Aşağı daha detaylı deneyimlerimi de yazdım. Ben mikrofon konusunda bir test yapmadım. Ama kablosuz olacağından, kablolu bir Havit mikrofon performansına göre sorun yaşama ihtimalin daha yüksek. Tüm kulaklıkların mikrofon testine yapan kanallar vardır onlara bak. Kablolu kullanırım diyorsan da H2002BG ₺1700 Trendyol'dan almıştım, yanında gelen kablo H2002P veya H2002U PRO bağlı gelen kablolar kadar uzun değil onu belirteyim.
Alıcısından dolayı Huaxu X1 denemeni öneririm. Bütçe artıyorsa Wraith ATK Mercury veya üst kısmı kolay çatlamayacak olan ürünlere bak. Fuxi H7 tasarımından dolayı önermiyorum, genelde bu tasarımdaki kulaklıklar kırılma, çatlama vb. çok sık yaşıyor.
Şarj konusunda bence H2002BG çok iyi değil. Gereksiz RGB'si var uyku moduna geçip çıktıktan sonra kapatman falan gerekiyor. Hadi ₺350-400 giriş seviyesi kulaklıkta çocukları RGB ile kandırmayı anlıyorum da niye halen üst model ürünlerinde RGB kullanıyorlar hiç anlamıyorum.
Deneyimlerim:
Şu an H2002BG kullanıyorum. İlk olarak Fuxi serisi hakkında iyi şeyler duymadım. Tasarımları da genel müzik kulaklıklarına benziyor. Yani internette yazılan üst kısmı ve köşe bağlantı yerleri kırılma olayına inanabilirim diyelim.
H2002BG tasarımı H2002P ve H2002U PRO ile benzer. Bunlar da elimde bulunuyor ve kullandım. Bu tasarım yere fırlatma ve kendin esnetmediğin sürece kırılması gerçekten zor. Firmanın pazarlama elemanı gibi olacağım ama kullanılan plastik ve iç aksandaki metal fiyatlarına göre bence dandik değil. Tasarım da ufak pürüzleri yok ediyor diyelim.
Gelelim işin ses tarafına H2002BG doğal olarak kablolulara göre muazzam bir ses vermiyor. Ama öyle dandik kulaklıklar gibi de değil. H2002U PRO gibi takınca genel ses sürücüsü yüklüyor. Ses şiddeti iyi yani %20-40 arası kullanıyorum bana yetiyor. 53mm ile 50mm kulaklık arasında da bence muazzam fark olmadığı gibi kablosuzda bunun avantajı da düşüyor gibi. H2002P'de bu arada sürücü yüklüyorsun. Onunla gelen Xear bazı ayarlarını açarsan sesi daha net ve yüksek oluyor.
Ama alıcı kısmında bence Havit'in küçük alıcılı ürünleri(yarısı şeffaf böyle üçgen ve mavi yananlar) H2002BG, H2002YG en azından bunların benzer diyebilirim. Biri 25 Ms diye ayrıca belirtse de aralarında çok fark olduğunu sanmıyorum. Kraken serileri pahalı ve Corsair çirkin tasarımına benzediğinden bulaşmadım. Bu arada Havit bana ulaşırsa diğer fare, klavye, kulaklık ürünlerini de deneyimlemek ve hatta isterlerse bu forumda incelemesini de yazmak isterim.
Neyse alıcı çoğu zaman cızırdamalara yol açıyor. Elimde ayrıca ATK Mercury kablosuz kulaklığı var onda bu sorunu hiç yaşamadım. Yeni çıkardıkları Fuxi H8 ise aynı ATK Mercury gibi uzun bir alıcı var. Tabii ondaki gibi alıcı içerisinde Type-C için ayrı bir bölme de bulunuyor. Ama ben açıkcası Fuxi H8 alıcısının daha iyi olacağını düşünüyorum. Yine teklifim geçerli gönderirlerse güzelce kullanır, dürüstçe incelerim. Bence yeni ürünlerde bomboş broşür okur gibi tanıtım yaptıkları 2-3 kanalın bir faydası yok.
Son olarak videolarda gördüğüm kadarıyla Huaxu'da da H8 benzer bir alıcı var. Bence bu ürünlerden biri alınacaksa Huaxu daha mantıklı geliyor. Ama belirteyim alıcı çoğu zaman sorun yaşıyor, kablolu kadar iyi bir deneyim görmeyebilirsiniz(yani aşırı hırslı bir oyuncuysanız her türlü kablolu bir kulaklık öneririm) ve H2002BG göre kumaş olmadığından bir tık konfor tarafında da sorun yaşarsınız.
Konfor demişken H2002BG üst ve kulak kısımları kumaş olsa da, üst kısmı bir tık geniş tuttuklarından kafaya H2002P, H2002U PRO kadar rahat oturmuyor. Başta bayağı zorladığı gibi en son ayarda bile sıkıyor diyelim. Havit'in diğer bir sorunu da bu genel tasarım kulaklıkları çoğu kişi için biraz küçük kalıyor. Rahatsız eden kısmı da üst kısmı. Huaxu tarafında ise deri olduğundan terleme yaşanabilir.
Mesel indirimde Razer Blackshark X2 aldım ve araştırırken ATK Mercury gibi kulağa denk gelen yerinin serin kumaş olduğunu belirtmişler. Keşke Havit de H2002U PRO gibi bir tık daha kaliteli ve yüksek fiyattan pazarladığı ürünlerde veya H2002P'den itibaren ₺1200 üstü ürünlerde bu tarz tercihler yapsa.
ATK Mercury ağırlığına göre kafa bandı kısmı ve kullanılan plastik bayağı kötü. Sert bir plastik olduğundan kafadam çıkartırken azıcık esnedi diye 1.5 ay içinde çatlaklar oluştu. Kablosuz ürün alırken ATK Mercury, Fuxi H7 gibi ürünlerden genel olarak tasarımından dolayı uzak durmanızı öneririm.