16 yaşındayım gerçekten derslerime çok çalışıyorum çabalıyorum. Ama okulumdan nefret etmeye başladım hocalar beni çok dışlıyor ve yaptıgım hiç birşeyi begenmiyorlar sürekli ezmeye çalışıyorlar tabi bunlarda sözlü notlarıma aşırı kötü yansıyor. Tam tatil oldu o rahata kavuştum şükürler olsun dinleniyim diyorum edebiyatçı ve fizik hocası saat 2de 15sayfa ödev atıyor saglık meslek ögrencisiyim gerçekten bundan bıktım usandım ailem desem sürekli başkalarıyla kıyaslıyor çok kötü hissediyorum. Artık gerçekten zevkle yaptıgım herşeyden keyif alamıyorum bunaldım bazen düşünüyorumda ben niye okulu bırakıp sanayiye gitmiyorum diye düşünüyorum. Evden bile ayrılmayı düşündüm o derece bıktım...
Bunlar sıkıntı mı ? Bu tür ufak tefek sorunları büyütürsen ileri de çok sorunlu bir hayatın olabilir.
1- Hocaların ile problemin var ise aliene anlat ve gerekli şekilde konuşsunlar.
2- Ödev dersler bir şey değil, ne ödevler ne dersler var....
3- Türkiye de malasef ailelerinin büyük çoğunluğu bu kıyaslama hatasını yapıyor, yani yalnız değilsin, abartılacak bir durum değil.
4- Okulu bırakıp saniye de çalışmaya bir başla ezilmek, nedir ? Adamın üstünden nasıl geçiyorlar o zaman anlarsın.
5- Bir genç çocuğun evden ayrılması demek sokakta kalması her türlü bela ve tehlikeye karşı savunmasız kalması demektir. Zaten genç çocukların bu durumu düşünmesi normal ancak gerçekleştirmesi konusunda %99 oranında cesaret edemezler.
6- Öncelikle herşeyi abartılacak şekilde umursamayı bırakacaksın. Seni rahatsız ve mutsuz eden her türlü olayı kendi lehine nasıl çevirebilirsin bunu düşüneceksin, ve kendine değer vereceksin, kendi değerini bileceksin. Kendine değer vermeyen birine kimse değer vermez. Daha çok gençsin ve ergenlik döneminde bir çocuksun bu nedenle ani bunalmalar, sinirlenmeler, sıkılmalar bazen olayları takıntı haline getirmen normal ama fazla uzatmaman farkında olman, sorunlarını çözüme ulaşabilirsin.
7- Lise bittikten, sonra mesleki kurslara gidebilirsin. Ve genelde kendi işini düşük sermayeler ile kurabileceğin veya rahat iş bulabileceğin alanlara yönelebilirsin. Tabii ki asla sadece hoşuna gidecek bir mesleğe yönelmek gibi bir hata yapma. Hem geleceğe dönük yüksek kazanç sağlayan ve kısmen hoşuna gidebilecek bir meslek seçmen pişmanlıktan kurtulmak için iyi bir yol denebilir.
Son olarak kendine iyi bak, uyku düzenini dengeli bir hala sokup, biraz daha disiplinli şekilde yaşamaya başlarsan, ufak bir başlangıç olur.