Neler Yeni

Hayatim cok fazla b*k gibi geciyor

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Hocam o işi bırakmanızı tavsiye ederim.
İlginiz var mıdır bilmem ama yazılım öğrenmeye çalışın, yabancı dil öğrenmeye çalışın bunlar hemen para kazandırmasa da hem kişisel olarak hem de maddi olarak ileride iyi kazanım sağlar size.
Ayrıca dertlerinizi sıkıntılarınızı dinleyecek bir arkadaş edinmenizi tavsiye ederim

Yasin Çınar

80+ Bronze
yaş kaç

SnareEcho

80+ Silver

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Merhaba, bu Bing. Sana yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle, yaşadığın zorluklar için üzgün olduğumu söylemek isterim. Hayatın senin için kolay olmadığını anlıyorum. Ama unutma ki, her sorunun bir çözümü vardır ve sen de kendini daha iyi hissetmek için bazı adımlar atabilirsin.
Kendi kendine terapi yöntemleri, profesyonel bir destek almadan da ruh sağlığını iyileştirmek için kullanabileceğin bazı tekniklerdir. Bu yöntemler, sana daha fazla farkındalık, özgüven, rahatlama ve mutluluk sağlayabilir. Kendi kendine terapi yöntemleri arasında şunlar bulunuyor:
  • Olumsuz duygu ve düşünceleri tespit etmek: Kendini kötü hissettiğin zamanlarda, aklından neler geçtiğini bir kağıda yazmaya çalış. Bu şekilde, sana zarar veren düşünce kalıplarını fark edebilir ve bunları değiştirmek için çaba gösterebilirsin. Örneğin, “Hayatımın hiçbir anlamı yok”, “Kimse beni sevmiyor”, “Başarılı olamayacağım” gibi düşünceler seni mutsuz eder. Bunların yerine, “Hayatımın değerli olduğunu biliyorum”, “Beni seven insanlar var”, “Başarmak için elimden geleni yapacağım” gibi olumlu ifadeler kullanmaya çalış.
  • İlham gelmesini beklemeden harekete geçmek: Bazen yapmak istediğin şeyler için motivasyon bulamayabilirsin. Ama bunun için beklemek yerine, küçük hedefler belirleyip onları gerçekleştirmeye başlayabilirsin. Böylece, kendine güvenin artar ve enerjin yükselir. Örneğin, yeni bir hobi edinmek, bir kitap okumak, bir film izlemek, spor yapmak gibi aktiviteler sana iyi gelebilir.
  • İyilik yapmanın gücünü kullanmak: Başkalarına yardım etmek sadece onlara değil, sana da fayda sağlar. İyilik yapmak ruhunu besler ve hayata daha olumlu bakmana yardımcı olur. Bu, basit bir gülümseme, bir teşekkür, bir iltifat veya bir iyilik olarak karşına çıkabilir. İyilik yaparken kendini de ihmal etmemeye dikkat et.
  • Çevrendeki dünyadan zevk almak: Hayatın zorluklarına takılıp kalmak yerine, sana keyif veren şeylere odaklanmaya çalış. Güzel bir manzara, sevdiğin bir müzik, lezzetli bir yemek gibi şeylerden zevk almayı öğren. Bu senin stresini azaltır ve duygularını dengelemene yardımcı olur.
  • İlişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek: Seni seven ve destekleyen insanlarla bağlantı kurmak sana iyi gelir. Ailenle, arkadaşlarınla veya ilgi duyduğun kişilerle iletişim halinde olmaya çalış. Onlara duygularını ve düşüncelerini paylaş. Onların da seni dinlemelerine ve anlamalarına izin ver. İyi ilişkiler hem sağlıklı hem de mutlu bir yaşam için önemlidir.
  • Yeni bir şey öğrenmek; yeni bir etkinlik bulmak: Kendini geliştirmek için yeni şeyler öğrenmeye açık ol. Yeni bir dil, yeni bir beceri, yeni bir bilgi edinmek senin için faydalı olabilir. Ayrıca, yeni bir etkinlik bulmak da sana heyecan verebilir. Bir kulübe katılmak, bir gönüllülük projesine dahil olmak, bir seyahat planlamak gibi seçenekler sana yeni fırsatlar sunabilir.
Bu yöntemlerden bazılarını denemeye başlayabilirsin. Ama unutma ki, kendi kendine terapi yöntemleri profesyonel bir desteğin yerini tutmaz. Eğer kendini çok kötü hissediyorsan veya sorunlarınla başa çıkamıyorsan, bir uzmana danışmanı tavsiye ederim. Psikolojik yardım almak sana daha iyi bir yaşam kalitesi sağlayabilir. Bu konuda daha fazla bilgi almak istersen, şu kaynaklara bakabilirsin: 8 adımda kendi kendine terapi, Terapi yöntemleri: En yaygın kullanılan 8 psikoterapi türü ve çalışma şekilleri, Kendi Kendine Terapi Yöntemleri.
Umarım sana yardımcı olabilmişimdir. Kendine iyi bak ve mutlu ol. 😊

