

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Çayan Tarhan
Adrenalin 2020 sürümü kullanıyorum. Dediğini deneyeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha önce bakmıştım, maalesef yok. :(
hocam sürün düşür en temizi ek olarak hani silerek falan olmuyor neydi bir program vardı ddu falandı sanırım adı onu kullanma direk formatla pc yi temiz sıfırdan driver kur eski sürüm olmasına özen göster

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Hüseyin Görkem Tunç
hocam sürün düşür en temizi ek olarak hani silerek falan olmuyor neydi bir program vardı ddu falandı sanırım adı onu kullanma direk formatla PC yi temiz sıfırdan driver kur eski sürüm olmasına özen göster
Sorunu catalyst control center indirerek çözdüm. Teşekkür ederim ilgin için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Yunus Emre Baykal
A8-7410 işlemcin apu içindeki gpu'da R5M 320.

Son düzenleme:

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Kartın kendisi kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz.

Son düzenleme:
Top Bottom