Neler Yeni

Çözüldü✓ Hayatımda ilk kez kasa toplicam bütçe 30-35k

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
reis senden rica etsem eğer müsaitsen almam gereken parçaların linklerini atar mısın tabi sana zorluk çıkarmıcaksa gerçekten amatörüm bu konularda pek anlamıyorum toplama işlerinden
İstersen monitör hariç bir bütçe ver ona göre ne yapılır bir bakayım.

Ben10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Eray Fındık
Uzun ömürlü bir sistem olacaksa bu bütçede en üst seviyede 1080P daha mantıklı bence, 2K da biraz orta seviye kalacak sistem.
sana göre en mantıklı ve en kaliteli sistemi dizersen sevinirim ama iyi bi oyun deneyimi istiyorum bu zamana kadar çoğu oyunu kaldırmayan bi laptopla idare ettim iyi bi sistem istiyorum rdr2,elden ring,sekiro gibi oyunlar oynayacağım ve yeni çıkacak oyunlarda iyi bir deneyim istiyorum amatör yazılımda yapıcam yeni sistemimde bu bilgileri söyleyebilirim reis

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
716
İsim
Musa ÖZ
İşlemci biraz zayıf kalır, yapabiliyorsan R5 7600 ile AM5 DDR5 sistem falan çık ama biraz pahalı olur.
Ddr5 tabi ki çok iyi olur ama bütçeyi çok aşıyor diye önermedim hocam hem de 11700kf açık açık önermek içime sinmedi

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
sana göre en mantıklı ve en kaliteli sistemi dizersen sevinirim ama iyi bi oyun deneyimi istiyorum bu zamana kadar çoğu oyunu kaldırmayan bi laptopla idare ettim iyi bi sistem istiyorum rdr2,elden ring,sekiro gibi oyunlar oynayacağım ve yeni çıkacak oyunlarda iyi bir deneyim istiyorum amatör yazılımda yapıcam yeni sistemimde bu bilgileri söyleyebilirim reis

38K tutuyor. İyi bir 1080P monitörle yıllarca gidecek bir sistem.

Ben10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Eray Fındık

38K tutuyor. İyi bir 1080P monitörle yıllarca gidecek bir sistem.
hocam ramlerde daha düşük clli ram olmaz mı daha mı pahalı gelir yoksa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ddr5 tabi ki çok iyi olur ama bütçeyi çok aşıyor diye önermedim hocam hem de 11700kf açık açık önermek içime sinmedi
ddr5 ne gibi bir etki katıyor sisteme beni aydınlatırsanız sevinirim

Ben10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Eray Fındık
DDR5 de MHz de CL de yüksek olur, DDR4 ile kıyaslamamak gerek. CL30 DDR5 standardı için en iyi gecikmelerden sayılır. Daha ucuza CL40 olanları falan da var 😀
hee anladım sağolun bide bu ssd ve işlemci soğutucuda daha ucuzunu alırsak sıkıntı çıkar mı

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
hee anladım sağolun bide bu ssd ve işlemci soğutucuda daha ucuzunu alırsak sıkıntı çıkar mı
Soğutucuyu RGB olmayan ucuz versiyondan veya SE 214XT de alabilirsin ama ondan da ucuza gitme derim.

SSD olarak 1500TL civarına 970 Evo Plus 1TB vardı istersen onu alabilirsin, ama bütçe çok zorlanmayacaksa almışken attığımı al bence.

Ben10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Eray Fındık
Soğutucuyu RGB olmayan ucuz versiyondan veya SE 214XT de alabilirsin ama ondan da ucuza gitme derim.

SSD olarak 1500TL civarına 970 Evo Plus 1TB vardı istersen onu alabilirsin, ama bütçe çok zorlanmayacaksa almışken attığımı al bence.
reis bişey sorucam sen bilgisayarını toplayarak mı aldın parça parça öyle aldıysan parçaları direk nakit mi aldın nası yaptın az anlatır mısın

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
reis bişey sorucam sen bilgisayarını toplayarak mı aldın parça parça öyle aldıysan parçaları direk nakit mi aldın nası yaptın az anlatır mısın
Ben birsürü sistem kullandım, Youtube kanallarının çıkardığı indirimli hazır sistemlerden de aldım tek tek de topladım hangisi o an işime gelirse. Genelde kredi kartı ile taksit yapmadan aldım.

Ben10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Eray Fındık
Ben birsürü sistem kullandım, Youtube kanallarının çıkardığı indirimli hazır sistemlerden de aldım tek tek de topladım hangisi o an işime gelirse. Genelde kredi kartı ile taksit yapmadan aldım.
reşit değilim daha kredi kartı olaylarını bilmiyorum bu parçaların hepsini taksitle alma imkanı var mı veya ucuz olanları taksitsiz alıp pahalıları taksitle almak mı mantıklı
Mesaj otomatik birleştirildi:

bide işletim sistemini nasıl yüklücem bilgisayara

Top Bottom