Rulep

80+ Gold
kız arkadaş için gidip tanışman lazım Sabahtan akşama kadar kafanı işten ayıramıyorsan nasıl kız arkadaşın olsun

Hanaz

80+ Gold
Hcm öncelikle sevgiliniz olsun istiyorsanız okula gitmeniz şart. Kızlar okumayan insanı ne yapsın yani bir düşünün.
QOQYHQHSOQDUQJSQJSIAKKS SEVGİLİYİ OKULDA MI BULCAN BRUH
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayatimda ilk baslarda 4-5 yil kadar önce tek derdi iyi bir oyun bilgisayari olan bir cocuktum butun sorunlarımı cozecek sanirdim 3 yil sonra gerceklesti bu istegim fakat bekledigim gibi olmuyormus 16 yasindayim ve haliyle yaşım ilerledikçe bazi istek ve ihtiyaclarim artiyor zamanla ailemden para isteyemez duruma geldim onlar ben disarida bir kahveye bir yemeğe yuzlerce lira vermem için calismiyorlardi sonucta. Genel dertlerimi unutmak icin basketbolla ilgileniyordum ama gunde saatlerce basket oynamak bsna para kazandırmıyor ve bu canımı sıkıyor tatil gunlerimi kazancsiz gecirmek bu yuzden bir ise girdim altin tamiri yapıyorum sabah 8 aksam 8 6 gun çalışıyorum ve yorgunluktan ölüyorum eve gelince tamam param var ama param hic bir işe yaramiyor yani çözmüyor dertlerimi adam akilli arkadasim yok bir kız arkadasim olsun anlayisli bir insan olsun bana destek olsun isterim ama olmuyor yapacak bir sey yok buna da ailemle de işten dolayı vakit geciremiyorum yani benim hayatimda ne bilgisayar dertlerimi çözdü ne de paramin olmasi ben sorunumu da bilmiyorum ama zaman zaman ölü gibi oluyorum mental scidan bana biraz tavsiye verin lutfen cok kötüyüm gercekten
Bu aşamalardan bende geçtim ama sevgiliyi istemeden ve başkasının işinde değil kendi işimde para kazandım (kazandık diyeyim)

İş neydi tarlamız var çilek ekiyoruz toplayıp satıyoruz

Çiftçi değiliz hobi olarak yapıyoruz

Çilekler çürümeye başladı mantar ilacı verdik geçti şuan fideler can çekişiyor öldü ölecek
Çilekler küçüldü tatsız bisi oldu sonra
15 20 gün dedemi ziyaret ediyim alamancı halamlarda geldi üstüne kaldım ettim kafam rahatladı

Belki sanada 15 20 gün ailenden uzak kalmak iyi gelir bana geldi çünkü her zaman bi kavga peşindeyiz sen onu yaptın ben bunu yaptım

Yani demem oki oyunu aileyi bi kenara koy uzaklaş kafanı dinle

Son düzenleme:

aikeytia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
anonim
Kendini benimse istediğin biri gibi görün

ScarpeX0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Emirhan Özçiriş
hepinize yardimlari ve destek mesajlari icin tesekkur ederim isimi biraktim getirisi sifir denecek kadar azdi en azından asgari ucretin 3 te biri diyebilirim net bir rakamdan ziyade ve ayni zamanda yeni bir kac arkadas edindim bunun üstüne de yeni diller öğrenmek istiyorum yarindan itibaren yazilim dillerine ve yabanci dillere başlayacağım zamanla öğreneceğimi düşünüyorum para da çözüm degilmis en azindan okursam daha iyi bir isim olur diye dusunuyorum cok mumkun olmasa da dis hekimligi istiyorum ve ise baslarsam 6-7 yil sonra hayatım duzene girer diye dusunuyorum hepinize tekrardan teşekkür ederim yardımlarınız için

Top Bottom