Dostlar eskiden hayal etmeyi çok severdim. İşte istediğim üni de istediğim şehirde okuduğumu hayal ederdim. Ama son zamanlarda hiç hayal etmiyorum. Böyle hayal etmek içimden gelmiyor. Açıkçası hayal etmek yaşama sevincimdi. Ha ekonomik durumum ve ailemle aram çok iyidir. 2 yıllık mezunum, 4 yıllık için çalışmam lazım ama yapmıyorum. Ailem git çalış biryerde diyor ama ben 4 yıllığa tamamlamak istiyorum ama sadece istiyorum. Arkadaşlarım üni 4 olup neredeyse işe girecekler ben ise hala evdeyim. Bu durum ne kadar umursamaz gözüksem de içten içe çok üzüyor. Sizce çözümü nedir, ne yapmalıyım? Aranızda böyle olan arkadaşlar var mı? Gerçek hayatta başarılı olan arkadaşlara hep çok özenmişimdir.
Yaşamak istediğim yer ise Beykoz veya Sarıyer.
Bende bir ara öyleydim. Mental bozukluk yaşıyordum ciddi ciddi. İyi tarafı ailem çalışmamı talep etmiyordu, hatta ilk paramı kazandığımda yorma kendini falan demişlerdi. Para kazanmaya başlamam şöyle oldu, önceler tasarım ypamayı öğrendim az--çok, sonra sitelerde tasarımlara baktım ilham aldım falan. küçük-küçük işler derken, freelance sitelerinde çalımaya başladım. ilk paralarımı 13 yaşlarımda falan kazanmıştım, tabiiki eşşek gibi oyuna yatırmıştım. bir 2 yıl falan kendimi geliştirdim, bu süreçte çok az iş aldım. boş-boş oturuyordum. şuan her zaman şükür ediyorum, genede şükür ki kazançlarım gayet yerinde. anlaştığım insanlar, şirketler var. pes etmedim, kendimi geliştirmeye devam ettim. mesela atıyorum, fiverr gibi yerlerde 5 dolara 20-300 sözcük çevir mesela ingilizcen varsa, aslında para kazanmak çokta zor değil, iyi bir bilgisayarın varsa. gördüğüm kadarıyla bilgisayarında iyi. discord kullanıyorsan, boş zamanlarında ve benimdeuygun olduğum zamanlarda, senin için farklı farklı sitelerde güzel illanlar açabiliriz. kapak fotoğrafında falan yardımcı olabilirim. hatta bilgisayarından 3d modelleme öğrenmeye çalış, çünki iyi para var o işte.